U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectmanager IT

Projectmanager IT worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectmanager IT? Lees de functieomschrijving.

 

De Projectmanager IT geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de IT afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager IT zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling. Het is goed mogelijk dat er voor andere projecten andere projectmanagers aangesteld zijn zodat de verantwoordelijkheid verdeeld is. De Projectmanager IT is verantwoordelijk voor het team zelf. De Projectmanager IT mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de Projectmanager IT ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de Projectmanager IT krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de Projectmanager IT zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de Projectmanager IT de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de Projectmanager IT.  De Projectmanager IT is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de Projectmanager IT zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De Projectmanager IT moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de Projectmanager IT het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de Projectmanager IT hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de Projectmanager IT naar de directeur van de IT afdeling van het bedrijf.  

Mensen vonden ons op: Job Projectmanager IT, Baan Projectmanager IT, Projectmanager IT Worden, Functie-eisen Projectmanager IT, Verantwoordelijkheden Projectmanager IT, Functieprofiel Projectmanager IT, Wat doet een Projectmanager IT, Werken als Projectmanager IT.

Projectmanager IT worden: Opleiding tot projectmanager IT

 

Om Projectmanager IT te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als projectmanager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de Projectmanager IT de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de Projectmanager IT. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar projectmanager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De Projectmanager IT zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.  

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager IT, Projectmanager IT Worden, Opleidingsniveau Projectmanager IT, Scholing Projectmanager IT, Studie Projectmanager IT, Bijscholing Projectmanager IT, Omscholing Projectmanager IT.

Organisaties waar een projectmanager IT doorgaans werkzaam is

 

De Projectmanager IT zal werken voor zowel profit als non profit organisaties. In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager IT, Projectmanager IT Worden, Opleidingsniveau Projectmanager IT, Scholing Projectmanager IT, Studie Projectmanager IT, Bijscholing Projectmanager IT, Omscholing Projectmanager IT.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectmanager IT

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de Projectmanager IT verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de Projectmanager IT leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de Projectmanager IT voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de Projectmanager IT groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de Projectmanager IT uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Projectmanager IT, Loon Projectmanager IT, Wat verdien je als Projectmanager IT, Salarisschaal Projectmanager IT, Salarisindicatie Projectmanager IT, Bonus Projectmanager IT, CAO Projectmanager IT, Brutoloon Projectmanager IT, Nettoloon Projectmanager IT, Vakantiedagen Projectmanager IT, Pensioen Projectmanager IT.

Competenties, skills & vaardigheden projectmanager it

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Projectmanager IT, Vaardigheden Projectmanager IT, Attitude Projectmanager IT, Kwalificaties Projectmanager IT, Competentieprofiel Projectmanager IT.

Boeken voor het beroep projectmanager it

Wil je meer weten over het beroep projectmanager it? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectmanager it bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectmanager it te komen.

What Does It Take To Be a Project Manager | Joseph Abboud

Engels | E-book | 9781386176893

If you want to be a project manager but you do not really know what skills you need to acquire, then this book is for you. It unveils the competencies required by individuals willing to make project management their professions. ''What Does It Take To Be ...

Project Manager | Elizabeth Harrin

Careers in IT project management - Engels | Paperback | 9781780174167 | 216 pagina's

This book is a highly accessible guide to being a project manager (PM), particularly a project manager working within an IT field. The role is set out with reference to required skills, competencies and responsibilities. Tools, methods and techniques for ...

The One Page Project Manager for IT Projects | Clark A. Campbell

Communicate and Manage Any Project with a Single Sheet of Paper - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780470275887 | 160 pagina's

Clark A. Campbell, author of a best-selling book on project management, has written a project management guide specifically for IT professionals who want to save time and work more efficiently. The One Page Project Manager for IT Projects: Communicate and...

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectmanager IT, Projectmanager IT ebooks, boek Projectmanager IT.

Persoonstypen projectmanager IT

 

De Projectmanager IT  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de Projectmanager IT goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Of wanneer een bepaald project geen vooruitgang boekt. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de Projectmanager IT een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De Projectmanager IT moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectmanager IT, Karakter Projectmanager IT.

Netwerk projectmanager IT

 

De Projectmanager IT heeft veel te maken met het personeel van het project waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de Projectmanager IT komen met vragen die de Projectmanager IT moet beantwoorden of problemen die de Projectmanager IT moet oplossen omtrent de projecten waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Tevens heeft de Projectmanager IT veel te maken met klanten. De Projectmanager IT behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de Projectmanager IT  zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De Projectmanager IT moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectmanager IT, Medewerkers Projectmanager IT.

Is het beroep projectmanager IT iets voor jou?

Zou je graag projectmanager IT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectmanager IT bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectmanager IT, beroepskeuzetest Projectmanager IT, beroep Projectmanager IT kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectmanager IT

 

Het arbeidsperspectief voor de Projectmanager IT is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de Projectmanager IT al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de Projectmanager IT  eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de Projectmanager IT  meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de Projectmanager IT over moet waken en in het aantal mensen dat de Projectmanager IT  leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de Projectmanager IT de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de Projectmanager IT hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de Projectmanager IT maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score projectmanager IT

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep projectmanager IT. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectmanager IT, Promotie mogelijkheden Projectmanager IT, Carriere Projectmanager IT.

Solliciteren op de functie projectmanager IT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectmanager IT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectmanager IT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectmanager IT. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectmanager IT, CV Projectmanager IT, sollicitatie Projectmanager IT.

Interviews met projectmanager IT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectmanager IT

Vacatures projectmanager it

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectmanager IT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectmanager IT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Projectmanager IT geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de IT afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager IT zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling.

Beoordeling Projectmanager IT

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectmanager IT' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectmanager IT

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep