Vroedvrouw Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vroedvrouw? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vroedvrouw. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vroedvrouw wordt.

 

Wat is een Vroedvrouw?

De Vroedvrouw of Vroedkundige begeleidt zwangerschappen en bevallingen. Het beroep kan zowel door mannen als vrouwen uitgeoefend worden, maar in de praktijk zijn het voornamelijk vrouwen die voor dit beroep kiezen.

 

Taken

De Vroedvrouw richt zich op het gebied van de verloskunde. Dit is onderdeel van de geneeskunde. De Vroedvrouw begeleidt zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap. Tijdens deze periode is het belangrijk dat de vrouwen gewezen worden op de risico’s van de zwangerschap, op de bevalling die gaat komen en dat zij voorbereid worden op de komst van een kindje. De Vroedvrouw begeleidt ook de bevalling als deze normaal verloopt. Mocht er tijdens de bevalling complicaties optreden, dan zal de Vroedvrouw de taken overdragen aan de gynaecoloog. Ook helpt de Vroedvrouw bij de periode na de bevalling. Tijdens de kraamtijd wordt de Vroedvrouw vaak bijgestaan door een kraamhulp.

 

Kennis

De Vroedvrouw heeft regelmatig contact met de aanstaande moeder. De Vroedvrouw adviseert de aanstaande moeder en biedt waar nodig ondersteuning. Zij bespreken samen de praktische zaken en de Vroedvrouw houdt in de gaten of de zwangerschap goed verloopt. De Vroedvrouw moet om deze reden beschikken over een gedegen kennis van zwangerschappen, bevallingen en baby’s. Ook moet de Vroedvrouw goed om kunnen gaan met mensen en situaties goed in kunnen schatten. De Vroedvrouw komt vaak bij de mensen thuis en legt dan ook veel huisbezoeken af.Wil je werken als Vroedvrouw?

Werk je al als Vroedvrouw en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vroedvrouw worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vroedvrouw, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vroedvrouw in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gyneacoloog
  • Kinderarts
  • Kraamhulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vroedvrouw

Wat verdient een Vroedvrouw?

Per maand verdient de Vroedvrouw gemiddeld tussen de €2000,- en €4000,-. Dit is afhankelijk van de organisatie waar de Vroedvrouw werkt. Vroedvrouwen die in loondienst werken hebben daarnaast vaak recht op vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslag.

Salarisschaal Vroedvrouw

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vroedvrouw

Er zijn geen vacatures Vroedvrouw aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Vroedvrouw in werkt.

Meer weten over de sector waar een Vroedvrouw in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vroedvrouw

Wat is de toekomst van Vroedvrouw?

Dagelijks groeit de bevolking en worden er kinderen geboren. Er is daarom voldoende vraag naar kundige Vroedvrouwen. Door specialisaties en bijscholing is het mogelijk om als Vroedvrouw binnen de Verloskunde door te groeien.

Baankans Vroedvrouw

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vroedvrouw worden: Opleidingen tot Vroedvrouw

Wil je vroedvrouw worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Vroedvrouw? 

Om aan de slag te kunnen als Vroedvrouw moet je de HBO-opleiding Verloskunde succesvol afgerond hebben. Deze opleiding duurt vier jaar en wordt bij verschillende instellingen aangeboden. Daarnaast is het voor een Vroedvrouw belangrijk om regelmatig bijscholingen te volgen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Ook kan de Vroedvrouw een master volgen om zich zo te specialiseren. Denk hierbij aan de masteropleiding Verloskunde of Klinische Verloskunde.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vroedvrouw

Er zijn geen opleidingen Vroedvrouw aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vroedvrouw in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Vroedvrouw

Met wie werkt een Vroedvrouw samen? 

De Vroedvrouw werkt vaak in een praktijk samen met andere vroedvrouwen. Daarnaast heeft de Vroedvrouw tijdens de periode na de bevalling vaak contact met de kraamhulp. Ook kan de Vroedvrouw bij complicaties contact hebben met een gynaecoloog of kinderarts.


  • Gyneacoloog
  • Kinderarts
  • Kraamhulp
Vroedvrouw


Organisaties waar een Vroedvrouw werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vroedvrouw meestal werkt.

Waar werkt een Vroedvrouw?

De Vroedvrouw kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. De Vroedvrouw kan als zelfstandige werken, maar ook via een ziekenhuis, praktijk of gezondheidscentrum werken. De Vroedvrouw kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Vroedvrouw

Waar kun je het beste werken als Vroedvrouw? Hieronder vind je de best door de Vroedvrouw beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vroedvrouw.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vroedvrouw:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vroedvrouw.

Welke competenties heeft een Vroedvrouw nodig?

Een Vroedvrouw heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vroedvrouw

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vroedvrouw passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vroedvrouw nodig? 

De Vroedvrouw moet zorgzaam en gevoelig voor de behoeftes van anderen zijn (Gever). Daarnaast moet de Vroedvrouw ook situaties goed in kunnen schatten en op tijd hulp inroepen als dat nodig is (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Vroedvrouw


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vroedvrouw

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vroedvrouw

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vroedvrouw

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vroedvrouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vroedvrouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vroedvrouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vroedvrouw. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vroedvrouw iets voor je?

Zou je graag Vroedvrouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vroedvrouw bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vroedvrouw

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar