Voorzitter Capaciteitsgroep Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorzitter Capaciteitsgroep? Lees de functieomschrijving.

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt bij een Universiteit, waar hij toeziet op de uitvoering en kwaliteit van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op een bepaald gebied. Hij doet dit binnen het mandaat van een Decaan en levert ook een bijdrage aan de professionalisering van (andere) medewerkers. Een voorbeeld van een capaciteitsgroep is Nederlandse Letterkunde, als onderdeel van het departement Neerlandistiek (UvA) of de capaciteitsgroep Publieksrecht als onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (UvM). Mogelijk is de capaciteitsgroep onderverdeeld in secties. Een capaciteitsgroep bestaat uit diverse onderzoekers en (Universitair) docenten, waaronder een of meer Hoogleraren.

Een Hoogleraar is ook de Voorzitter Capaciteitsgroep. Hij denkt mee over onderwijs- en onderzoeksbeleid, neemt deel aan bestuurlijk overleg, stelt een capaciteitsgroepsplan op en ziet toe op de uitvoering daarvan (ook op het gebied van bedrijfsvoering) en draagt indien van toepassing verantwoordelijkheid voor het beheer van laboratoria en apparatuur. Verder voert de Voorzitter Capaciteitsgroep het HRM-beleid uit, draagt hij zorg voor de inhoudelijke ontwikkeling van onderwijs en de uitvoering ervan, stelt hij een onderzoeksplan op en ziet hij ook toe op de uitvoering daarvan en hij implementeert het promovendibeleid. Tot slot vertegenwoordigt hij de capaciteitsgroep naar externe contacten (om opdrachten binnen te halen) en levert hij bijdragen aan relevante maatschappelijke discussies.

De functie bestaat op drie niveaus, afhankelijk van de omvang van het wetenschappelijk personeelsbestand van de groep, het aantal leerstoelen en de grootte van het budget.

(UFO)

Wil je werken als Voorzitter Capaciteitsgroep?

Werk je al als Voorzitter Capaciteitsgroep en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorzitter Capaciteitsgroep worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Voorzitter Capaciteitsgroep, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hoogleraar
  • Universitair Docent
  • Decaan

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5068 tot €7900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorzitter Capaciteitsgroep

Wat verdient een Voorzitter Capaciteitsgroep?

Afhankelijk van de zwaarte van zijn functie wordt de Voorzitter Capaciteitsgroep ingedeeld in schaal 15, 16 of 17 (CAO Universiteiten). Dit levert hem een bruto maandloon op van respectievelijk tussen de €5068 en €6541, de  €5495 en €7188 of tussen de  €5953 en €7900. Universiteiten keren verder een eindejaarsuitkering (8,3 %) uit en een vakantietoeslag. Ook bestaan er gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof, sabbaticals en levensloopregeling.

Salarisschaal Voorzitter Capaciteitsgroep

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voorzitter Capaciteitsgroep

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorzitter Capaciteitsgroep

Hoe goed is de toekomst voor de Voorzitter Capaciteitsgroep? 

De Voorzitter Capaciteitsgroep zit bijna aan de top van de afdeling Onderwijs & Onderzoek bij een Universiteit en moet alleen de Decaan nog boven zich dulden. De functie is dus eerder een eindpunt dan een doorgroeiplek. Het kan voor een Voorzitter inhoudelijk nog interessant zijn om van instelling te veranderen, wat hem een groter budget en dus bredere onderzoeksmogelijkheden op kan leveren. Eventueel is de functie van Decaan een mogelijkheid.

Baankans Voorzitter Capaciteitsgroep

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voorzitter Capaciteitsgroep worden: Opleidingen tot Voorzitter Capaciteitsgroep

Hoe word je een Voorzitter Capaciteitsgroep? 

De Voorzitter Capaciteitsgroep heeft eerst een Universitaire opleiding gedaan, is hierna gepromoveerd en uiteindelijk Hoogleraar geworden. Hij heeft dus al een lange carrière in de wetenschap achter de rug als hij Voorzitter wordt van zijn Capaciteitsgroep. Zijn opleidingsachtergrond komt overeen met het onderzoeksgebied van de capaciteitsgroep.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voorzitter Capaciteitsgroep

Meer opleidingen Voorzitter Capaciteitsgroep

Weet je nog niet of je Voorzitter Capaciteitsgroep wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voorzitter Capaciteitsgroep of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voorzitter Capaciteitsgroep

Met wie werkt een Voorzitter Capaciteitsgroep samen? 

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt samen met alle bij de capaciteitsgroep betrokken medewerkers. Dit betekent zowel onderwijzend, ondersteunend als onderzoekend personeel, Universitair (Hoofd)Docenten, promovendi, onderzoekers en Hoogleraren. Hij neemt deel aan bestuurlijk overleg, wat hem in aanraking brengt met de Decaan en Directeuren Onderwijsinstituut of Onderzoeksinstituut. Als vertegenwoordiger van de capaciteitsgroep komt hij in contact met externe wetenschappelijk medewerkers en bijvoorbeeld politici.


  • Hoogleraar
  • Universitair Docent
  • Decaan
Voorzitter Capaciteitsgroep


Organisaties waar een Voorzitter Capaciteitsgroep werkzaam is

Waar werkt een Voorzitter Capaciteitsgroep meestal? 

De Voorzitter Capaciteitsgroep werkt bij een Universiteit. Universiteiten maken deel uit van de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Voorzitter Capaciteitsgroep

Waar kun je het beste werken als Voorzitter Capaciteitsgroep? Hieronder vindt je de best door de Voorzitter Capaciteitsgroep beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorzitter Capaciteitsgroep:

Welke competenties heeft een een Voorzitter Capaciteitsgroep nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Voorzitter Capaciteitsgroep

Wat voor persoonlijkheid heb je als Voorzitter Capaciteitsgroep nodig? 

Een Voorzitter Capaciteitsgroep is onderzoeker en leidinggevende. Hij is nieuwsgierig, opmerkzaam en geïnteresseerd. Zijn beschouwende houding maakt dat hij dingen van alle kanten kan bekijken en zijn intelligentie geeft hem het vermogen de dingen anders te bekijken dan anderen. Hij is innovatief en origineel (Waarnemer). Hij heeft een sterke persoonlijkheid en natuurlijk overwicht. Hij beschikt over het vermogen mensen bijelkaar te brengen en aan zich te binden. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Voorzitter Capaciteitsgroep


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Voorzitter Capaciteitsgroep

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorzitter Capaciteitsgroep

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorzitter Capaciteitsgroep dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorzitter Capaciteitsgroep belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorzitter Capaciteitsgroep. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorzitter Capaciteitsgroep iets voor je?

Zou je graag Voorzitter Capaciteitsgroep willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorzitter Capaciteitsgroep bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar