U bevindt zich hier: Home » Beroepen » SQL Server-specialist

SQL Server-specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een SQL Server-specialist? Lees de functieomschrijving.

Microsoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem. Het ondersteunt een dialect van SQL, de meest gebruikte databasetaal. Vooral organisaties met kleine tot middelgrote databases maken gebruik van het systeem. Echter weten veel medewerkers bij deze organisaties niet het fijne van de software. Iemand die dit systeem van binnen naar buiten kent is vaak van groot belang voor deze organisaties, en wordt doorgaans een SQL Server-specialist genoemd.

Wat doet een SQL Server-specialist dan precies? Vacatures noemen als werkzaamheden uiteenlopende bezigheden als
• Het modelleren van grote databaseschema's voor informatiesystemen.
• Het uitwerken van deze complexe databaseschema's.
• Het programmeren van stored procedures.
• Het inrichten van (geclusterde) databaseomgevingen.
• Het beheren van logische en fysieke datamodellen van de gegevensverwerkende systemen.
• Het nemen van beveiligingsmaatregelen.
• Het beoordelen, accepteren, implementeren, documenteren en integreren van nieuwe oplossingen binnen de bestaande infrastructuur.
• Het ondersteunen van gebruikers en ontwikkelaars van de databases.
Kortom: de SQL Server-specialist moet behalve deskundig ook veelzijdig en flexibel zijn. Hij beschikt over kennis en vaardigheden waarover vele anderen in een bedrijf niet beschikken, en doet ook actief moeite om op de hoogte te blijven van de ontwikkelen in zijn vakgebied.

Mensen vonden ons op: Job SQL Server-specialist, Baan SQL Server-specialist, SQL Server-specialist Worden, Functie-eisen SQL Server-specialist, Verantwoordelijkheden SQL Server-specialist, Functieprofiel SQL Server-specialist, Wat doet een SQL Server-specialist, Werken als SQL Server-specialist.

SQL Server-specialist worden: Opleiding tot SQL Server-specialist

Het belangrijkste voor een SQL Server-specialist is dat deze veel afweet van SQL Server. Hiernaast is een hbo- diploma in ICT-richting echter vaak een eis. De bredere kennis van ICT die deze opleiding aanbieden is vaak ook nodig voor het beroep.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor SQL Server-specialist, SQL Server-specialist Worden, Opleidingsniveau SQL Server-specialist, Scholing SQL Server-specialist, Studie SQL Server-specialist, Bijscholing SQL Server-specialist, Omscholing SQL Server-specialist.

Organisaties waar een SQL Server-specialist doorgaans werkzaam is

De SQL Server specialist werkt vrijwel altijd voor bedrijven in de profit-sector. In negen van de tien gevallen zijn dit IT-/ICT-bedrijven, die vervolgens hun diensten aanbieden aan niet-ICT-bedrijven. Zodoende kan het wel zo zijn dat de SQL Server-specialist soms op locatie bij een ander bedrijf werkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor SQL Server-specialist, SQL Server-specialist Worden, Opleidingsniveau SQL Server-specialist, Scholing SQL Server-specialist, Studie SQL Server-specialist, Bijscholing SQL Server-specialist, Omscholing SQL Server-specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden SQL Server-specialist

De verantwoordelijkheden van het beroep brengen gelukkig wel een aantrekkelijke vergoeding met zich mee. Vaak start een SQL Server-specialist niet lager dan 3000 á 3500. Doorgroeien is vaak mogelijk, in sommige gevallen zelfs naar boven de 5000. Dit hangt af van de grootte van de organisatie en hoe groot de verantwoordelijkheden zijn. In veel vacatures worden ook “uitstekende” secundaire arbeidsvoorwaarden vermeld. Sommige SQL Server-specialisten beginnen na een aantal jaar werkervaring bij bedrijven voor zichzelf, en vragen aanzienlijk hogere uurlonen voor hun diensten. Zodoende is er niet echt meer een limiet aan wat de SQL Server-specialist kan verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris SQL Server-specialist, Loon SQL Server-specialist, Wat verdien je als SQL Server-specialist, Salarisschaal SQL Server-specialist, Salarisindicatie SQL Server-specialist, Bonus SQL Server-specialist, CAO SQL Server-specialist, Brutoloon SQL Server-specialist, Nettoloon SQL Server-specialist, Vakantiedagen SQL Server-specialist, Pensioen SQL Server-specialist.

Competenties, skills & vaardigheden sql server-specialist

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis SQL Server-specialist, Vaardigheden SQL Server-specialist, Attitude SQL Server-specialist, Kwalificaties SQL Server-specialist, Competentieprofiel SQL Server-specialist.

Boeken voor het beroep sql server-specialist

Wil je meer weten over het beroep sql server-specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sql server-specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sql server-specialist te komen.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036820110 | 350 pagina's

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten 8e druk is een boek van B. Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820110 Dit boek geeft (aankomende) verpleegkundigen handvatten om gezonder ...

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement | Barbara Sassen

door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036814881 | 400 pagina's

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement 7e druk is een boek van Barbara Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814881 Hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl? En hoe versterk je het vermogen van een patiënt om de regie...

Regeltechniek voor het HBO | Harry van der Pol

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789082014815 | 230 pagina's

Basiswerk regeltechniek in het hoger onderwijs voor onder meer de studierichtingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en autotechniek....

Mensen vonden ons op: boeken voor SQL Server-specialist, SQL Server-specialist ebooks, boek SQL Server-specialist.

Persoonstypen SQL Server-specialist

De SQL Server-specialist is een ICT’er en zal dientengevolge veel bezig zijn met grote hoeveelheden complexe informatie. Een goede SQL Sever-specialist is dus zeker een Waarnemer. Daarnaast is hij mogelijk ook een Perfectionist, omdat zijn beroep per definitie een centrale rol heeft in een organisatie, en er dus naar waarschijnlijkheid veel van hem gevraagd wordt. Het is voor de SQL Server-specialist in zo’n situatie belangrijk om altijd een hoge kwaliteitsnorm te hebben.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid SQL Server-specialist, Karakter SQL Server-specialist.

Netwerk SQL Server-specialist

De SQL Server-specialist is een soort spin in het web wanneer het het gebruik van de SQL Server-software betreft. Ongeacht de precieze aard van zijn werkzaamheden zal hij veel in contact staan met andere ICT’ers, waarvan sommige in management- of consultancyfuncties en in sommige gevallen ook met klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s SQL Server-specialist, Medewerkers SQL Server-specialist.

Is het beroep SQL Server-specialist iets voor jou?

Zou je graag SQL Server-specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als SQL Server-specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze SQL Server-specialist, beroepskeuzetest SQL Server-specialist, beroep SQL Server-specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden SQL Server-specialist

Het arbeidsmarktperspectief voor SQL Server-specialisten is momenteel zeer gunstig. Daarbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat je enkel SQL Server-specialist wordt met (bovenop het diploma) relevante werkervaring en een specialisatie. Doorgroeimogelijkheden zijn ook moeilijk te noemen. Een SQL Server-specialist bevindt zich al in een gunstige positie, wanneer hij voor zichzelf begint kan hij zelfs zijn salaris zelf vaststellen. Hij zou nog wel een managementfunctie kunnen aspireren (manager ICT, directeur ICT).

Arbeidsmarktperspectief score SQL Server-specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep SQL Server-specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten SQL Server-specialist, Promotie mogelijkheden SQL Server-specialist, Carriere SQL Server-specialist.

Solliciteren op de functie SQL Server-specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als SQL Server-specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor SQL Server-specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als SQL Server-specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als SQL Server-specialist, CV SQL Server-specialist, sollicitatie SQL Server-specialist.

Interviews met SQL Server-specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen SQL Server-specialist

Vacatures sql server-specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als SQL Server-specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor SQL Server-specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Microsoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem. Het ondersteunt een dialect van SQL, de meest gebruikte databasetaal. Vooral organisaties met kleine tot middelgrote databases maken gebruik van het systeem.

Beoordeling SQL Server-specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep SQL Server-specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep SQL Server-specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep