U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Marketingadviseur

Marketingadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een marketingadviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Marketingadviseur houdt zich bezig met het adviseren van bedrijven bij problemen aangaande marketingvraagstukken. Daarnaast wordt er kwalitatief klantenonderzoek verricht, geholpen bij de implementatie van een advies en wordt er geadviseerd in brand management.

Mensen vonden ons op: Job Marketingadviseur, Baan Marketingadviseur, Marketingadviseur Worden, Functie-eisen Marketingadviseur, Verantwoordelijkheden Marketingadviseur, Functieprofiel Marketingadviseur, Wat doet een Marketingadviseur, Werken als Marketingadviseur.

Marketingadviseur worden: Opleiding tot marketingadviseur

Het niveau van de studie bepaalt het type baan. Voor starters bestaat vaak de mogelijkheid tot een traineeship, later bestaat de mogelijkheid tot bijscholing. Vrijwel elke studie die raakvlakken heeft met de economie biedt mogelijkheden tot een baan als Marketingadviseur. Om een pré te hebben bij sollicitaties kan er echter wel beter gekozen voor marketingvakken/een marketingmaster als Marketing Management.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketingadviseur, Marketingadviseur Worden, Opleidingsniveau Marketingadviseur, Scholing Marketingadviseur, Studie Marketingadviseur, Bijscholing Marketingadviseur, Omscholing Marketingadviseur.

Organisaties waar een marketingadviseur doorgaans werkzaam is

Mensen vonden ons op: Studeren voor Marketingadviseur, Marketingadviseur Worden, Opleidingsniveau Marketingadviseur, Scholing Marketingadviseur, Studie Marketingadviseur, Bijscholing Marketingadviseur, Omscholing Marketingadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden marketingadviseur

Een Marketingadviseur die net start verdient rond de €2300 bruto per maand. Maar er zijn genoeg kansen om snel hoger op te komen in salarisschalen. Ervaren Marketingadviseurs kunnen veel geld verdienen, tot wel €9000 per maand. Consultants bij grote marketingbureaus of zelfstandigen kunnen met gemak dit soort bedragen tegemoet zien.

De meeste bedrijven bieden geen mogelijkheid tot het leasen van een auto. Daarnaast wordt er meestal geen laptop, mobiel of onkostenvergoeding aangeboden. Daarentegen zijn er wel flexibele werktijden, marktconforme beloning, collectieve ziektekostenverzekering en circa 26 vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Marketingadviseur, Loon Marketingadviseur, Wat verdien je als Marketingadviseur, Salarisschaal Marketingadviseur, Salarisindicatie Marketingadviseur, Bonus Marketingadviseur, CAO Marketingadviseur, Brutoloon Marketingadviseur, Nettoloon Marketingadviseur, Vakantiedagen Marketingadviseur, Pensioen Marketingadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden marketingadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Marketingadviseur, Vaardigheden Marketingadviseur, Attitude Marketingadviseur, Kwalificaties Marketingadviseur, Competentieprofiel Marketingadviseur.

Boeken voor het beroep marketingadviseur

Wil je meer weten over het beroep marketingadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je marketingadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken marketingadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Marketingadviseur, Marketingadviseur ebooks, boek Marketingadviseur.

Persoonstypen marketingadviseur

Een marketingadviseur heeft een sterke behoefte om productief bezig te zijn, successen te behalen en een positief resultaat neer te zetten. Marketingadviseurs zijn daarbij vaak gedreven, praktisch en zelfverzekerd (Succesvolle werker). Marketingadviseurs zijn tevens perfectionisten, die graag een orderlijk en betrouwbaar verloop van zaken zien. Daarnaast moet een Marketingadviseur operationeel sterk zijn en eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende niveaus (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Marketingadviseur, Karakter Marketingadviseur.

Netwerk marketingadviseur

Een Marketingadviseur heeft intern vaak contact met locatiemanagers, regiomanagers en een manager adviesgroep. Extern zijn dit de opdrachtgever en de projectleider. Daarnaast hangt het ervan af of de Marketingadviseur als z.z.p.'er opereert of als werknemer binnen een bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Marketingadviseur, Medewerkers Marketingadviseur.

Is het beroep marketingadviseur iets voor jou?

Zou je graag marketingadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als marketingadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Marketingadviseur, beroepskeuzetest Marketingadviseur, beroep Marketingadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden marketingadviseur

Een Marketingadviseur kan doorgroeien naar de functie van Senior Marketingadviseur. Afgestudeerden hebben na circa een maand een baan al is de prognose met een HBO diploma beter.

Arbeidsmarktperspectief score marketingadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep marketingadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Marketingadviseur, Promotie mogelijkheden Marketingadviseur, Carriere Marketingadviseur.

Solliciteren op de functie marketingadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als marketingadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor marketingadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als marketingadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Marketingadviseur, CV Marketingadviseur, sollicitatie Marketingadviseur.

Interviews met marketingadviseur

Gideon Tailleur (35) is Marketing Specialist.

              
 
Hoe ben je aan deze baan gekomen?
“Twee jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik werkte 6 jaar bij KPN als marketeer en daarvoor twee jaar bij Heineken, maar ik voelde dat het tijd was om mijn eigen weg in te slaan. Mijn ervaring en kennis meenemen in het helpen van andere bedrijven met hun marketingstrategie. 
 
Daarnaast kan ik mijn creativiteit goed kwijt door leuke marketingactivatiteiten voor merken te bedenken.”
 
Welke opleiding heb je gevolgd om Marketing Specialist te worden?
“Ik heb de studie Small Business & Retail Management gevolgd aan de Hogeschool Inholland.”
...
Lees de rest van het interview

Verwante beroepen marketingadviseur

Vacatures marketingadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketingadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketingadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Marketingadviseur houdt zich bezig met het adviseren van bedrijven bij problemen aangaande marketingvraagstukken. Daarnaast wordt er kwalitatief klantenonderzoek verricht, geholpen bij de implementatie van een advies en wordt er geadviseerd in brand management. .

Beoordeling Marketingadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Marketingadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Marketingadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Kan ik deze opleiding volgen met het een havo profiel N&G zonder economie? 

Door: Anoniem

Kennis van Economie is essentieel voor een Marketingadviseur.M.vr.gr.

Door: Jean

Reageer op dit beroep