Illustrator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Illustrator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep illustrator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je illustrator wordt.

Wat is een Illustrator?

De Illustrator verzorgt beeldmateriaal bij teksten. Het beeld dat hij creëert kan bedoeld zijn ter ondersteuning van de tekst of om de aandacht van de lezer te trekken. Nooit staat het beeldmateriaal op zichzelf. Het is daarom ook belangrijk dat de Illustrator in opdracht van de klant werkt en een illustratie binnen de gestelde criteria aflevert. Zijn werk is zo heel anders dan dat van een ander soort tekenaar.

De Illustrator bespreekt eerst met de opdrachtgever voor wat voor medium tekst en tekening zijn bedoeld en wat voor illustratie het beste past. Hierop maakt de Illustrator een of meerdere schetsen waarin hij de eisen van de klant zo goed mogelijk combineert met zijn eigen tekenvaardigheid en inzicht. Als een schets uiteindelijk goedgekeurd is, werkt de Illustrator deze tot in de puntjes uit en is het beeld klaar.

Een goede Illustrator beheerst diverse tekentechnieken, waardoor hij heel diverse opdrachtgevers van dienst kan zijn.

Wil je werken als Illustrator?

Werk je al als Illustrator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Illustrator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Illustrator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Illustrator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1930 tot €2740

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Illustrator

Wat verdient een Illustrator?

Een beginnend Illustrator kan op een salaris van €1930 rekenen, wat op kan lopen tot ca. €2740 per maand als hij succes heeft. Omdat de Illustrator vaak als zelfstandig ondernemer of freelancer werkt, worden de secundaire arbeidsvoorwaarden meestal niet door bedrijven (goed) geregeld.

Salarisschaal Illustrator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Illustrator

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Illustrator

Wat is de toekomst van Illustrator?

De Illustrator werkt meestal op projectbasis en moet dus steeds werk voor zichzelf blijven creëren. Er zijn maar weinig functies te vinden waarbij hij in vast dienstverband treedt. Als Illustrator kan men doorgroeien naar een vaste functie of naar een baan als algemeen tekenaar.

Baankans Illustrator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Illustrator worden: Opleidingen tot Illustrator

Wil je illustrator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Illustrator? 

Om als Illustrator te kunnen werken, moet men via een HBO opleiding de nodige tekenvaardigheid opdoen. Dit kan bij een Kunstacademie of opleiding in Beeldende Kunst.

Illustratoren kunnen ook auto-didacten zijn.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Illustrator

Adobe Illustrator
Wil je leren om iconen, infographics en ander grafisch (vector)artwork te ontwerpen voor on- en offline? Schrijf je dan nu in voor deze creatieve Illustrator cursus. In twee …
Adobe Illustrator [NL of EN]
Also available in englishCheck out our website for more information in English. In deze Illustrator cursus behandelen we de lesstof in 1 dag, in te plannen op een datum …
Illustrator Basis
Cursus Illustrator Basis In deze cursus Illustrator  leer je professionele ontwerpen maken voor logo's, symbolen, iconen, belettering, visualisaties en illustraties. Je leert de tekengereedschappen van Illustrator gebruiken, teksten vormgeven en effecten toepassen. Verder leer je hoe …
Illustrator Gevorderd
Cursus Illustrator Gevorderd In de cursus Illustrator Gevorderd leer je werken met afbeeldingsstijlen, symbolen, pathfinders en maskers. Deze cursus is een must voor DTP-ers en grafisch ontwerpers die alle mogelijkheden …
Illustrator Basis
Met Adobe Illustrator kunt u vele soorten illustraties vervaardigen: logo’s en symbolen, clipart, infographics, of vrije illustraties zoals voor fashion design. De cursus Adobe Illustrator basis behandelt de basisprincipes om …
Meer opleidingen Illustrator

Weet je nog niet of je Illustrator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Illustrator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Illustrator

Met wie werkt een Illustrator samen? 

De Illustrator moet als freelancer veel met klanten overleggen. Die vormen zijn belangrijkste contacten. In dienstverband kan een klant via de uitgever zijn wensen duidelijk maken. Soms is het nodig om met de drukker te overleggen.


Illustrator


Organisaties waar een Illustrator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Illustrator meestal werkt.

Waar werkt een Illustrator?

De Illustrator werkt meestal als zelfstandig ondernemer. Een Illustrator kan voor een uitgeverij werken, een auteur of in de media.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Illustrator

Waar kun je het beste werken als Illustrator? Hieronder vind je de best door de Illustrator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Illustrator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Illustrator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Illustrator.

Welke competenties heeft een Illustrator nodig?

Een Illustrator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Illustrator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Illustrator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Illustrator nodig? 

Een Illustrator moet over een groot creatief vermogen beschikken en interresante, nieuwe dingen kunnen bedenken (Romanticus). Daarnaast moet hij ook met deadlines kunnen omgaan en onthouden voor welk publiek het werk bedoeld is (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Illustrator


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Illustrator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Illustrator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Illustrator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Illustrator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Illustrator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Illustrator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Illustrator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Illustrator iets voor je?

Zou je graag Illustrator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Illustrator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Illustrator

Hilde

Maar wel moeilijk om opdrachten te krijgen.

marina

Lijkt me geweldig

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar