Illustrator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Illustrator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep illustrator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je illustrator wordt.

 

Wat is een Illustrator?

De Illustrator verzorgt beeldmateriaal bij teksten. Het beeld dat hij creëert kan bedoeld zijn ter ondersteuning van de tekst of om de aandacht van de lezer te trekken. Nooit staat het beeldmateriaal op zichzelf. Het is daarom ook belangrijk dat de Illustrator in opdracht van de klant werkt en een illustratie binnen de gestelde criteria aflevert. Zijn werk is zo heel anders dan dat van een ander soort tekenaar.

De Illustrator bespreekt eerst met de opdrachtgever voor wat voor medium tekst en tekening zijn bedoeld en wat voor illustratie het beste past. Hierop maakt de Illustrator een of meerdere schetsen waarin hij de eisen van de klant zo goed mogelijk combineert met zijn eigen tekenvaardigheid en inzicht. Als een schets uiteindelijk goedgekeurd is, werkt de Illustrator deze tot in de puntjes uit en is het beeld klaar.

Een goede Illustrator beheerst diverse tekentechnieken, waardoor hij heel diverse opdrachtgevers van dienst kan zijn.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Illustrator?

Werk je al als Illustrator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Illustrator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Illustrator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Illustrator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1930 tot €2740

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Illustrator

Wat verdient een Illustrator?

Een beginnend Illustrator kan op een salaris van €1930 rekenen, wat op kan lopen tot ca. €2740 per maand als hij succes heeft. Omdat de Illustrator vaak als zelfstandig ondernemer of freelancer werkt, worden de secundaire arbeidsvoorwaarden meestal niet door bedrijven (goed) geregeld.

Salarisschaal Illustrator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Illustrator

Op zoek naar een nieuwe baan als Illustrator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Illustrator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Illustrator vacatures

Vacature Parttime illustrator vanuit huis in Almelo
YoungCapital
Op zoek naar een flexibele bijbaan vanuit huis? Ga aan de slag als parttime illustrator en ontwerp de mooiste logo's en whiteboards! Wat ga je doen? Voor een bedrijf dat …
Vacature Illustrator Specialist
Eiffel
Ons multidisciplinaire marketingteam zoekt een illustrator specialist die EIFFEL helpt bij de visualisatie van onze creatieve - én datagestuurde campagnes en uitingen. Ben jij de persoon die onze ideeën weet …
Vacature Parttime illustrator vanuit huis in Almelo
YoungCapital
Op zoek naar een flexibele bijbaan vanuit huis? Ga aan de slag als parttime illustrator en ontwerp de mooiste logo's en whiteboards! Wat ga je doen? Voor een bedrijf dat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Illustrator

Wat zijn de baankansen voor een Illustrator?

De Illustrator werkt meestal op projectbasis en moet dus steeds werk voor zichzelf blijven creëren. Er zijn maar weinig functies te vinden waarbij hij in vast dienstverband treedt. Als Illustrator kan men doorgroeien naar een vaste functie of naar een baan als algemeen tekenaar.

De actuele kans op werk voor een Illustrator

De kans op werk voor het beroep Illustrator is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Illustrator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Illustrator worden: Opleidingen tot Illustrator

Wil je Illustrator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Illustrator.

Hoe word je een Illustrator? 

Om als Illustrator te kunnen werken, moet men via een HBO opleiding de nodige tekenvaardigheid opdoen. Dit kan bij een Kunstacademie of opleiding in Beeldende Kunst.

Illustratoren kunnen ook auto-didacten zijn.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Illustrator

Adobe Illustrator
Wil je leren om iconen, infographics en ander grafisch (vector)artwork te ontwerpen voor on- en offline? Schrijf je dan nu in voor deze creatieve Illustrator cursus. In twee …
Adobe Illustrator
Online cursus Illustrator
In deze overcomplete online cursus Illustrator leer je alles over het tekenen van vectoren. De nadruk in deze cursus ligt op korte, praktische tutorials die je makkelijk kan vertalen naar …
Online cursus Illustrator
Adobe Illustrator - Specialist
Ben jij geïnteresseerd in het ontwerpen van logo´s, iconen, infographics en ander grafisch artwork? Dan kan deze training Illustrator iets voor jou zijn. In een dag leer je hoe je …
Adobe Illustrator - Specialist
Adobe Illustrator gevorderd
* *  Nu tijdelijk gratis Wacom tablet * * Heb je Adobe Illustrator basis gevolgd, of ben je benieuwd of jouw manier van werken met Illustrator beter kan? In de training
Adobe Illustrator gevorderd
Adobe Illustrator [NL of EN]
*** Creatie Nest: Beste Opleider van Nederland 2018 / 2019 *** ALTERNATIEF: Ook mogelijk als avondcursus Bekijk de website van Creatie Nest voor meer informatie over de avondcursussen. In deze …
Adobe Illustrator [NL of EN]

Omscholen tot Illustrator

Als je je wilt omscholen tot Illustrator is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Illustrator zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Illustrator dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Illustrator

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Illustrator

Als je Illustrator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Illustrator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Illustrator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Illustrator?

Competenties en Vaardigheden Illustrator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Illustrator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Illustrator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Illustrator

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Illustrator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Illustrator. Als Illustrator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Illustrator:


zie volledige beschrijving persoonstype Illustrator

Vakkennis voor een Illustrator

Het is voor een Illustrator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Illustrator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Illustrator

Online cursus Illustrator
In deze overcomplete online cursus Illustrator leer je alles over het tekenen van vectoren. De nadruk in deze cursus ligt op korte, praktische tutorials die je makkelijk kan vertalen naar …
Online cursus Illustrator
Adobe Ilustrator CC
In deze overcomplete online cursus Illustrator leer je alles over het tekenen van vectoren. De nadruk in deze cursus ligt op korte, praktische tutorials die je makkelijk kan vertalen naar …
Adobe Ilustrator CC
Motion graphics met After Effects
In deze online cursus leer je in 8 uur tijd alles wat je moet weten over motion graphics met After Effects. Je leert de basisprincipes van animaties maken, werken met …
Motion graphics met After Effects
Adobe Illustrator
OEM Office Elearning Menu NL | 🗂 250+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | uk Taal: Engels| 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Adobe Illustrator, |📲 24/7, PC, mobiel, tablet …
Adobe Illustrator
Adobe Illustrator CC
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Illustrator is de standaard in de wereld van ontwerpsoftware voor illustraties. In deze overcomplete online cursus Illustrator …
Adobe Illustrator CC

Werkervaring Illustrator

Het is voor een startend Illustrator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Illustrator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Illustrator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Illustrator

Met wie werkt een Illustrator samen? 

De Illustrator moet als freelancer veel met klanten overleggen. Die vormen zijn belangrijkste contacten. In dienstverband kan een klant via de uitgever zijn wensen duidelijk maken. Soms is het nodig om met de drukker te overleggen.


Illustrator


Organisaties waar een Illustrator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Illustrator meestal werkt.

Waar werkt een Illustrator?

De Illustrator werkt meestal als zelfstandig ondernemer. Een Illustrator kan voor een uitgeverij werken, een auteur of in de media.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Illustrator

Waar kun je het beste werken als Illustrator? Hieronder vind je de best door de Illustrator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Illustrator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Illustrator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Illustrator.

Welke competenties heeft een Illustrator nodig?

Een Illustrator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Illustrator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Illustrator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Illustrator nodig? 

Een Illustrator moet over een groot creatief vermogen beschikken en interresante, nieuwe dingen kunnen bedenken (Romanticus). Daarnaast moet hij ook met deadlines kunnen omgaan en onthouden voor welk publiek het werk bedoeld is (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Illustrator


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Illustrator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Illustrator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Illustrator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Illustrator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Illustrator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Illustrator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Illustrator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Illustrator iets voor je?

Zou je graag Illustrator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Illustrator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Illustrator

Hilde

Maar wel moeilijk om opdrachten te krijgen.

marina

Lijkt me geweldig

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar