U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Loodgieter

Loodgieter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een loodgieter? Lees de functieomschrijving.

Een Loodgieter installeert, onderhoudt en repareert installaties met leidingen, zoals verwarmingssystemen of sanitair. Hiervoor moet hij om te beginnen de situatie goed inschatten en luisteren naar de eisen die de klant stelt. Opdrachten kunnen enorme installaties betreffen, maar ook een verstopte gootsteen. Als duidelijk is wat er gedaan moet worden selecteert de Loodgieter de goede materialen en apparatuur om het werk mee te kunnen doen. Soms is het hierbij nodig om in de rol van verkoper verschillende opties in kranen, CV-ketels of douches aan de klant voor te leggen, voordat er iets besteld kan worden.

Pas als de benodigde materialen en gereedschappen op locatie zijn begint het echte werk van de Loodgieter. Alles moet stevig en nauwkeurig in elkaar gezet worden om lekkage te voorkomen en de Loodgieter moet hierbij veilig en efficiënt werken. Het doel is optimaal leidingwerk te leveren. Als er later toch problemen ontstaan wordt de Loodgieter ingeroepen voor reparatiewerkzaamheden. Als alles goed gaat hoeft hij alleen voor onderhoud langs te komen.

Bij grote projecten is het handig om met meerdere mensen te werken en vaak brengt de Loodgieter een leerling-loodgieter mee die hij opleidt. Zowel voor het opleiden, als in omgang met de klant, is het nodig dat de Loodgieter communicatieve vaardigheden bezit en taken of mogelijkheden duidelijk over kan brengen.

Mensen vonden ons op: Job Loodgieter, Baan Loodgieter, Loodgieter Worden, Functie-eisen Loodgieter, Verantwoordelijkheden Loodgieter, Functieprofiel Loodgieter, Wat doet een Loodgieter, Werken als Loodgieter.

Loodgieter worden: Opleiding tot loodgieter

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Loodgieter meer. In plaats daarvan kan men op een regionale opleiding in de Installatietechniek de specialisatie Loodgieter kiezen of bij een werkbedrijf in de leer gaan.

Ook worden er cursussen aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Loodgieter, Loodgieter Worden, Opleidingsniveau Loodgieter, Scholing Loodgieter, Studie Loodgieter, Bijscholing Loodgieter, Omscholing Loodgieter.

Organisaties waar een loodgieter doorgaans werkzaam is

Een Loodgieter werkt voor een Loodgietersbedrijf of als zelfstandig ondernemer. Het is daarnaast ook mogelijk om in de bouw terecht te komen, al is het in die branche moeilijker om een vaste baan te krijgen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Loodgieter, Loodgieter Worden, Opleidingsniveau Loodgieter, Scholing Loodgieter, Studie Loodgieter, Bijscholing Loodgieter, Omscholing Loodgieter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden loodgieter

Het salaris van een Loodgieter ligt tussen de €1400 en €2500. Een hoger salaris krijgt men door te specialiseren of door het opzetten van een succesvol loodgietersbedrijf. Omdat een Loodgieter meestal zelfstandig werkt geeft hij zelf inhoud aan arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Loodgieter, Loon Loodgieter, Wat verdien je als Loodgieter, Salarisschaal Loodgieter, Salarisindicatie Loodgieter, Bonus Loodgieter, CAO Loodgieter, Brutoloon Loodgieter, Nettoloon Loodgieter, Vakantiedagen Loodgieter, Pensioen Loodgieter.

Competenties, skills & vaardigheden loodgieter

 • Analytisch
 • Zelfsturing
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Leervermogen
 • Nauwkeurig werken
 • Kennis van ontwikkelingen in zijn vakgebied
Mensen vonden ons op: Kennis Loodgieter, Vaardigheden Loodgieter, Attitude Loodgieter, Kwalificaties Loodgieter, Competentieprofiel Loodgieter.

Boeken voor het beroep loodgieter

Wil je meer weten over het beroep loodgieter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je loodgieter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken loodgieter te komen.

De loodgieter | Gerhardt Mulder

de zaak Holleeder - Nederlands | Druk: Heruitgave | E-book | 9789491259227

Gerhardt Mulder De loodgieter - De zaak-Willem Holleeder Thriller Post, rechercheur bij de Criminele Inlichtingen Eenheid van de Politie Amstelland krijgt opdracht een lek in het korps op te sporen, dat belangrijke informatie doorspeelt aan misdaad en med...

De Loodgieter | G. Mulder

de zaak Willem Holleeder - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789054292425 | 157 pagina's

Post, rechercheur bij de Criminele Inlichtingen Eenheid van de Politie Amstelland krijgt opdracht een lek in het korps op te sporen. Door zijn contact met de oude advocaat Bramowicz komt de rechercheur al snel achter enkele vreemde voorvallen, die verband...

Loodgieters van de vijfde dimensie | Django Mathijsen

Nederlands | E-book | 9781301218431

Als 's ochtends vroeg mensen het huis van elektroverkoper Sinko binnenvallen, komt hij achter de oorzaak van de zwaartekrachtschommelingen die de aarde teisteren. En plotseling is het aan Sinko om de hele wereld te redden ......

Mensen vonden ons op: boeken voor Loodgieter, Loodgieter ebooks, boek Loodgieter.

Persoonstypen loodgieter

Een installatie, vooral op het gebied van afvoer en verwarming, moet nauwkeurig en goed in elkaar zitten om te werken. Een Loodgieter moet dan ook steeds hoge kwaliteit leveren en niet weggaan voordat de installatie of reparatie helemaal klaar is en er geen problemen meer zijn (Perfectionist). Hierbij geldt dat men wel efficiënt moet werken en niet te lang over een klus kan doen. Er moet binnen korte tijd resultaat geleverd worden (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Loodgieter, Karakter Loodgieter.

Netwerk loodgieter

De Loodgieter overlegt met de klant of aannemer over wat er precies gebeuren moe, en werkt indien nodig samen met andere Loodgieters of leerling-loodgieters om het werk af te maken. Leerling-loodgieters moet de Loodgieter begeleiden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Loodgieter, Medewerkers Loodgieter.

Is het beroep loodgieter iets voor jou?

Zou je graag loodgieter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als loodgieter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Loodgieter, beroepskeuzetest Loodgieter, beroep Loodgieter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden loodgieter

Er is veel werk voor Loodgieters, omdat er over het algemeen maar weinig Loodgieters zijn. Vooral voor de meer ingewikkelde of specialistische klussen is er haast geen concurrentie. Als Loodgieter kan men, naast specialiseren, ook doorgroeien door een eigen bedrijf op te zetten en daarbij steeds meer Loodgieters in dienst te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score loodgieter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep loodgieter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Loodgieter, Promotie mogelijkheden Loodgieter, Carriere Loodgieter.

Solliciteren op de functie loodgieter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als loodgieter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor loodgieter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als loodgieter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Loodgieter, CV Loodgieter, sollicitatie Loodgieter.

Interviews met loodgieter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen loodgieter

Vacatures loodgieter

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodgieter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodgieter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Loodgieter installeert, onderhoudt en repareert installaties met leidingen, zoals verwarmingssystemen of sanitair. Hiervoor moet hij om te beginnen de situatie goed inschatten en luisteren naar de eisen die de klant stelt. Opdrachten kunnen enorme installaties betreffen, maar ook een verstopte gootsteen.

Beoordeling Loodgieter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Loodgieter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Loodgieter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

http://aannemersbedrijf-brabant.nl/

 

Door: RG

Verantwoordelijk werk ivm gas water lekkage mede cool monoxide.Ondanks dit is geen verantwoordelijke betalingen hoge werkdruk ondermaatse cao en loon.

Door: Erik Richardson

Reageer op dit beroep