U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hulpkok

Hulpkok worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hulpkok? Lees de functieomschrijving.

Een Hulpkok voert alle voorbereidende werkzaamheden van een Kok uit, van wie hij zijn opdrachten krijgt. Deze voorbereidende werkzaamheden worden de mise-en-place genoemd en bestaan uit: ingrediënten klaarzetten, groente en fruit schoonmaken en snijden en basisgerechten bereiden zoals soep. Na de voorbereidende werkzaamheden helpt de Hulpkok bij het bereiden van sauzen, vlees en vis, het portioneren van het gerecht en het opmaken van de borden. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. De Hulpkok controleert de gerechten op smaak, kwaliteit en presentatie. Tussendoor houdt de Hulpkok zich bezig met het organiseren en onderhouden van de werkplek. Hij voert opdrachten van de Kok of Chef uit en indien er een Keukenmedewerker of Keukenhulp is geeft hij die instructies.

Buiten het koken houdt de Hulpkok zich ook bezig met het voorraadbeheer en het bestellen van producten. Hij verpakt en bewaart de producten op de juiste manier, met etiketten. Het is van groot belang dat de Hulpkok de voorschriften rondom hygiëne en veiligheid bij het omgaan met voedingsmiddelen toepast. Hij moet persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en de werkplek schoonhouden. Alle keukengerei en apparatuur moet volgens voorschrift worden gereinigd en afval en restproducten moeten volgens voorschriften worden gesorteerd.  

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Kok of Chef-kok.

Mensen vonden ons op: Job Hulpkok, Baan Hulpkok, Hulpkok Worden, Functie-eisen Hulpkok, Verantwoordelijkheden Hulpkok, Functieprofiel Hulpkok, Wat doet een Hulpkok, Werken als Hulpkok.

Hulpkok worden: Opleiding tot hulpkok

Een Hulpkok leert het werk vooral door ervaring. Vaak is er geen opleiding nodig om als Hulpkok aan de slag te gaan. Diploma's in (Sociale) Hygiëne zijn vaak wel vereist. Beroepsopleidingen in de richting Horeca zijn nuttig voor werken als Hulpkok.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hulpkok, Hulpkok Worden, Opleidingsniveau Hulpkok, Scholing Hulpkok, Studie Hulpkok, Bijscholing Hulpkok, Omscholing Hulpkok.

Organisaties waar een hulpkok doorgaans werkzaam is

Een Hulpkok werkt in een gaarkeuken, een industriële keuken, een gastronomisch restaurant, een cafetaria, een taverne, bistro of brasserie, of bij een traiteur. Alleen de grotere professionele keukens hebben meerdere koks en dus een Hulpkok in dienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hulpkok, Hulpkok Worden, Opleidingsniveau Hulpkok, Scholing Hulpkok, Studie Hulpkok, Bijscholing Hulpkok, Omscholing Hulpkok.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hulpkok

De arbeidsvoorwaarden van een Hulpkok zijn conform de CAO Horeca. Een Hulpkok wordt ingeschaald in groep 1, 2 of 3, afhankelijk van de precieze taken en verantwoordelijkheden. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1200 tot €1800 bruto per maand.

Een Hulpkok draait onregelmatige uren en soms lange werkdagen. Er wordt ook gewerkt in het weekend en in feestdagen. Soms heeft een Hulpkok een seizoenscontract.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: 24 vrije dagen, een vakantietoeslag en afhankelijk van het bedrijf andere toeslagen of vergoedingen. Een Hulpkok heeft vaak voordelen in natura zoals gratis maaltijden.

Mensen vonden ons op: Salaris Hulpkok, Loon Hulpkok, Wat verdien je als Hulpkok, Salarisschaal Hulpkok, Salarisindicatie Hulpkok, Bonus Hulpkok, CAO Hulpkok, Brutoloon Hulpkok, Nettoloon Hulpkok, Vakantiedagen Hulpkok, Pensioen Hulpkok.

Competenties, skills & vaardigheden hulpkok

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Hulpkok, Vaardigheden Hulpkok, Attitude Hulpkok, Kwalificaties Hulpkok, Competentieprofiel Hulpkok.

Boeken voor het beroep hulpkok

Wil je meer weten over het beroep hulpkok? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hulpkok bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hulpkok te komen.

De bende van de Korenwolf 2 - Het geheim van de verliefde hulpkok | Jacques Vriens

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000329298 | 96 pagina's

Onderdeel van de serie De bende van de Korenwolf. Het Geheim Van De Verliefde Hulpkok 1e druk is een boek van Jacques Vriens uitgegeven bij van Holkema & Warendorf. ISBN 9789000329298 br/> br/> Pepijn, Eefies grote broer, is hardstikke verliefd, en Eefie ...

De bende van de Korenwolf 2 - Het geheim van de verliefde hulpkok | Jacques Vriens

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789026992728 | 88 pagina's

Onderdeel van de serie De bende van de Korenwolf. Pepijn, Eefies grote broer, is hardstikke verliefd, en Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met hele andere dingen bezig. D...

De bende van de Korenwolf 2 - Het geheim van de verliefde hulpkok | Jacques Vriens

Het geheim van de verliefde hulpkok - De bende van De Korenwolf 2 - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789047520894

Onderdeel van de serie De bende van de Korenwolf. Pepijn, Eefies grote broer, is hardstikke verliefd. Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met hele andere dingen bezig. De z...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hulpkok, Hulpkok ebooks, boek Hulpkok.

Persoonstypen hulpkok

Een Hulpkok is zeer gedreven, zelfverzekerd en doelgericht (Succesvolle werker). Uithoudings- en doorzettingsvermogen zijn belangrijke karakteristieken van een Hulpkok, aangezien het werk fysiek zwaar en stressvol kan zijn. In een professionele keuken is een stricte hiërarchie, waardoor een Hulpkok sterk in zijn schoenen moet staan, goed moet luisteren en opgelegde opdrachten moet uitvoeren. Hiervoor is het belangrijk dat een Hulpkok graag anderen helpt en ondersteunend is (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hulpkok, Karakter Hulpkok.

Netwerk hulpkok

Een Hulpkok werkt onder de verantwoordelijkheid van een Chef-kok. De Chef-kok geeft opdrachten die de Hulpkok moet uitvoeren of moet delegeren aan de Keukenhulp. Een Hulpkok zorgt er voor dat de gerechten worden overgedragen aan de bediening.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hulpkok, Medewerkers Hulpkok.

Is het beroep hulpkok iets voor jou?

Zou je graag hulpkok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hulpkok bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hulpkok, beroepskeuzetest Hulpkok, beroep Hulpkok kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hulpkok

De arbeidsmarkt in de horecasector is over het algemeen goed. Een parttime baan als Hulpkok kan makkelijk gevonden worden, er zijn minder fulltime banen.

Een Hulpkok heeft veel doorgroeimogelijkheden. Hij kan in een grotere of luxere zaak gaan werken, doorgroeien naar Sous-Chef of Chef-kok, of een Zelfstandigwerkend Kok worden. Hiervoor is veel ervaring en vaak een aanvullende opleiding nodig.

Arbeidsmarktperspectief score hulpkok

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hulpkok. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hulpkok, Promotie mogelijkheden Hulpkok, Carriere Hulpkok.

Solliciteren op de functie hulpkok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hulpkok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hulpkok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hulpkok. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hulpkok, CV Hulpkok, sollicitatie Hulpkok.

Interviews met hulpkok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hulpkok

Vacatures hulpkok

Op zoek naar een nieuwe baan als Hulpkok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hulpkok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Hulpkok voert alle voorbereidende werkzaamheden van een Kok uit, van wie hij zijn opdrachten krijgt. Deze voorbereidende werkzaamheden worden de mise-en-place genoemd en bestaan uit: ingrediënten klaarzetten, groente en fruit schoonmaken en snijden en basisgerechten bereiden zoals soep. Na de voorbereidende werkzaamheden helpt de Hulpkok bij het bereiden van sauzen, vlees en vis, het portioneren van het gerecht en het opmaken van de borden.

Beoordeling Hulpkok

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hulpkok' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hulpkok

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep