Telecom Monteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telecom Monteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep telecom monteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je telecom monteur wordt.

 

Wat is een Telecom Monteur?

De Telecom Monteur is, zoals de naam al doet vermoeden, een monteur gespecialiseerd in telecom(netwerken- en installaties).

De Telecom Monteur legt (o.a.) (glasvezel)netwerken, installaties en telefoonleidingen aan. Hij heeft een uitvoerende functie. Het aanleggen van netwerken en installaties behelst ook het bekabelen van verdeel- en laagspanningskastjes, het aanleggen van verbindingen en het maken van aansluitingen. Naast het aanleggen, is ook het onderhoud aan netwerken en het verhelpen van storingen de taak van de Telecom Monteur. Verder levert hij een belangrijke bijdrage aan het inregelen en programmeren van apparatuur. Je kan ook worden aangetrokken om specifiek kasten te plaatsen voor transmissieapparatuur. Ook dan controleer je de werking van het door jou geïnstalleerde materiaal.

De Telecom Monteur werkt meestal alleen, maar zal bij grote(re) projecten samenwerken met andere Telecom Monteurs en specialisten. Eventueel stuurt hij andere Telecom Monteurs aan. Dan zullen ook planning, administratie en het onderhouden van contacten met medewerkers en opdrachtgevers tot zijn taken behoren.Wil je werken als Telecom Monteur?

Werk je al als Telecom Monteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telecom Monteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Telecom Monteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telecom Monteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Projectleider
 • Planner
 • Opdrachtgever
 • Telecom Monteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telecom Monteur

Wat verdient een Telecom Monteur?

De Telecom Monteur verdient rond de €1500 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot €3000 bruto per maand. 

De salarissen zijn afhankelijk van ervaring en werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, eventueel een eindejaarsuitkering en vergoeding van reiskosten.

Salarisschaal Telecom Monteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Telecom Monteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Monteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telecom Monteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Telecom Monteur vacatures

Vacature Planner/ Dispatcher
FairPlay Engineering
Als Planner/Dispatcher maak je onderdeel uit van het Customer Care Center en plan je kwalitatief de onderhouden en reparaties die plaats moeten vinden op apparatuur bij Nederlandse klanten. De resource …
Vacature InHome telecom monteur in opleiding - Nieuwegein
VolkerWessels Telecom, Nieuwegein
Monteur - In-home Telecom Monteur in opleiding Regio: Tiel, Venlo, Gouda, Rotterdam Europoort, Helmond, Oss, Oost-Nederland of Naaldwijk Hoe zou het zijn zonder internet? Heb jij daar al eens over …
Vacature Transportplanner/ Dispatcher
Van Wijngen International BV
Transportplanner Heb jij affiniteit met de Franse taal, overtuigingskracht en verstand van het internationale wegtransport? Dan ben jij de fulltime transportplanner waar Van Wijngen International naar op zoek is In …
Vacature Logistiek Planner
PortPeople
Heb jij passie voor de havenlogistiek en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Geen ervaring als planner, maar wil jij graag ervaring in de havenlogistiek opdoen? Geen probleem, …
Vacature Telecom monteur met opleiding
Flexible plus
Als telecom monteur ga je dagelijks met jouw eigen bedrijfsauto vol materiaal en gereedschap op pad om klanten te voorzien van tv, internet en telefonie. Op jouw laptop ontvang je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telecom Monteur

Wat is de toekomst van Telecom Monteur?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk; er zijn vacatures beschikbaar en hoewel de opleidingseisen niet heel fors zijn, zijn het toch specialisten die gezocht worden.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van meer, coördinerende, verantwoordelijkheden.

Baankans Telecom Monteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Telecom Monteur worden: Opleidingen tot Telecom Monteur

Wil je Telecom Monteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Telecom Monteur.

Hoe word je een Telecom Monteur? 

De Telecom Monteur moet over het algemeen beschikken over MBO werk- en denkniveau, met een technische opleiding. Sommmige werkgevers vragen echter HBO, maar het gaat hier veelal om functies die niet alleen uitvoerend van aard zijn, maar ook enige coördinatorische taken met zich meebrengen. Het is sowieso belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen op het gebied van (de altijd maar ontwikkelende) ICT.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Telecom Monteur

Monteur glasvezeltechniek bovengronds
Met de opleiding monteur glasvezeltechniek bovengronds word je opgeleid tot gecertificeerd glasvezelmonteur bovengronds. Na de opleiding kan je volgens de geldende voorschriften werkzaamheden uitvoeren in de bovengrondse glasvezelnetwerken. Indien je …
Monteur glasvezeltechniek bovengronds
Monteur glasvezeltechniek ondergronds
Met de opleiding monteur glasvezeltechniek ondergronds word je opgeleid tot gecertificeerd glasvezelmonteur ondergronds. Na de opleiding kun je volgens de geldende voorschriften werkzaamheden uitvoeren in ondergrondse glasvezelnetwerken. Indien je ook …
Monteur glasvezeltechniek ondergronds
Monteur glasvezeltechniek allround
Met de opleiding monteur glasvezeltechniek allround word je opgeleid tot gecertificeerd glasvezelmonteur. Na de opleiding kun je zowel werkzaamheden uitvoeren in het ondergrondse als in het bovengrondse glasvezelnetwerk. Inhoud De …
Monteur glasvezeltechniek allround
Monteur Fiber to the Home klantaansluitpunten
Tijdens deze opleiding leer je de verschillende typen klantaansluitpunten maken. Na de opleiding kun je invoerkabels afwerken, glasvezels lassen en Triple-play glasboxen afmonteren. Inhoud In deze opleiding oefen je alle …
Monteur Fiber to the Home klantaansluitpunten
Monteur Fiber to the Home DP/AP
In de training Monteur Fiber to the Home DP/AP leer je binnen Fiber to the Home netwerken ondergrondse distributiepunten (DP) en Area Points (AP) te installeren.  Inhoud In deze opleiding …
Monteur Fiber to the Home DP/AP

Omscholen of doorgroeien tot Telecom Monteur

Als je Telecom Monteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Telecom Monteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Telecom Monteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Telecom Monteur?

Competenties en Vaardigheden Telecom Monteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Telecom Monteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Telecom Monteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Telecom Monteur

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Telecom Monteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Telecom Monteur. Als Telecom Monteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Telecom Monteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Telecom Monteur

Vakkennis voor een Telecom Monteur

Het is voor een Telecom Monteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Telecom Monteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Telecom Monteur


Werkervaring Telecom Monteur

Het is voor een startend Telecom Monteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Telecom Monteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Telecom Monteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Telecom Monteur

Met wie werkt een Telecom Monteur samen? 

De Telecom Monteur heeft contact met een projectleider en planner, omdat hij alles wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren, welke achterstanden er zijn etc. aan hen moet rapporteren.
Ook heeft hij incidenteel contact met opdrachtgevers die hij op de hoogte houdt van de vorderingen.
 

Hoewel hij vaak zelfstandig opereert zal de Telecom Monteur ook wel eens samenwerken met andere Monteurs.


 • Projectleider
 • Planner
 • Opdrachtgever
 • Telecom Monteur
Telecom Monteur


Organisaties waar een Telecom Monteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Telecom Monteur meestal werkt.

Waar werkt een Telecom Monteur?

 • Telecom Bedrijf
 • Particulieren
 • Mediabedrijven

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Telecom Monteur

Waar kun je het beste werken als Telecom Monteur? Hieronder vind je de best door de Telecom Monteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telecom Monteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telecom Monteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Telecom Monteur.

Welke competenties heeft een Telecom Monteur nodig?

Een Telecom Monteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Telecom Monteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Telecom Monteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Telecom Monteur nodig? 

De Telecom Monteur moet energiek zijn, omdat hij veel verschillende taken en verantwoordelijkheden heeft. Het is van belang dat hij alles waarvoor hij verantwoordelijk is goed weet af te handelen. Ook onder druk van deadlines moet hij (zeker i.v.m. veiligheid) kwaliteit blijven leveren (Succesvolle werker).

Verder moet de Telecom Monteur zorgvuldig werken. Hij moet ook alles wat er is gebeurd zorgvuldig rapporteren aan de leidinggevende, zodat er geen misverstanden ontstaan over de werkzaamheden en er geen tijd verloren gaat of dubbel werk wordt gedaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Telecom Monteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Telecom Monteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telecom Monteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telecom Monteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telecom Monteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telecom Monteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telecom Monteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telecom Monteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telecom Monteur iets voor je?

Zou je graag Telecom Monteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telecom Monteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Monteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Telecom Monteur

Vacature Interne Applicatie Consultant WMS / JDA Dispatcher
iSense ICT Professionals
Heb je ervaring met functionele WMS implementaties van A tot Z? En ben je graag een spin in het web tussen alle stakeholders in projecten? Dan is deze vacature iets voor …
Vacature Telecom monteur
Covebo Uitzendgroep
Als telecom monteur is afwisseling in je werk (en vooral in de locaties waar je werkt) meer regel dan uitzondering. Je rijdt van hot naar her en het is het …
Vacature Transportplanner/ Dispatcher
Van Wijngen International BV
Transportplanner Heb jij affiniteit met de Franse taal, overtuigingskracht en verstand van het internationale wegtransport? Dan ben jij de fulltime transportplanner waar Van Wijngen International naar op zoek is! In …
Vacature Planner/ Dispatcher
FairPlay Engineering
Als Planner/Dispatcher maak je onderdeel uit van het Customer Care Center en plan je kwalitatief de onderhouden en reparaties die plaats moeten vinden op apparatuur bij Nederlandse klanten. De resource …

Actuele blogposts


reacties op Telecom Monteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar