U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paardenfluisteraar

Paardenfluisteraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paardenfluisteraar? Lees de functieomschrijving.

Een paardenfluisteraar is iemand die op een natuurlijke en respectvolle manier met paarden communiceert. Bij het opbouwen van een band tussen mens en paard maakt de paardenfluisteraar gebruik van non-verbale communicatiemethoden die zijn gebaseerd op de manieren waarop paarden in het wild met elkaar communiceren. Paarden leven in kuddes en communiceren via lichaamstaal. Een paardenfluisteraar doet dit gedrag na een bouwt op deze manier op een natuurlijke wijze een vertrouwensrelatie op met het paard. Angst en pijn worden daarbij zoveel mogelijk vermeden. In plaats daarvan werken mens en paard samen.

Een paardenfluisteraar kan mensen leren anders met hun paard om te gaan, zodat een respectvolle relatie tussen mens en paard ontstaat die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Paarden weerspiegelen onze lichaamstaal: ze laten precies zien wat wij uitstralen met onze lichaamshouding. Een paardenfluisteraar kan mensen helpen deze lichaamshouding te verbeteren.

Ook kan een paardenfluisteraar helpen om de oorzaak van gedragsproblemen van paarden te achterhalen en het probleem oplossen. Als een paard bijvoorbeeld niet meer in de trailer wil of zich niet laat zadelen, kan een paardenfluisteraar onderzoeken wat er aan de hand is. Van daaruit wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

Vaak wordt het woord ‘paardenfluisteraar’ niet serieus genomen. De naam suggereert dat paardenfluisteraars woordjes in de oren van paarden fluisteren, maar dat is niet waar. Daarom noemen paardenfluisteraars zich soms liever horsemanshiptrainers. Ook de term 'natural horsemanship' wordt steeds vaker gebruikt.

Mensen vonden ons op: Job Paardenfluisteraar, Baan Paardenfluisteraar, Paardenfluisteraar Worden, Functie-eisen Paardenfluisteraar, Verantwoordelijkheden Paardenfluisteraar, Functieprofiel Paardenfluisteraar, Wat doet een Paardenfluisteraar, Werken als Paardenfluisteraar.

Paardenfluisteraar worden: Opleiding tot paardenfluisteraar

 

Om paardenfluisteraar te worden zijn er diverse opleidingen en cursussen, zoals Gedragstherapeut voor Paarden, Natural Horsemanship, Paardenfluisteraar, Communiceren met Paarden of Natuurlijk en Bewust Paardrijden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paardenfluisteraar, Paardenfluisteraar Worden, Opleidingsniveau Paardenfluisteraar, Scholing Paardenfluisteraar, Studie Paardenfluisteraar, Bijscholing Paardenfluisteraar, Omscholing Paardenfluisteraar.

Organisaties waar een paardenfluisteraar doorgaans werkzaam is

 

Over het algemeen werkt een paardenfluisteraar voor zichzelf. Hij biedt zelfstandig trainingen aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke communicatie met paarden. Ook kan hij zelf demonstraties verzorgen of er voor uitgenodigd worden. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paardenfluisteraar, Paardenfluisteraar Worden, Opleidingsniveau Paardenfluisteraar, Scholing Paardenfluisteraar, Studie Paardenfluisteraar, Bijscholing Paardenfluisteraar, Omscholing Paardenfluisteraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paardenfluisteraar

 

Hoeveel een paardenfluisteraar verdient, hangt natuurlijk onder andere af van hoeveel cursussen hij aanbiedt, hoeveel mensen de cursussen willen volgen en hoeveel geld hij daarvoor vraagt. Bekende horsemanshiptrainers kunnen meer geld vragen dan minder bekende paardenfluisteraars. Als een paardenfluisteraar wordt gevraagd voor demonstraties, wordt hij vaak betaald, maar niet altijd. Toch is het voor een paardenfluisteraar vaak aantrekkelijk demonstraties te geven, omdat hij zijn kennis wil overdragen en zijn werk wil promoten. Ook als een paardenfluisteraar zelf een demonstratie organiseert, vraagt hij hier soms geen geld voor.  

Mensen vonden ons op: Salaris Paardenfluisteraar, Loon Paardenfluisteraar, Wat verdien je als Paardenfluisteraar, Salarisschaal Paardenfluisteraar, Salarisindicatie Paardenfluisteraar, Bonus Paardenfluisteraar, CAO Paardenfluisteraar, Brutoloon Paardenfluisteraar, Nettoloon Paardenfluisteraar, Vakantiedagen Paardenfluisteraar, Pensioen Paardenfluisteraar.

Competenties, skills & vaardigheden paardenfluisteraar

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Paardenfluisteraar, Vaardigheden Paardenfluisteraar, Attitude Paardenfluisteraar, Kwalificaties Paardenfluisteraar, Competentieprofiel Paardenfluisteraar.

Boeken voor het beroep paardenfluisteraar

Wil je meer weten over het beroep paardenfluisteraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paardenfluisteraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paardenfluisteraar te komen.

De paardenfluisteraar | Nicholas Evans

- - Nederlands | Druk: - | Paperback | 9789022548479 | Geen personage | 330 pagina's

Een enorme truck met oplegger rijdt door een besneeuwd landschap. Niet ver van de weg rijdt een meisje op haar paard door de maagdelijk witte heuvels. De sneeuw knispert onder de hoeven, maar hier en daar, ook bij de kruising waar de truck nadert, is het ...

De Paardenfluisteraar | Nicholas Evans

The Horse Whisperer - Nederlands | Druk: 1 | Pocket | 9789022543597 | Geen personage | 330 pagina's

Een enorme truck met oplegger rijdt door een besneeuwd landschap. Niet ver van de weg rijdt een meisje op haar paard door de maagdelijk witte heuvels. De sneeuw knispert onder de hoeven, maar hier en daar, ook bij de kruising waar de truck nadert, is het ...

De paardenfluisteraar | Gudrun Pausewang

Nederlands | Paperback | 9789022525135 | 157 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Paardenfluisteraar, Paardenfluisteraar ebooks, boek Paardenfluisteraar.

Persoonstypen paardenfluisteraar

Persoonstypen die passen bij een paardenfluisteraar zijn romanticus, bemiddelaar en perfectionist. Een paardenfluisteraar hecht veel waarde aan gevoelens en gedrag en kan die waarnemen en analyseren. Dit maakt hem een romanticus. Ook streeft een horsemanshiptrainer naar een harmonieuze omgeving, waarin conflicten worden vermeden. Dit maakt de paardenfluisteraar tevens een bemiddelaar. Bovendien is een paardenfluisteraar vaak perfectionistisch. Integriteit staat hoog in het vaandel en er wordt gestreefd naar een optimale samenwerking tussen mens en paard. Om een zo goed mogelijke relatie op te bouwen, is perfectionisme een benodigde eigenschap. 

 

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paardenfluisteraar, Karakter Paardenfluisteraar.

Netwerk paardenfluisteraar

Een paardenfluisteraar komt veel in aanraking met cursisten. Hij leert hen hoe zij op een natuurlijke wijze een band op kunnen bouwen met hun paard. Ook kan de paardenfluisteraar in contact komen met mensen die een beroep uitoefenen die horen bij dezelfde beroepsgroep, zoals hippotherapeuten, psychotherapeuten en paardenmasseurs. Natuurlijk krijgt de paardenfluisteraar ook te maken met bijvoorbeeld de hoefsmid en de veearts.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Paardenfluisteraar, Medewerkers Paardenfluisteraar.

Is het beroep paardenfluisteraar iets voor jou?

Zou je graag paardenfluisteraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paardenfluisteraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paardenfluisteraar, beroepskeuzetest Paardenfluisteraar, beroep Paardenfluisteraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paardenfluisteraar

 

Door middel van cursussen kan een paardenfluisteraar zijn kennis uitbreiden en steeds meer verschillende cursussen aanbieden. Zo kan een paardenfluisteraar bijvoorbeeld een cursus paardenmassage volgen, zodat hij ook op dit gebied cursussen kan organiseren. Ook kan een paardenfluisteraar zich verder verdiepen in mensengedrag en mensen gaan helpen door bijvoorbeeld ook hippotherapie of psychotherapie aan te bieden. De beste paardenfluisteraars kunnen ook internationaal doorbreken en demonstraties over de hele wereld geven. Uiteindelijk kan hij wellicht zelfs een school oprichten waar mensen een opleiding van meerdere jaren kunnen volgen.

Arbeidsmarktperspectief score paardenfluisteraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paardenfluisteraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paardenfluisteraar, Promotie mogelijkheden Paardenfluisteraar, Carriere Paardenfluisteraar.

Solliciteren op de functie paardenfluisteraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paardenfluisteraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paardenfluisteraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paardenfluisteraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paardenfluisteraar, CV Paardenfluisteraar, sollicitatie Paardenfluisteraar.

Interviews met paardenfluisteraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paardenfluisteraar

Vacatures paardenfluisteraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Paardenfluisteraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paardenfluisteraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een paardenfluisteraar is iemand die op een natuurlijke en respectvolle manier met paarden communiceert. Bij het opbouwen van een band tussen mens en paard maakt de paardenfluisteraar gebruik van non-verbale communicatiemethoden die zijn gebaseerd op de manieren waarop paarden in het wild met elkaar communiceren. Paarden leven in kuddes en communiceren via lichaamstaal.

Beoordeling Paardenfluisteraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paardenfluisteraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paardenfluisteraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep