U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rayonmanager Schoonmaak

Rayonmanager Schoonmaak worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rayonmanager Schoonmaak? Lees de functieomschrijving.

Een rayonmanager binnen de schoonmaakbranche staat in contact met de regiomanager en/of met de operationeel directeur en krijgt daarbij de opdracht mee om een doelstelling, veelal bestaand uit een begrote winst, te behalen met een bepaald budget. In dit kader organiseert de rayonmanager de schoonmaakwerkzaamheden binnen het rayon en geeft hij leiding aan de objectleiders werkzaam binnen dat rayon. Omdat een rayonmanager een grote verantwoordelijkheid heeft, houdt hij nauwkeurig toezicht op de werkzaamheden van de objectleiders. Hij analyseert de rapportages en protocolgegevens van de objectleiders en geeft naar aanleiding van die gegevens aanwijzingen aan hen. Hierdoor bewaakt hij de kwaliteit van de werkzaamheden en kan hij de wensen van de opdrachtgever realiseren. Dit alles dient binnen een bepaald budget behaald te worden, dus ook het continue toezicht houden op de inkomsten en uitgaven in een kerntaak van een rayonmanager.

Naast deze leidinggevende en toezichthoudende werkzaamheden van een rayonmanager is relatiebeheer ook een belangrijke taak. Hij probeert nieuwe opdrachten te verwerven en staat in nauw en intensief contact met de opdrachtgevers om zo gedetailleerd mogelijk de wensen vast te stellen. Naar aanleiding van de wensen stelt een rayonmanager een strategie op en geeft hij deze door aan de objectleiders.

Een kleine taak van een rayonmanager is administratief van aard. Hij moet namelijk de gegevens van de objectleiders vastleggen om op die manier verantwoording erover af te kunnen leggen. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het personeelsbestand en deze dient hij dan ook nauwkeurig bij te houden.
 

Mensen vonden ons op: Job Rayonmanager Schoonmaak, Baan Rayonmanager Schoonmaak, Rayonmanager Schoonmaak Worden, Functie-eisen Rayonmanager Schoonmaak, Verantwoordelijkheden Rayonmanager Schoonmaak, Functieprofiel Rayonmanager Schoonmaak, Wat doet een Rayonmanager Schoonmaak, Werken als Rayonmanager Schoonmaak.

Rayonmanager Schoonmaak worden: Opleiding tot rayonmanager Schoonmaak

Om in aanmerking te komen voor een functie als rayonmanager wordt een hbo-opleiding gevraagd. Het betreft hier vaak de opleiding Hbo facilitaire dienstverlening die gegeven wordt aan de hogere hotelschool. In uitzonderlijke gevallen wordt een diploma van een andere opleiding binnen de hogere hotelschool als voldoende gezien.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rayonmanager Schoonmaak, Rayonmanager Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Rayonmanager Schoonmaak, Scholing Rayonmanager Schoonmaak, Studie Rayonmanager Schoonmaak, Bijscholing Rayonmanager Schoonmaak, Omscholing Rayonmanager Schoonmaak.

Organisaties waar een rayonmanager Schoonmaak doorgaans werkzaam is

Een rayonmanager binnen de schoonmaaksector werkzaam voor een profit organisatie. Binnen deze organisatie neemt hij een managersfunctie in beslag. Hij legt verantwoordelijkheid af aan een regiomanager en/of een operationeel directeur en objectleiders leggen bij hem verantwoordelijkheid af.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rayonmanager Schoonmaak, Rayonmanager Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Rayonmanager Schoonmaak, Scholing Rayonmanager Schoonmaak, Studie Rayonmanager Schoonmaak, Bijscholing Rayonmanager Schoonmaak, Omscholing Rayonmanager Schoonmaak.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rayonmanager Schoonmaak

Het middelde salaris van een rayonmanager ligt tussen de 2.650,- en € 2.900,- bruto per maand. Dit is terug te vinden in het cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf, waar een rayonmanager die werkzaam is in de schoonmaakbranche onder valt.

Naast deze primaire arbeidsvoorwaarden geniet een rayonmanager van secundaire arbeidsvoorwaarden. In het coa zijn de winstuitkering, reiskostenvergoeding en toeslaguren te lezen. Daarnaast verschilt het per bedrijf welke secundaire arbeidsvoorwaarden gehanteerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan een auto, telefoon, en/of laptop van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Rayonmanager Schoonmaak, Loon Rayonmanager Schoonmaak, Wat verdien je als Rayonmanager Schoonmaak, Salarisschaal Rayonmanager Schoonmaak, Salarisindicatie Rayonmanager Schoonmaak, Bonus Rayonmanager Schoonmaak, CAO Rayonmanager Schoonmaak, Brutoloon Rayonmanager Schoonmaak, Nettoloon Rayonmanager Schoonmaak, Vakantiedagen Rayonmanager Schoonmaak, Pensioen Rayonmanager Schoonmaak.

Competenties, skills & vaardigheden rayonmanager schoonmaak

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Rayonmanager Schoonmaak, Vaardigheden Rayonmanager Schoonmaak, Attitude Rayonmanager Schoonmaak, Kwalificaties Rayonmanager Schoonmaak, Competentieprofiel Rayonmanager Schoonmaak.

Boeken voor het beroep rayonmanager schoonmaak

Wil je meer weten over het beroep rayonmanager schoonmaak? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rayonmanager schoonmaak bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rayonmanager schoonmaak te komen.

Weg ermee | Dennis Storm

Over de schoonheid van minimalisme - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000347483 | 112 pagina's

Thuis leven alsof je op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme. Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo'n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimali...

Spark Joy | Marie Kondo

een geïllustreerde masterclass in de kunst van het opruimen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789400508606 | 276 pagina's

"De eerste opruimcelebrity van de wereld is opgestaan" Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015. Spark...

Het grote poetsboek | Diet Groothuis

snel en simpel een schoon + opgeruimd huis - Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789045029405 | 304 pagina's

Diet Groothuis deelt in 'Het grote poetsboek' wetenswaardigheden, handige schema's, duurzame tips en slimme trucjes over het schoonmaken. Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Rayonmanager Schoonmaak, Rayonmanager Schoonmaak ebooks, boek Rayonmanager Schoonmaak.

Persoonstypen rayonmanager Schoonmaak

Een rayonmanager wordt gezien als een baas omdat hij leiding geeft binnen een rayon. Naast de werkzaamheden als baas, is een rayonmanager ook een succesvolle werker. Hij staat in nauw contact met opdrachtgevers en weet hierdoor als beste de wensen van de opdrachtgevers. Aan deze wensen probeert hij te voldoen door een strategie op te stellen en deze door de objectleiders uit te laten voeren. In deze constructie komen zowel de kwaliteiten als baas als die van een succesvolle werker naar voren, waardoor deze beiden goed beheerst moeten worden.
 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rayonmanager Schoonmaak, Karakter Rayonmanager Schoonmaak.

Netwerk rayonmanager Schoonmaak

Er zijn verschillende type personen waar de rayonmanager in contact mee staat: de regiomanager/operationeel directeur, objectleiders en (mogelijke) opdrachtgevers.

Aan de regiomanager en/of de operationeel directeur legt de rayonmanager verantwoording af over de binnen het rayon behaalde resultaten. Daarnaast geeft de regiomanager/opererationeel directeur doelstellingen aan de rayonmanager.

De objectleiders zijn verantwoording verschuldigd aan de rayonmanager. Dit doen ze door middel van rapportages. Deze rapportages analyseert de rayonmanager en op basis daarvan geeft hij aanwijzingen. Daarnaast stelt hij de objectleiders op de hoogte van nieuwe opdrachten en van de strategie die hij naar aanleiding van de wensen van de opdrachtgever opgesteld heeft.

Contact met (mogelijke) opdrachtgevers maakt een groot deel uit van de werkzaamheden van een rayonmanager. Hij probeert actief nieuwe schoonmaakopdrachten binnen te halen. Daarnaast heeft hij intensief contact met bestaande opdrachtgevers om zo het te verrichten werk zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Rayonmanager Schoonmaak, Medewerkers Rayonmanager Schoonmaak.

Is het beroep rayonmanager Schoonmaak iets voor jou?

Zou je graag rayonmanager Schoonmaak willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rayonmanager Schoonmaak bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rayonmanager Schoonmaak, beroepskeuzetest Rayonmanager Schoonmaak, beroep Rayonmanager Schoonmaak kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rayonmanager Schoonmaak

De arbeidsmarkt van een rayonmanager is matig. De functie zal niet snel verdwijnen omdat het een belangrijke functie binnen de schoonmaakbranche is, maar omdat het een hoge manager functie is zijn er maar weinig vacatures in. De organisatie kan gezien worden als een piramide waarbij de schoonmakers onderaan en de hoogste managers bovenaan staan. Hoe hoger een functie in de piramide staat, hoe minder banen hierin te vinden zijn.

Doorgroeimogelijkheden zijn er redelijk. De functie van regiomanager ligt in het verlengde van de werkzaamheden van een rayonmanager, maar hierbij moet wel gemeld worden dat hier de vacatures nog schaarser zijn. Dit heeft te maken met dat de functie van regiomanager in de denkbeeldige piramide nog dichter bij de top staat dan de rayonmanager.
 

Arbeidsmarktperspectief score rayonmanager Schoonmaak

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rayonmanager Schoonmaak. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rayonmanager Schoonmaak, Promotie mogelijkheden Rayonmanager Schoonmaak, Carriere Rayonmanager Schoonmaak.

Solliciteren op de functie rayonmanager Schoonmaak

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rayonmanager Schoonmaak dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rayonmanager Schoonmaak belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rayonmanager Schoonmaak. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rayonmanager Schoonmaak, CV Rayonmanager Schoonmaak, sollicitatie Rayonmanager Schoonmaak.

Interviews met rayonmanager Schoonmaak

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rayonmanager Schoonmaak

Vacatures rayonmanager schoonmaak

Op zoek naar een nieuwe baan als Rayonmanager Schoonmaak? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rayonmanager Schoonmaak. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een rayonmanager binnen de schoonmaakbranche staat in contact met de regiomanager en/of met de operationeel directeur en krijgt daarbij de opdracht mee om een doelstelling, veelal bestaand uit een begrote winst, te behalen met een bepaald budget. In dit kader organiseert de rayonmanager de schoonmaakwerkzaamheden binnen het rayon en geeft hij leiding aan de objectleiders werkzaam binnen dat rayon. Omdat een rayonmanager een grote verantwoordelijkheid heeft, houdt hij nauwkeurig toezicht op de werkzaamheden van de objectleiders.

Beoordeling Rayonmanager Schoonmaak

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rayonmanager Schoonmaak' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rayonmanager Schoonmaak

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep