Zadelpasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zadelpasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zadelpasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zadelpasser wordt.

 

Wat is een Zadelpasser?

De Zadelpasser controleert of het zadel goed op een paard past en kan een paard een goedpassend zadel aanmeten. De Zadelpasser kan kleine aanpassingen aan het zadel doen om zo het zadel goed op het paard te laten passen. Deze aanpassingen zijn meestal het opvullen van de kussens waardoor de pasvorm van het zadel verbetert.

Het is belangrijk dat het zadel van het paard goed past. Als het zadel niet goed past kan het paard last van drukkingen en/of wondjes krijgen en op lange termijn zelfs beschadiging aan zijn rug oplopen. Het is daarom aan te raden om het zadel jaarlijks door een Zadelpasser na te laten kijken en waar nodig aan te passen.

Grotere aanpassingen aan het zadel, zoals het vervangen van de boom en het repareren van stiksels, worden gedaan door de Zadelmaker. Vaak worden deze beroepen gecombineerd is de Zadelpasser ook Zadelmaker en andersom. Een Zadelpasser die ook grotere reparaties aan zadels kan doen, kan de klant nog beter adviseren en begeleiden bij het vinden van een goedpassend zadel.

Past het beroep Zadelpasser bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Zadelpasser?

Werk je al als Zadelpasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zadelpasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zadelpasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zadelpasser in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Zadelmaker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zadelpasser

Wat verdient een Zadelpasser?

De Zadelpasser werkt veelal zelfstandig of verbindt zich aan een ruitersportzaak. Het salaris is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten en de ervaring van de Zadelpasser. Overige arbeidsvoorwaarden zijn vaak niet aanwezig.

Salarisschaal Zadelpasser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Zadelpasser

Er zijn geen vacatures Zadelpasser aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Zadelpasser in werkt.

Meer weten over de sector waar een Zadelpasser in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zadelpasser

Wat zijn de baankansen voor een Zadelpasser?

Er is veel vraag naar goede Zadelpassers en Zadelmakers. Veel mensen rijden paarden en willen een goed passend zadel. Omdat de rug van een paard ook veranderd, moet het zadel jaarlijks nagekeken worden door de Zadelpasser. Er is daarom genoeg werk te vinden als Zadelpasser.

De Zadelpasser kan de werkzaamheden uitbreiden en bijvoorbeeld ook reparaties aan zadels gaan verrichten. De Zadelpasser kan daardoor doorgroeien tot Zadelmaker. Een combinatie van beide is dan goed mogelijk.

De actuele kans op werk voor een Zadelpasser

Het beroep Zadelpasser is onderdeel van de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Zadelpasser

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Zadelpasser worden: Opleidingen tot Zadelpasser

Wil je Zadelpasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Zadelpasser.

Hoe word je een Zadelpasser? 

In Nederland bestaan diverse opleidingen om Zadelpasser te kunnen worden. Zo is er een zadelpasopleiding van Master Saddle Fitting Consultants (MSFC). Ook kan het vak van Zadelpasser vaak in de praktijk geleerd worden door mee te lopen met een zadelpasser.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zadelpasser

Er zijn geen opleidingen Zadelpasser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zadelpasser in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen tot Zadelpasser

Als je je wilt omscholen tot Zadelpasser is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Zadelpasser zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Zadelpasser dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zadelpasser

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zadelpasser

Als je Zadelpasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zadelpasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zadelpasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zadelpasser?

Competenties en Vaardigheden Zadelpasser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Zadelpasser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Zadelpasser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zadelpasser

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen

Persoonlijkheid van een Zadelpasser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zadelpasser. Als Zadelpasser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zadelpasser:


zie volledige beschrijving persoonstype Zadelpasser

Vakkennis voor een Zadelpasser

Het is voor een Zadelpasser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Zadelpasser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Zadelpasser


Werkervaring Zadelpasser

Het is voor een startend Zadelpasser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zadelpasser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Zadelmaker .

Iets anders leren?

Is Zadelpasser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Zadelpasser

Je kunt als Zadelpasser een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Zadelpasser is onderdeel van de beroepsfamilie Schoenmakers en lederwarenmakers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Zadelpasser


Hoofd beroepsgroep Zadelpasser

Het beroep Zadelpasser valt binnen de hoofdberoepsgroep Ambachtslieden

Ambachtslieden passen specifieke technische en praktische kennis en vaardigheden toe voor het vervaardigen of onderhouden van producten of constructies. Dit soort beroepen kunnen we ook vakmannen noemen. 

Het werk wordt met de hand en/of met verschillende hulpmiddelen en gereedschappen uitgevoerd. Ambachtslieden hebben vakspecifieke vaardigheden nodig om de hoeveelheid fysieke inspanning en tijd die nodig is voor voor het werk te verminderen. Deze vaardigheden zijn ook nodig om de kwaliteit van de producten te verbeteren. De taken vereisen inzicht in alle fasen van het productieproces, de gebruikte materialen en gereedschappen en de aard en het doel van het eindproduct. 

Voorbeeldtaken en werkzaamheden van Ambachtslieden:

 • Het bouwen, onderhouden en repareren van gebouwen en andere constructies
 • Metaal gieten, lassen en vormen
 • Het installeren en bouwen van zware metalen constructies of onderdelen
 • Het maken van machines, gereedschappen, uitrusting en andere metalen artikelen
 • Het instellen en/of bedienen van verschillende productiemachines
 • Montage, onderhoud en reparatie van industriële machines, motoren, voertuigen, elektrische instrumenten en andere apparatuur
 • Het maken van precisie-instrumenten, juwelen, huishoudelijke artikelen en ambachtelijke producten
 • Het uitvoeren van drukwerk
 • De productie en verwerking van voedingsmiddelen en diverse artikelen van hout, textiel, leer en aanverwante materialen. 

 
Het toezicht houden op andere werknemers bij de verantwoordelijkheden horen. 

Zelfstandige ambachtslieden die hun eigen bedrijf exploiteren, kunnen ook een reeks taken uitvoeren die verband houden met het beheer van het bedrijf. Dit zijn taken zoals het bijhouden van rekeningen en gegevens en klantenservice. Deze taken betreffen vormen normaal gesproken niet het belangrijkste onderdeel van het werk.

Subhoofdgroepen binnen de Ambachtslieder  

Beroepen in de hoofdgroep Ambachtslieden worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 71 Bouwarbeiders, m.u.v. elektriciens
 • 72 Metaalarbeiders en machinemonteurs
 • 73 Medewerkers drukkerij en kunstnijverheid
 • 74 Elektriciens en elektronicamonteurs
 • 75 Voedselverwerkende beroepen, houtbewerkers, kleermakers en andere ambachtslieden
Netwerk Zadelpasser

Met wie werkt een Zadelpasser samen? 

De Zadelpasser werkt voor een klant en kan verbonden zijn aan een ruitersportzaak. De Zadelpasser heeft hier te maken met de medewerkers en de eigenaar van de winkel. Een zelfstandige Zadelpasser heeft vooral te maken met de klant. Daarnaast kan contact met een Zadelmaker gezocht worden, als de Zadelpasser zelf niet ook Zadelmaker is.


 • Zadelmaker
Zadelpasser


Organisaties waar een Zadelpasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zadelpasser meestal werkt.

Waar werkt een Zadelpasser?

De Zadelpasser werkt vaak zelfstandig. Sommige Zadelpassers werken voor een ruitersportzaak en krijgen via de winkel opdracht. Zadelpassers kunnen bij de winkel zadels passen of bij de klanten thuis komen om te passen. De Zadelpasser biedt diensten aan om winst te maken en is hierdoor werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Zadelpasser

Waar kun je het beste werken als Zadelpasser? Hieronder vind je de best door de Zadelpasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zadelpasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zadelpasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zadelpasser.

Welke competenties heeft een Zadelpasser nodig?

Een Zadelpasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zadelpasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zadelpasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zadelpasser nodig? 

De Zadelpasser moet goed in kunnen schatten wat voor een zadel een paard nodig heeft en waar een zadel op aangepast moet worden. De wensen en behoeften van de klant moeten hierbij ook meegenomen worden. De Zadelpasser moet klantvriendelijk zijn en de klant goed adviseren en helpen bij het aanpassen van een zadel. Daarnaast werkt de Zadelpasser meestal zelfstandig en draagt veel verantwoordelijkheid.

Bekijk de persoonstypen voor Zadelpasser


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Zadelpasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zadelpasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zadelpasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zadelpasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zadelpasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zadelpasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zadelpasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zadelpasser iets voor je?

Zou je graag Zadelpasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zadelpasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zadelpasser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar