Zorgmanager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Zorgmanager worden: Opleidingen tot Zorgmanager

Wil je Zorgmanager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Zorgmanager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Zorgmanager.

Hoe word je een Zorgmanager? 

Om zorgmanager te worden kunnen verscheidene paden bewandeld worden. Er is veel vraag naar WO opgeleide werknemers die al een aantal jaar ervaring hebben in de zorg. Meeste WO opleidingen, zoals Psychologie, Gezondheidswetenschappen en Master Zorgmanagement, duren 4 jaar in totaal (incl. master).

Het komt ook voor dat een HBO opleiding gevolgt is en waarna opgewerkt wordt tot zorgmanager. Dit is een veelvoorkomende  weg waarop een baan als zorgmanager bereikt wordt. Vaak volgt men via deze weg een opleiding Zorgmanagement om Zorgmanager te worden.

Inhoud opleiding Zorgmanagement

Tijdens een opleiding Zorgmanagement komen dingen langs als leidinggeven, organisatie en strategie. Ook is er aandacht voor persoonlijke groei. Je leert dus bijvoorbeeld over allerlei wetten, het selecteren van geschikte werknemers en het omgaan met conflicten en belangen. 

De algemene management en organisatieprincipes owrden behandeld, maar je zult cases krijgen waarmee je deze kennis specifiek kan toespitsen op de uitdagingen binnen zorgorganisaties.

De 5 best beoordeelde opleidingen Zorgmanager

bijgewerkt op 09-10-2021

Lean Management Zorg Training
Accent Organisatie Advies biedt een Lean training aan speciaal gericht op de zorg. Inmiddels heeft Accent op meer dan 75 afdelingen -van OK, SEH tot standaard verpleegafdeling- van zorginstellingen (ziekenhuizen, …
Lean Management Zorg Training
Hoger / Advanced management voor Zorg en Welzijn
Hoger Advanced management voor Zorg en Welzijn Compleet en Praktijkgericht programma op HBO niveau Deze opleiding Hoger Advanced management in Zorg en Welzijn op HBO niveau is speciaal ontwikkeld voor …
Hoger / Advanced management voor Zorg en Welzijn
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn De opleiding Middle Manager Practitioner is een praktijkgerichte management opleiding die erop gericht is om helder en duidelijk de meest essentiële basiskennis en vaardigheden …
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn
Post HBO Hoger management in Zorg en Welzijn (Post-HBO)
Post-HBO Hoger management in Zorg en Welzijn Deze opleiding Post HBO Hoger Management in Zorg en Welzijn is speciaal ontwikkeld voor managers en medewerkers in Zorg en Welzijn. We gaan …
Post HBO Hoger management in Zorg en Welzijn (Post-HBO)
Middle Management voor Zorg en Welzijn
De opleiding Middle Management voor Zorg en Welzijn behandelt alle belangrijke managementonderwerpen in de Zorg en Welzijn. Het is een praktijkgerichte opleiding die erop gericht is om helder en duidelijk …
Middle Management voor Zorg en Welzijn

Is het verstandig om Zorgmanager te worden?

Voordat je aan een opleiding Zorgmanager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Zorgmanager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Zorgmanager?

Arbeidsmarktperspectief is schaars aangezien het een presticieuze functie is waarvan er maar weinig zijn. En het kost enige tijd om in aanmerking te komen voor dit beroep.

De doorgroeimogelijkheden zijn nihil, gezien de hoge functie.

De actuele kans op werk voor een Zorgmanager

Het beroep Zorgmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers gezondheidszorg. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers gezondheidszorg is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

51

Baankans Zorgmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Zorgmanager

Als je je wilt omscholen tot Zorgmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Zorgmanager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Zorgmanager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Zorgmanager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Zorgmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zorgmanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zorgmanager

Als je Zorgmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zorgmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zorgmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zorgmanager?

Competenties en Vaardigheden Zorgmanager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Zorgmanager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Zorgmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zorgmanager

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Zorgmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zorgmanager. Als Zorgmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zorgmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Zorgmanager

Vakkennis voor een Zorgmanager

Het is voor een Zorgmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Zorgmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Zorgmanager

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
HBO Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Wilt u meegroeien met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn? Bent u toe aan een nieuwe uitdaging? Deze boeiende en veelzijdige opleiding voor zorg en welzijn biedt u de …
HBO Management in Zorg en Welzijn
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Basisopleiding Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van een teammanager binnen Zorg en Welzijn is door het volgen van deze opleiding mogelijk. Het is …
Basisopleiding Management in Zorg en Welzijn
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Algemeen Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn

Werkervaring Zorgmanager

Het is voor een startend Zorgmanager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zorgmanager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Zorgmanager, maar iets anders?

Is een opleiding Zorgmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Zorgmanager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Zorgmanager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Zorgmanager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Zorgmanager te worden?

Zou je graag Zorgmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Zorgmanager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Zorgmanager

Hoger Management voor Zorg en Welzijn (post-HBO) (ook online virtual classroom)

Hoger Management voor Zorg en Welzijn (post-HBO) (ook online virtual classroom)

U werkt als manager in een zorginstelling. In deze opleiding vergroot u uw managementvaardigheden en krijgt u meer inzicht in de verschillende aspecten van bedrijfsvoering. U werkt als manager in een zorginstelling, waar externe invloeden steeds meer uw werk lijken …

 • Onderwerp opleiding Zorgmanager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.370,00
 • Duur 10 dagen
Beoordeling
Middle Management voor Zorg en Welzijn (ook online virtual classroom)

Middle Management voor Zorg en Welzijn (ook online virtual classroom)

Deze opleiding helpt u zich te ontwikkelen in alle aspecten van management, en gaat daarbij op boeiende wijze in op vele vraagstukken die betrekking hebben op de zorg- en welzijnssector. De middle manager speelt een cruciale rol binnen organisaties. In …

 • Onderwerp opleiding Zorgmanager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.770,00
 • Duur 10 dagen
Beoordeling
Project Management voor Zorg en Welzijn (ook online virtual classroom)

Project Management voor Zorg en Welzijn (ook online virtual classroom)

Deze opleiding zorgt voor een solide basis, waarbij je projecten succesvol leert managen en constructief aan projecten leert deelnemen. De zorg- en welzijnssector is voortdurend in ontwikkeling en bezig met kwaliteitsverbetering. Het is van belang dat je als aankomend projectmanager …

 • Onderwerp opleiding Zorgmanager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.145,00
 • Duur 5 dagen
Beoordeling
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)

Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze opleiding biedt u de handvatten om tot de juiste …

 • Onderwerp opleiding Zorgmanager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 2.799,00
 • Duur 12 maanden
HBO Management in Zorg en Welzijn

HBO Management in Zorg en Welzijn

Algemeen Wilt u meegroeien met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn? Bent u toe aan een nieuwe uitdaging? Deze boeiende en veelzijdige opleiding voor zorg en welzijn biedt u de kans om u op een effectieve manier te laten groeien …

 • Onderwerp opleiding Zorgmanager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 1.499,00
 • Duur 6 maanden

Ga direct naar