Telecom Monteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telecom Monteur? Lees de functieomschrijving.

De Telecom Monteur is, zoals de naam al doet vermoeden, een monteur gespecialiseerd in telecom(netwerken- en installaties).

De Telecom Monteur legt (o.a.) (glasvezel)netwerken, installaties en telefoonleidingen aan. Hij heeft een uitvoerende functie. Het aanleggen van netwerken en installaties behelst ook het bekabelen van verdeel- en laagspanningskastjes, het aanleggen van verbindingen en het maken van aansluitingen. Naast het aanleggen, is ook het onderhoud aan netwerken en het verhelpen van storingen de taak van de Telecom Monteur. Verder levert hij een belangrijke bijdrage aan het inregelen en programmeren van apparatuur. Je kan ook worden aangetrokken om specifiek kasten te plaatsen voor transmissieapparatuur. Ook dan controleer je de werking van het door jou geïnstalleerde materiaal.

De Telecom Monteur werkt meestal alleen, maar zal bij grote(re) projecten samenwerken met andere Telecom Monteurs en specialisten. Eventueel stuurt hij andere Telecom Monteurs aan. Dan zullen ook planning, administratie en het onderhouden van contacten met medewerkers en opdrachtgevers tot zijn taken behoren.

Wil je werken als Telecom Monteur?

Werk je al als Telecom Monteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telecom Monteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Telecom Monteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telecom Monteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Projectleider
 • Planner
 • Opdrachtgever
 • Telecom Monteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

40


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telecom Monteur

Wat verdient een Telecom Monteur?

De Telecom Monteur verdient rond de €1500 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot €3000 bruto per maand. 

De salarissen zijn afhankelijk van ervaring en werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, eventueel een eindejaarsuitkering en vergoeding van reiskosten.

Salarisschaal Telecom Monteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Telecom Monteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Telecom Monteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Telecom Monteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Telecom Monteur vacatures

Telecom monteur Noord Holland
Randstad
Ben jij op zoek naar een baan als telecom monteur? Dan is VolkerWessels Telecom op zoek naar jou Voor VolkerWessels Telecom (Regio Amsterdam - Den Helder) zijn wij op zoek …
Telecom monteur (HVD - KVD)
Roamler
Over de functie Telecom monteur (HVD - KVD) Werken met Roamler Tech betekent dat geen dag hetzelfde is. Vind jij het leuk om in contact te zijn met klanten, mensen …
Asset Dispatcher
Eneco
Help jij Nederland omschakelen? Wij willen dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen. Drempels voor ze wegnemen om te …
Dispatcher
YoungCapital
Wat ga je doen? Werken bij TNT TNT is een logistieke marktspeler die in meer dan 200 landen documenten, pakketten en vrachtzendingen levert. Elke week gaat TNT 55.000 keer de …
Dispatcher / Ondersteunend Planner | 6 maanden
Page Personnel
Opdracht voor de periode van minimaal 6 maanden in Den Haag, waar werkzaamheden worden uitgevoerd op de afdeling planning. Je bent in deze functie het aanspreekpunt voor binnenkomende meldingen van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telecom Monteur

Hoe goed is de toekomst voor de Telecom Monteur? 

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk; er zijn vacatures beschikbaar en hoewel de opleidingseisen niet heel fors zijn, zijn het toch specialisten die gezocht worden.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van meer, coördinerende, verantwoordelijkheden.

Baankans Telecom Monteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

40


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Telecom Monteur worden: Opleidingen tot Telecom Monteur

Hoe word je een Telecom Monteur? 

De Telecom Monteur moet over het algemeen beschikken over MBO werk- en denkniveau, met een technische opleiding. Sommmige werkgevers vragen echter HBO, maar het gaat hier veelal om functies die niet alleen uitvoerend van aard zijn, maar ook enige coördinatorische taken met zich meebrengen. Het is sowieso belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen op het gebied van (de altijd maar ontwikkelende) ICT.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Telecom Monteur

Monteur Glasvezel lassen AP/DP/SECT Opfris en certificering CKB certified (Klict 31236)
Doelgroep De glasvezelmonteur die zijn basisvaardigheden wil opfrissen en zijn certificaat (opnieuw) wil behalen. Het te behalen certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar en wordt o.a. door het CKB …
Meer opleidingen Telecom Monteur

Weet je nog niet of je Telecom Monteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Telecom Monteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Telecom Monteur

Met wie werkt een Telecom Monteur samen? 

De Telecom Monteur heeft contact met een projectleider en planner, omdat hij alles wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren, welke achterstanden er zijn etc. aan hen moet rapporteren.
Ook heeft hij incidenteel contact met opdrachtgevers die hij op de hoogte houdt van de vorderingen.
 

Hoewel hij vaak zelfstandig opereert zal de Telecom Monteur ook wel eens samenwerken met andere Monteurs.


 • Projectleider
 • Planner
 • Opdrachtgever
 • Telecom Monteur
Telecom Monteur


Organisaties waar een Telecom Monteur werkzaam is

Waar werkt een Telecom Monteur meestal? 
 • Telecom Bedrijf
 • Particulieren
 • Mediabedrijven

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Telecom Monteur

Waar kun je het beste werken als Telecom Monteur? Hieronder vindt je de best door de Telecom Monteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telecom Monteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telecom Monteur:

Welke competenties heeft een een Telecom Monteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Telecom Monteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Telecom Monteur nodig? 

De Telecom Monteur moet energiek zijn, omdat hij veel verschillende taken en verantwoordelijkheden heeft. Het is van belang dat hij alles waarvoor hij verantwoordelijk is goed weet af te handelen. Ook onder druk van deadlines moet hij (zeker i.v.m. veiligheid) kwaliteit blijven leveren (Succesvolle werker).

Verder moet de Telecom Monteur zorgvuldig werken. Hij moet ook alles wat er is gebeurd zorgvuldig rapporteren aan de leidinggevende, zodat er geen misverstanden ontstaan over de werkzaamheden en er geen tijd verloren gaat of dubbel werk wordt gedaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Telecom Monteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Telecom Monteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telecom Monteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telecom Monteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telecom Monteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telecom Monteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telecom Monteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telecom Monteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telecom Monteur iets voor je?

Zou je graag Telecom Monteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telecom Monteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar