U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advocaat Arbeidsrecht

Advocaat Arbeidsrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advocaat Arbeidsrecht? Lees de functieomschrijving.

De Arbeidsrecht Advocaat is een specialist op het gebied van ontslag, arbeidsvoorwaarden, CAO's, sociale zekerheid, etc. In deze moeilijke economische tijden, is Arbeidsrecht binnen de advocatuur één van de snelst groeiende specialisaties. Arbeidsrecht Advocaten worden zowel door de werkgever ingezet, bijvoorbeeld om een Collectieve ArbeidsOvereenkomst uit te onderhandelen of concept contracten te maken, als door de werknemer, die bijvoorbeeld op staande voet is ontslagen.

De basis van het arbeidsrecht ligt in het Burgerlijk Wetboek deel 7. Buiten het Burgerlijk Wetboek, kent Nederland wetten als Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet, de Wet melding collectief ontslag en de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst. Op Europees niveau kent men het EG-verdrag inzake recht van toepassing op verbintenissen uit overeenkomst. De Advocaat Arbeidsrecht is uiteraard op de hoogte van en vaardig met al deze wetten, en met deze kennis is hij dus van waarde voor zijn cliënten.

Bij de wat grotere advocatenkantoren werken Arbeidsrecht Advocaten vaak samen met andere advocaten. Willen twee bedrijven bijvoorbeeld fuseren, dan is het mogelijk dat de arbeidspositie van deze werknemers verandert. Arbeidsrecht Advocaten zijn in dat geval een schakel in het volledige proces.

Wanneer de partijen (werkgever en werknemer) er onderling niet uitkomen, moet de Arbeidsrecht Advocaat naar de rechtbank, om zijn gelijk bij de rechter te halen. De arbeidsrecht praktijk kan dus zowel een advies- als een procespraktijk zijn.

Mensen vonden ons op: Job Advocaat Arbeidsrecht, Baan Advocaat Arbeidsrecht, Advocaat Arbeidsrecht Worden, Functie-eisen Advocaat Arbeidsrecht, Verantwoordelijkheden Advocaat Arbeidsrecht, Functieprofiel Advocaat Arbeidsrecht, Wat doet een Advocaat Arbeidsrecht, Werken als Advocaat Arbeidsrecht.

Advocaat Arbeidsrecht worden: Opleiding tot advocaat Arbeidsrecht

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Arbeidsrecht, Advocaat Arbeidsrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Arbeidsrecht, Scholing Advocaat Arbeidsrecht, Studie Advocaat Arbeidsrecht, Bijscholing Advocaat Arbeidsrecht, Omscholing Advocaat Arbeidsrecht.

Organisaties waar een advocaat Arbeidsrecht doorgaans werkzaam is

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Sommige Advocaten Arbeidsrecht werken bij instellingen zoals het juridisch loket, die deels door de overheid worden gesubsidieerd. Hier hoeft geen winst te worden gemaakt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Arbeidsrecht, Advocaat Arbeidsrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Arbeidsrecht, Scholing Advocaat Arbeidsrecht, Studie Advocaat Arbeidsrecht, Bijscholing Advocaat Arbeidsrecht, Omscholing Advocaat Arbeidsrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advocaat Arbeidsrecht

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.

Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.

Mensen vonden ons op: Salaris Advocaat Arbeidsrecht, Loon Advocaat Arbeidsrecht, Wat verdien je als Advocaat Arbeidsrecht, Salarisschaal Advocaat Arbeidsrecht, Salarisindicatie Advocaat Arbeidsrecht, Bonus Advocaat Arbeidsrecht, CAO Advocaat Arbeidsrecht, Brutoloon Advocaat Arbeidsrecht, Nettoloon Advocaat Arbeidsrecht, Vakantiedagen Advocaat Arbeidsrecht, Pensioen Advocaat Arbeidsrecht.

Competenties, skills & vaardigheden advocaat arbeidsrecht

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Plannen en organiseren
 • Kennis van het recht
 • Overtuigingskracht
Mensen vonden ons op: Kennis Advocaat Arbeidsrecht, Vaardigheden Advocaat Arbeidsrecht, Attitude Advocaat Arbeidsrecht, Kwalificaties Advocaat Arbeidsrecht, Competentieprofiel Advocaat Arbeidsrecht.

Boeken voor het beroep advocaat arbeidsrecht

Wil je meer weten over het beroep advocaat arbeidsrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advocaat arbeidsrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advocaat arbeidsrecht te komen.

Overige publicaties - WWZ in praktijk | M.J.M.T. Keulaerds

een open debat tussen advocaten en rechterlijke macht - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789462903845

Overige publicaties - WWZ in praktijk 3e druk is een boek van M.J.M.T. Keulaerds uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789462903845 De Wet werk en zekerheid (WWZ) ging in 2015 in twee etappes van 'politiek' naar 'praktijk'. Deze uitgave bevat ve...

Ik wens u veel personeel | Marco Swart

het arbeidsrecht in de praktijk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081910804 | 220 pagina's

Is een verzwegen tbs-verleden reden tot ontslag? Hoever mag u gaan met kledingvoorschriften. En hoe gaat u in uw organisatie om met sociale media? Zomaar drie van de vragen waarop 'Ik wens u veel personeel' antwoord geeft. Mr. Marco Swart put uit zijn rij...

Fiscale actualiteiten voor de arbeidsrechtpraktijk 2019 | G.W.B. van Westen

Wegwijzer in het fiscale recht voor advocaten, juristen en HR-professionals - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789012404099 | 288 pagina's

Dit boek is niet alleen geschreven voor advocaten die een praktijk voeren in het arbeidsrecht, maar ook anderen die werkzaam zijn op het terrein van het arbeidsrecht, waaronder fiscalisten en HRM-medewerkers. In de arbeidsrechtspraktijk en de HRM-praktijk...

Mensen vonden ons op: boeken voor Advocaat Arbeidsrecht, Advocaat Arbeidsrecht ebooks, boek Advocaat Arbeidsrecht.

Persoonstypen advocaat Arbeidsrecht

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 

De Arbeidsrecht Advocaat kan te maken krijgen met schrijnende gevallen, bijvoorbeeld gedwongen ontslagen. Het is in zo een geval belangrijk dat hij de emotionele van de juridische argumenten weet te scheiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advocaat Arbeidsrecht, Karakter Advocaat Arbeidsrecht.

Netwerk advocaat Arbeidsrecht

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Arbeidsrecht vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. Hij zal niet elke dag naar de rechtbank gaan, maar wanneer hij dat wel doet, heeft hij natuurlijk contact met rechters, griffiers en andere ambtenaren van de rechtbank.

Mensen vonden ons op: Collega’s Advocaat Arbeidsrecht, Medewerkers Advocaat Arbeidsrecht.

Is het beroep advocaat Arbeidsrecht iets voor jou?

Zou je graag advocaat Arbeidsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advocaat Arbeidsrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advocaat Arbeidsrecht, beroepskeuzetest Advocaat Arbeidsrecht, beroep Advocaat Arbeidsrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advocaat Arbeidsrecht

Zeker in deze lastige economische tijden zijn er flink wat Advocaten Arbeidsrecht nodig. Toch kan het lastig zijn om binnen te komen bij een kantoor, omdat er vaak wordt geschoven met advocaten die minder te doen hebben op hun vakgebied. Advocatenkantoren kijken vaak naar je studieresultaten en nevenactiviteiten, bij het sollicitatieproces.

Als Advocaat Arbeidsrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Arbeidsmarktperspectief score advocaat Arbeidsrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advocaat Arbeidsrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advocaat Arbeidsrecht, Promotie mogelijkheden Advocaat Arbeidsrecht, Carriere Advocaat Arbeidsrecht.

Solliciteren op de functie advocaat Arbeidsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advocaat Arbeidsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advocaat Arbeidsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advocaat Arbeidsrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advocaat Arbeidsrecht, CV Advocaat Arbeidsrecht, sollicitatie Advocaat Arbeidsrecht.

Interviews met advocaat Arbeidsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advocaat Arbeidsrecht

Vacatures advocaat arbeidsrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Advocaat Arbeidsrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advocaat Arbeidsrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Arbeidsrecht Advocaat is een specialist op het gebied van ontslag, arbeidsvoorwaarden, CAO's, sociale zekerheid, etc. In deze moeilijke economische tijden, is Arbeidsrecht binnen de advocatuur één van de snelst groeiende specialisaties. Arbeidsrecht Advocaten worden zowel door de werkgever ingezet, bijvoorbeeld om een Collectieve ArbeidsOvereenkomst uit te onderhandelen of concept contracten te maken, als door de werknemer, die bijvoorbeeld op staande voet is ontslagen.

Beoordeling Advocaat Arbeidsrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advocaat Arbeidsrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advocaat Arbeidsrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep