U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Telecom Monteur

Telecom Monteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een telecom Monteur? Lees de functieomschrijving.

De Telecom Monteur is, zoals de naam al doet vermoeden, een monteur gespecialiseerd in telecom(netwerken- en installaties).

De Telecom Monteur legt (o.a.) (glasvezel)netwerken, installaties en telefoonleidingen aan. Hij heeft een uitvoerende functie. Het aanleggen van netwerken en installaties behelst ook het bekabelen van verdeel- en laagspanningskastjes, het aanleggen van verbindingen en het maken van aansluitingen. Naast het aanleggen, is ook het onderhoud aan netwerken en het verhelpen van storingen de taak van de Telecom Monteur. Verder levert hij een belangrijke bijdrage aan het inregelen en programmeren van apparatuur. Je kan ook worden aangetrokken om specifiek kasten te plaatsen voor transmissieapparatuur. Ook dan controleer je de werking van het door jou geïnstalleerde materiaal.

De Telecom Monteur werkt meestal alleen, maar zal bij grote(re) projecten samenwerken met andere Telecom Monteurs en specialisten. Eventueel stuurt hij andere Telecom Monteurs aan. Dan zullen ook planning, administratie en het onderhouden van contacten met medewerkers en opdrachtgevers tot zijn taken behoren.

Mensen vonden ons op: Job Telecom Monteur, Baan Telecom Monteur, Telecom Monteur Worden, Functie-eisen Telecom Monteur, Verantwoordelijkheden Telecom Monteur, Functieprofiel Telecom Monteur, Wat doet een Telecom Monteur, Werken als Telecom Monteur.

Telecom Monteur worden: Opleiding tot telecom Monteur

De Telecom Monteur moet over het algemeen beschikken over MBO werk- en denkniveau, met een technische opleiding. Sommmige werkgevers vragen echter HBO, maar het gaat hier veelal om functies die niet alleen uitvoerend van aard zijn, maar ook enige coördinatorische taken met zich meebrengen. Het is sowieso belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen op het gebied van (de altijd maar ontwikkelende) ICT.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telecom Monteur, Telecom Monteur Worden, Opleidingsniveau Telecom Monteur, Scholing Telecom Monteur, Studie Telecom Monteur, Bijscholing Telecom Monteur, Omscholing Telecom Monteur.

Organisaties waar een telecom Monteur doorgaans werkzaam is

 • Telecom Bedrijf
 • Particulieren
 • Mediabedrijven
Mensen vonden ons op: Studeren voor Telecom Monteur, Telecom Monteur Worden, Opleidingsniveau Telecom Monteur, Scholing Telecom Monteur, Studie Telecom Monteur, Bijscholing Telecom Monteur, Omscholing Telecom Monteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden telecom Monteur

De Telecom Monteur verdient rond de €1500 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot €3000 bruto per maand. 

De salarissen zijn afhankelijk van ervaring en werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, eventueel een eindejaarsuitkering en vergoeding van reiskosten.

Mensen vonden ons op: Salaris Telecom Monteur, Loon Telecom Monteur, Wat verdien je als Telecom Monteur, Salarisschaal Telecom Monteur, Salarisindicatie Telecom Monteur, Bonus Telecom Monteur, CAO Telecom Monteur, Brutoloon Telecom Monteur, Nettoloon Telecom Monteur, Vakantiedagen Telecom Monteur, Pensioen Telecom Monteur.

Competenties, skills & vaardigheden telecom monteur

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Rijbewijs
 • Technisch inzicht
 • Resultaatgerichtheid
Mensen vonden ons op: Kennis Telecom Monteur, Vaardigheden Telecom Monteur, Attitude Telecom Monteur, Kwalificaties Telecom Monteur, Competentieprofiel Telecom Monteur.

Boeken voor het beroep telecom monteur

Wil je meer weten over het beroep telecom monteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je telecom monteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken telecom monteur te komen.

De monteur | Marc Priestley

Achter de schermen in de pitstraat - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021416557 | 296 pagina's

In de pitstraat van de Formule 1 ligt de druk altijd ongekend hoog. De aandacht gaat daarbij vaak uit naar de coureurs, maar zonder de technische kennis, vastberadenheid en stressbestendigheid van de monteurs zouden coureurs nooit het podium halen. Dit zi...

monteur mobiel werktuigen 2 | Delta Press

Nederlands | Onbekende bindwijze | 7061257171977

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Express Series | Tom Ricca-Mccarthy

English for Telecoms and Information Technology: A short, specialist English course - Engels | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9780194569606 | 96 pagina's

English for Telecoms and Information Technology is part of the Express Series. It is an ideal course for students in employment, who want to communicate better in English. This short, intensive course can be completed in 25-30 hours, so students make prog...

Mensen vonden ons op: boeken voor Telecom Monteur, Telecom Monteur ebooks, boek Telecom Monteur.

Persoonstypen telecom Monteur

De Telecom Monteur moet energiek zijn, omdat hij veel verschillende taken en verantwoordelijkheden heeft. Het is van belang dat hij alles waarvoor hij verantwoordelijk is goed weet af te handelen. Ook onder druk van deadlines moet hij (zeker i.v.m. veiligheid) kwaliteit blijven leveren (Succesvolle werker).

Verder moet de Telecom Monteur zorgvuldig werken. Hij moet ook alles wat er is gebeurd zorgvuldig rapporteren aan de leidinggevende, zodat er geen misverstanden ontstaan over de werkzaamheden en er geen tijd verloren gaat of dubbel werk wordt gedaan (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Telecom Monteur, Karakter Telecom Monteur.

Netwerk telecom Monteur

De Telecom Monteur heeft contact met een projectleider en planner, omdat hij alles wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren, welke achterstanden er zijn etc. aan hen moet rapporteren.
Ook heeft hij incidenteel contact met opdrachtgevers die hij op de hoogte houdt van de vorderingen.
 

Hoewel hij vaak zelfstandig opereert zal de Telecom Monteur ook wel eens samenwerken met andere Monteurs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Telecom Monteur, Medewerkers Telecom Monteur.

Is het beroep telecom Monteur iets voor jou?

Zou je graag telecom Monteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als telecom Monteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Telecom Monteur, beroepskeuzetest Telecom Monteur, beroep Telecom Monteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden telecom Monteur

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk; er zijn vacatures beschikbaar en hoewel de opleidingseisen niet heel fors zijn, zijn het toch specialisten die gezocht worden.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van meer, coördinerende, verantwoordelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score telecom Monteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep telecom Monteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Telecom Monteur, Promotie mogelijkheden Telecom Monteur, Carriere Telecom Monteur.

Solliciteren op de functie telecom Monteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als telecom Monteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor telecom Monteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als telecom Monteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Telecom Monteur, CV Telecom Monteur, sollicitatie Telecom Monteur.

Interviews met telecom Monteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen telecom Monteur

 • Telecom Installateur

Vacatures telecom monteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Monteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telecom Monteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Telecom Monteur is, zoals de naam al doet vermoeden, een monteur gespecialiseerd in telecom(netwerken- en installaties). De Telecom Monteur legt (o.a.) (glasvezel)netwerken, installaties en telefoonleidingen aan.

Beoordeling Telecom Monteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Telecom Monteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Telecom Monteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep