Paardenfluisteraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paardenfluisteraar? Lees de functieomschrijving.

Een paardenfluisteraar is iemand die op een natuurlijke en respectvolle manier met paarden communiceert. Bij het opbouwen van een band tussen mens en paard maakt de paardenfluisteraar gebruik van non-verbale communicatiemethoden die zijn gebaseerd op de manieren waarop paarden in het wild met elkaar communiceren. Paarden leven in kuddes en communiceren via lichaamstaal. Een paardenfluisteraar doet dit gedrag na een bouwt op deze manier op een natuurlijke wijze een vertrouwensrelatie op met het paard. Angst en pijn worden daarbij zoveel mogelijk vermeden. In plaats daarvan werken mens en paard samen.

Een paardenfluisteraar kan mensen leren anders met hun paard om te gaan, zodat een respectvolle relatie tussen mens en paard ontstaat die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Paarden weerspiegelen onze lichaamstaal: ze laten precies zien wat wij uitstralen met onze lichaamshouding. Een paardenfluisteraar kan mensen helpen deze lichaamshouding te verbeteren.

Ook kan een paardenfluisteraar helpen om de oorzaak van gedragsproblemen van paarden te achterhalen en het probleem oplossen. Als een paard bijvoorbeeld niet meer in de trailer wil of zich niet laat zadelen, kan een paardenfluisteraar onderzoeken wat er aan de hand is. Van daaruit wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

Vaak wordt het woord ‘paardenfluisteraar’ niet serieus genomen. De naam suggereert dat paardenfluisteraars woordjes in de oren van paarden fluisteren, maar dat is niet waar. Daarom noemen paardenfluisteraars zich soms liever horsemanshiptrainers. Ook de term 'natural horsemanship' wordt steeds vaker gebruikt.

Wil je werken als Paardenfluisteraar?

Werk je al als Paardenfluisteraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paardenfluisteraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Paardenfluisteraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paardenfluisteraar in één oogopslag

Netwerk:

 • Cliënten/cursisten
 • Hippotherapeut
 • Psychotherapeut paarden
 • Paardenmasseur
 • Hoefsmid
 • Veearts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paardenfluisteraar

Wat verdient een Paardenfluisteraar?

 

Hoeveel een paardenfluisteraar verdient, hangt natuurlijk onder andere af van hoeveel cursussen hij aanbiedt, hoeveel mensen de cursussen willen volgen en hoeveel geld hij daarvoor vraagt. Bekende horsemanshiptrainers kunnen meer geld vragen dan minder bekende paardenfluisteraars. Als een paardenfluisteraar wordt gevraagd voor demonstraties, wordt hij vaak betaald, maar niet altijd. Toch is het voor een paardenfluisteraar vaak aantrekkelijk demonstraties te geven, omdat hij zijn kennis wil overdragen en zijn werk wil promoten. Ook als een paardenfluisteraar zelf een demonstratie organiseert, vraagt hij hier soms geen geld voor.  

Salarisschaal Paardenfluisteraar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Paardenfluisteraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paardenfluisteraar

Hoe goed is de toekomst voor de Paardenfluisteraar? 

 

Door middel van cursussen kan een paardenfluisteraar zijn kennis uitbreiden en steeds meer verschillende cursussen aanbieden. Zo kan een paardenfluisteraar bijvoorbeeld een cursus paardenmassage volgen, zodat hij ook op dit gebied cursussen kan organiseren. Ook kan een paardenfluisteraar zich verder verdiepen in mensengedrag en mensen gaan helpen door bijvoorbeeld ook hippotherapie of psychotherapie aan te bieden. De beste paardenfluisteraars kunnen ook internationaal doorbreken en demonstraties over de hele wereld geven. Uiteindelijk kan hij wellicht zelfs een school oprichten waar mensen een opleiding van meerdere jaren kunnen volgen.

Baankans Paardenfluisteraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paardenfluisteraar worden: Opleidingen tot Paardenfluisteraar

Hoe word je een Paardenfluisteraar? 

 

Om paardenfluisteraar te worden zijn er diverse opleidingen en cursussen, zoals Gedragstherapeut voor Paarden, Natural Horsemanship, Paardenfluisteraar, Communiceren met Paarden of Natuurlijk en Bewust Paardrijden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paardenfluisteraar

Meer opleidingen Paardenfluisteraar

Weet je nog niet of je Paardenfluisteraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paardenfluisteraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Paardenfluisteraar

Met wie werkt een Paardenfluisteraar samen? 

Een paardenfluisteraar komt veel in aanraking met cursisten. Hij leert hen hoe zij op een natuurlijke wijze een band op kunnen bouwen met hun paard. Ook kan de paardenfluisteraar in contact komen met mensen die een beroep uitoefenen die horen bij dezelfde beroepsgroep, zoals hippotherapeuten, psychotherapeuten en paardenmasseurs. Natuurlijk krijgt de paardenfluisteraar ook te maken met bijvoorbeeld de hoefsmid en de veearts.
 


 • Cliënten/cursisten
 • Hippotherapeut
 • Psychotherapeut paarden
 • Paardenmasseur
 • Hoefsmid
 • Veearts
Paardenfluisteraar


Organisaties waar een Paardenfluisteraar werkzaam is

Waar werkt een Paardenfluisteraar meestal? 

 

Over het algemeen werkt een paardenfluisteraar voor zichzelf. Hij biedt zelfstandig trainingen aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke communicatie met paarden. Ook kan hij zelf demonstraties verzorgen of er voor uitgenodigd worden. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Paardenfluisteraar

Waar kun je het beste werken als Paardenfluisteraar? Hieronder vindt je de best door de Paardenfluisteraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paardenfluisteraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paardenfluisteraar:

Welke competenties heeft een een Paardenfluisteraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Paardenfluisteraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Paardenfluisteraar nodig? 

Persoonstypen die passen bij een paardenfluisteraar zijn romanticus, bemiddelaar en perfectionist. Een paardenfluisteraar hecht veel waarde aan gevoelens en gedrag en kan die waarnemen en analyseren. Dit maakt hem een romanticus. Ook streeft een horsemanshiptrainer naar een harmonieuze omgeving, waarin conflicten worden vermeden. Dit maakt de paardenfluisteraar tevens een bemiddelaar. Bovendien is een paardenfluisteraar vaak perfectionistisch. Integriteit staat hoog in het vaandel en er wordt gestreefd naar een optimale samenwerking tussen mens en paard. Om een zo goed mogelijke relatie op te bouwen, is perfectionisme een benodigde eigenschap. 

 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Paardenfluisteraar


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Paardenfluisteraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paardenfluisteraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paardenfluisteraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paardenfluisteraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paardenfluisteraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paardenfluisteraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paardenfluisteraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paardenfluisteraar iets voor je?

Zou je graag Paardenfluisteraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paardenfluisteraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paardenfluisteraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar