Verpleegkundige in een Verpleeghuis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige in een Verpleeghuis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige in een verpleeghuis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige in een verpleeghuis wordt.

Wat is een Verpleegkundige in een Verpleeghuis?

Een Verpleegkundige in een Verpleeghuis behandelt voornamelijk ouderen die dagelijkse zorg nodig hebben of door een ziekte in het verpleeghuis terecht komen. Dit kunnen ouderen zijn met geestelijke problemen (dementie, psychische of sociale problemen) of met lichamelijk klachten. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg afgestemd wordt op de behoeften van de cliënt.

De Verpleegkundige helpt bij de lichamelijke verzorging van de cliënt (bijvoorbeeld wassen), bij het aankleden en bij het eten, als de patiënt hier zelf niet toe instaat is. Niet alle ouderen kunnen aangeven wat ze nodig hebben, denk aan verwarde of verzwakte ouderen of ouderen met dementie. De Verpleegkundige moet dan ook goed kunnen observeren en interpreteren. Andere taken van een Verpleegkundige in een Verpleeghuis zijn het eventueel aanleggen van een infuus, het in de gaten houden van medicijn gebruik van de patiënten, het verzorgen van wonden en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten.

Het is belangrijk dat een Verpleegkundige in een Verpleeghuis stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de Verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Daarnaast krijg hij te maken met verschillende sterfgevallen. De Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband opbouwen met de cliënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren.
Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en specialisten. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Ongeveer 8 procent van de afgestudeerde Verpleegkundigen gaat werken in een ziekenhuis.  (Bron: carrièretijger)

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond als weekenddiensten.

Wil je werken als Verpleegkundige in een Verpleeghuis?

Werk je al als Verpleegkundige in een Verpleeghuis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige in een Verpleeghuis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Arts
 • Fysiotherapeut
 • Psycholoog
 • Maatschappelijk Werker
 • Cliënt en familie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1680 tot €2730

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Wat verdient een Verpleegkundige in een Verpleeghuis?

Een Verpleegkundige in een verpleeghuis verdient tussen de €1680 en €2730.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt

Salarisschaal Verpleegkundige in een Verpleeghuis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Wat is de toekomst van Verpleegkundige in een Verpleeghuis?

Door de vergrijzing is het vooruitzicht op een baan in de ouderenzorg erg gunstig. Naar verwachting zal er genoeg werk te vinden zijn voor een Verpleegkundige die een baan in een verpleeghuis zoekt.

 

Je kunt je laten bijscholingen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige, praktijkleider of coördinator kunnen worden.

Baankans Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verpleegkundige in een Verpleeghuis worden: Opleidingen tot Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Wil je verpleegkundige in een verpleeghuis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verpleegkundige in een Verpleeghuis? 

Om een Verpleegkundige in een Verpleeghuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt vier jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg. Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg of als specialist chronisch zieken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis
Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis (VVP) De zorgbehoefte van patiënten in het verpleeghuis verandert sterk. De complexiteit van de verpleeghuiszorg stijgt door een toename van patiënten met meervoudige aandoeningen. Dit vraagt …
Meer opleidingen Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Weet je nog niet of je Verpleegkundige in een Verpleeghuis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verpleegkundige in een Verpleeghuis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Met wie werkt een Verpleegkundige in een Verpleeghuis samen? 

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar je houdt  contact met de arts van het verzorgingshuis en je raadpleegt of waarschuwt hem wanneer nodig. Daarnaast moet je ook contact houden met fysiotherapeuten, psychologen en andere professionals die betrokken zijn bij de cliënt.  Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de patiënt zoals medicijngebruik. Tot slot onderhoud je ook contacten met de familie van de patiënt.


 • Arts
 • Fysiotherapeut
 • Psycholoog
 • Maatschappelijk Werker
 • Cliënt en familie
Verpleegkundige in een Verpleeghuis


Organisaties waar een Verpleegkundige in een Verpleeghuis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige in een Verpleeghuis meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige in een Verpleeghuis?

 • Psychogeriatrisch verpleeghuis
 • Somatisch verpleeghuis
 • Verpleeghuis
 • Zorgorganisatie

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige in een Verpleeghuis? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige in een Verpleeghuis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige in een Verpleeghuis nodig?

Een Verpleegkundige in een Verpleeghuis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige in een Verpleeghuis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige in een Verpleeghuis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige in een Verpleeghuis nodig? 

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je patiënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je patiënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige in een Verpleeghuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige in een Verpleeghuis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige in een Verpleeghuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige in een Verpleeghuis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar