Verpleegkundige in een Verpleeghuis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verpleegkundige in een Verpleeghuis? Lees de functieomschrijving.

Een Verpleegkundige in een Verpleeghuis behandelt voornamelijk ouderen die dagelijkse zorg nodig hebben of door een ziekte in het verpleeghuis terecht komen. Dit kunnen ouderen zijn met geestelijke problemen (dementie, psychische of sociale problemen) of met lichamelijk klachten. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg afgestemd wordt op de behoeften van de cliënt.

De Verpleegkundige helpt bij de lichamelijke verzorging van de cliënt (bijvoorbeeld wassen), bij het aankleden en bij het eten, als de patiënt hier zelf niet toe instaat is. Niet alle ouderen kunnen aangeven wat ze nodig hebben, denk aan verwarde of verzwakte ouderen of ouderen met dementie. De Verpleegkundige moet dan ook goed kunnen observeren en interpreteren. Andere taken van een Verpleegkundige in een Verpleeghuis zijn het eventueel aanleggen van een infuus, het in de gaten houden van medicijn gebruik van de patiënten, het verzorgen van wonden en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten.

Het is belangrijk dat een Verpleegkundige in een Verpleeghuis stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de Verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Daarnaast krijg hij te maken met verschillende sterfgevallen. De Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband opbouwen met de cliënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren.
Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en specialisten. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Ongeveer 8 procent van de afgestudeerde Verpleegkundigen gaat werken in een ziekenhuis.  (Bron: carrièretijger)

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond als weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Baan Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Functie-eisen Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Functieprofiel Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Wat doet een Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Werken als Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Verpleegkundige in een Verpleeghuis worden: Opleiding tot verpleegkundige in een Verpleeghuis

Om een Verpleegkundige in een Verpleeghuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt vier jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg. Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg of als specialist chronisch zieken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Scholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Studie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bijscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Omscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Organisaties waar een verpleegkundige in een Verpleeghuis doorgaans werkzaam is

 • Psychogeriatrisch verpleeghuis
 • Somatisch verpleeghuis
 • Verpleeghuis
 • Zorgorganisatie
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Scholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Studie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bijscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Omscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige in een Verpleeghuis

Een Verpleegkundige in een verpleeghuis verdient tussen de €1680 en €2730.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt
Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Loon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Wat verdien je als Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Salarisschaal Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Salarisindicatie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bonus Verpleegkundige in een Verpleeghuis, CAO Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Brutoloon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Nettoloon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Vakantiedagen Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Pensioen Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige in een verpleeghuis

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Empathisch vermogen
 • Geduld
 • Observeren
 • Kennis van geriatrie
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Vaardigheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Attitude Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Kwalificaties Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Competentieprofiel Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Boeken voor het beroep verpleegkundige in een verpleeghuis

Wil je meer weten over het beroep verpleegkundige in een verpleeghuis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verpleegkundige in een verpleeghuis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verpleegkundige in een verpleeghuis te komen.

Vrijbuiter in het Verpleeghuis |

een lastige bewoner als leermeester in het loslaten - Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789080916524 | 40 pagina's

Vrijbuiter in het Verpleeghuis...

Een glaasje rose bij het ontbijt | Loes Niesing

vijf jaar gebrekkige zorg in een verpleeghuis - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789087594138 | 136 pagina's

Een glaasje rose bij het ontbijt 1e druk is een boek van Loes Niesing uitgegeven bij U2Pi Bv. ISBN 9789087594138 Als hun moeder, Parkinsonpati nt, noodgedwongen in een verpleeghuis belandt, hebben haar dochters geen idee wat hun allemaal te wachten staat....

Mensen vonden ons op: boeken voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis ebooks, boek Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Persoonstypen verpleegkundige in een Verpleeghuis

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je patiënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je patiënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Karakter Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Netwerk verpleegkundige in een Verpleeghuis

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar je houdt  contact met de arts van het verzorgingshuis en je raadpleegt of waarschuwt hem wanneer nodig. Daarnaast moet je ook contact houden met fysiotherapeuten, psychologen en andere professionals die betrokken zijn bij de cliënt.  Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de patiënt zoals medicijngebruik. Tot slot onderhoud je ook contacten met de familie van de patiënt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Medewerkers Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Is het beroep verpleegkundige in een Verpleeghuis iets voor jou?

Zou je graag verpleegkundige in een Verpleeghuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige in een Verpleeghuis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verpleegkundige in een Verpleeghuis, beroepskeuzetest Verpleegkundige in een Verpleeghuis, beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige in een Verpleeghuis

Door de vergrijzing is het vooruitzicht op een baan in de ouderenzorg erg gunstig. Naar verwachting zal er genoeg werk te vinden zijn voor een Verpleegkundige die een baan in een verpleeghuis zoekt.

 

Je kunt je laten bijscholingen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige, praktijkleider of coördinator kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score verpleegkundige in een Verpleeghuis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verpleegkundige in een Verpleeghuis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Carriere Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Solliciteren op de functie verpleegkundige in een Verpleeghuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige in een Verpleeghuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige in een Verpleeghuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige in een Verpleeghuis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verpleegkundige in een Verpleeghuis, CV Verpleegkundige in een Verpleeghuis, sollicitatie Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Interviews met verpleegkundige in een Verpleeghuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures verpleegkundige in een verpleeghuis

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige in een Verpleeghuis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Verpleegkundige in een Verpleeghuis behandelt voornamelijk ouderen die dagelijkse zorg nodig hebben of door een ziekte in het verpleeghuis terecht komen. Dit kunnen ouderen zijn met geestelijke problemen (dementie, psychische of sociale problemen) of met lichamelijk klachten. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg afgestemd wordt op de behoeften van de cliënt.

Beoordeling Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep