U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Beveiligingsmonteur

Beveiligingsmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een beveiligingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Een beveiligingsmonteur installeert en onderhoudt diverse soorten beveiligingssystemen. Beveiligingssystemen zijn systemen ten behoeve van de algemene veiligheid en hierbij valt te denken aan anti inbraak systemen, toegangscontrole systemen, camera systemen en brandmeldinstallaties. Een beveiligingsmonteur bezoekt particulieren en bedrijven die behoefte hebben aan een van de eerder genoemde beveiligingsystemen. Hierbij valt de denken aan vermogende particulieren, winkel of horeca panden of andere instellingen die extra beveiligt dienen te worden.

De beveiligingsmonteur bezoekt de klant en analyseert de veiligheidssituatie van de klant. Aan de hand van deze situatie geeft de beveiligingsmonteur enkele veiligheidsadviezen en bij akkoord van de klant installeert de beveiligingsmonteur de desbetreffende beveiligingssystemen. Naast het installeren is een beveiligingsmonteur ook verantwoordelijk voor het onderhoud  van de systemen.

Een beveiligingsmonteur is doorgaands in dienst van beveiligingsbureau. Bepaalde instanties zoals de politie en het gevangeniswezen kunnen ook zelf beveiligingsmonteurs in dienst hebben. In deze gevallen is de beveiligingsmonteur meer bezig met het onderhoud dan de installatie van de beveiligingssystemen.

Mensen vonden ons op: Job Beveiligingsmonteur, Baan Beveiligingsmonteur, Beveiligingsmonteur Worden, Functie-eisen Beveiligingsmonteur, Verantwoordelijkheden Beveiligingsmonteur, Functieprofiel Beveiligingsmonteur, Wat doet een Beveiligingsmonteur, Werken als Beveiligingsmonteur.

Beveiligingsmonteur worden: Opleiding tot beveiligingsmonteur

Een beveiligingsmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Beveiligingsmonteur is een technisch beroep en veel beveiligingssystemen zijn daarnaast tegenwoordig elektronisch. Opleidingen zoals MBO service monteur of MBO elektro techniek zijn dan ook veel voorkomende vooropleidingen voor het worden van beveiligingsmonteur. Een belangrijk aspect van het werk van een beveiligingsmonteur is dat de beveiligingsmonteur van onbesproken gedrag is. Omdat een beveiligingsmonteur veel weet over de beveiliging van bepaalde particulieren en bedrijven mag deze geen crimineel verleden te hebben. Veel werkgevers vragen daarom ook naar een verklaring van goed gedrag van een beginnend beveiligingsmonteur. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Beveiligingsmonteur, Beveiligingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Beveiligingsmonteur, Scholing Beveiligingsmonteur, Studie Beveiligingsmonteur, Bijscholing Beveiligingsmonteur, Omscholing Beveiligingsmonteur.

Organisaties waar een beveiligingsmonteur doorgaans werkzaam is

Een beveiligingsmonteur kan in dienst van een beveilingsbedrijf zijn (profit) of in dienst zijn van een overheidinstantie zoals de politie of een gevangenis (non profit). 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Beveiligingsmonteur, Beveiligingsmonteur Worden, Opleidingsniveau Beveiligingsmonteur, Scholing Beveiligingsmonteur, Studie Beveiligingsmonteur, Bijscholing Beveiligingsmonteur, Omscholing Beveiligingsmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden beveiligingsmonteur

Een beveiligingsmonteur verdient doorgaands hetzelfde als andere monteurs. En dit bedrag ligt tussen de 1500 en 3000 euro. Op het moment dat een beveiligingsmonteur zich specialiseert dan ligt dit bedrag hoger. Hierbij valt te denken aan kluismonteurs bij bijvoorbeeld banken etc. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Beveiligingsmonteur, Loon Beveiligingsmonteur, Wat verdien je als Beveiligingsmonteur, Salarisschaal Beveiligingsmonteur, Salarisindicatie Beveiligingsmonteur, Bonus Beveiligingsmonteur, CAO Beveiligingsmonteur, Brutoloon Beveiligingsmonteur, Nettoloon Beveiligingsmonteur, Vakantiedagen Beveiligingsmonteur, Pensioen Beveiligingsmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden beveiligingsmonteur

 • Integriteit
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Beveiligingsmonteur, Vaardigheden Beveiligingsmonteur, Attitude Beveiligingsmonteur, Kwalificaties Beveiligingsmonteur, Competentieprofiel Beveiligingsmonteur.

Boeken voor het beroep beveiligingsmonteur

Wil je meer weten over het beroep beveiligingsmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je beveiligingsmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken beveiligingsmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Beveiligingsmonteur, Beveiligingsmonteur ebooks, boek Beveiligingsmonteur.

Persoonstypen beveiligingsmonteur

Een beveiligingsmonteur moet goed de veiligheidssituatie kunnen inschatten bij een klant. Een goed waarnemend vermogen is dan ook een vereiste van een beveiligingsmonteur. Dit is een eigenschap die past bij het persoonstype de waarnemer. Verder heeft de beveiligingsmonteur een grote verantwoordelijkheid omdat de beveiligingsmonteur gaat over de veiligheid. Een beveiligingsmonteur moet daarom plichtsgetrouw zijn wat vervolgens een eigenschap is die past bij het persoonstype de loyalist.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Beveiligingsmonteur, Karakter Beveiligingsmonteur.

Netwerk beveiligingsmonteur

Een beveiligingsmonteur is vaak op locatie om beveiligingssystemen te installeren of te onderhouden. Zodoende heeft een beveiligingsmonteur veel extern klant contact. Een beveiligingsmonteur werkt doorgaands alleen maar bij grote projecten kunnen meerdere beveiligingsmonteurs actief zijn.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Beveiligingsmonteur, Medewerkers Beveiligingsmonteur.

Is het beroep beveiligingsmonteur iets voor jou?

Zou je graag beveiligingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als beveiligingsmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Beveiligingsmonteur, beroepskeuzetest Beveiligingsmonteur, beroep Beveiligingsmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden beveiligingsmonteur

Het arbeidsperspectief van een beveiligingsmonteur is redelijk tot goed te noemen. Er zal altijd behoefte zijn aan beveiligingsystemen zodoende dus ook aan de mensen die ze installeren en onderhouden. Aangezien veel algemene technische MBO opleidingen kunnen opleiden tot beveiligingsmonteur is het niet erg moeilijk om beveiligingsmonteur te worden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een beveiligingsmonteur. 

Arbeidsmarktperspectief score beveiligingsmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep beveiligingsmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Beveiligingsmonteur, Promotie mogelijkheden Beveiligingsmonteur, Carriere Beveiligingsmonteur.

Solliciteren op de functie beveiligingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als beveiligingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor beveiligingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als beveiligingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Beveiligingsmonteur, CV Beveiligingsmonteur, sollicitatie Beveiligingsmonteur.

Interviews met beveiligingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen beveiligingsmonteur

Vacatures beveiligingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Beveiligingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beveiligingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een beveiligingsmonteur installeert en onderhoudt diverse soorten beveiligingssystemen. Beveiligingssystemen zijn systemen ten behoeve van de algemene veiligheid en hierbij valt te denken aan anti inbraak systemen, toegangscontrole systemen, camera systemen en brandmeldinstallaties. Een beveiligingsmonteur bezoekt particulieren en bedrijven die behoefte hebben aan een van de eerder genoemde beveiligingsystemen.

Beoordeling Beveiligingsmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Beveiligingsmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Beveiligingsmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep