U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Webwinkelier

Webwinkelier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een webwinkelier? Lees de functieomschrijving.

Een webwinkelier of webshopeigenaar beheert en exploiteerd één of meerdere webshops. De webwinkeliers kan dat alleen doen als zelfstandige, of met meerdere partners. Er zijn verschillende type webwinkeliers. Je hebt webwinkeliers die zich richten op een bepaalde branche, of een groot assoritment hebben. Je hebt ook niche-webwinkeliers, zij richten zich op een heel specifiek stuk(je) van de markt of zelfs alleen op één product. Wanneer een webwinkelier in loondienst werkt, wordt deze vaak webshop manager genoemd. 

De webshop eigenaar is vaak een allround ondernemer die ook verstand heeft van online marketing of webexploitatie. De webwinkelier heeft veel zaken om aan te denken, naast het runnen van de website moet hij of zij zich ook bezig houden met ervoor zorgen dat er bezoekers op de website komen. Ook is de webwinkel eigenaar bezig met de inkoop, dus ook het bepalen van het assortiment. Maar natuurlijk ook de verzending van de producten en klantenservice. In sommige gevallen bouwt de webwinkelier zijn eigen website, of doet hij dit samen met de zijn zakenpartner. Verder zal je als webwinkelier ook bezig zijn met het organiseren van betalingen en de webhositing. En dan niet te vergeten doet de webwinkeleigenaar ook nog de boekhouding. Zelf, via een boekhoud pakket, of het wordt uitbesteedt.

Als webwinkel eigenaar heb je dus een heel diverse baan of onderneming. Er zijn webwinkeliers die hun onderneming parttime doen naast een vaste baan. Als je je echt richt op een niche kan je van klein naar groot groeien. Je zal niet de eerste zijn die klein begint en na verloop van tijd een serieus bedrijf heeft. In het begin is het aan te raden dat je zoveel mogelijk kleine delen van het ondernemen zelf kunt oppakken om de kosten laag te houden. Denk aan zaken zoals basis boekhouden, opbouwen van een basis e-commerce website. 

Mensen vonden ons op: Job Webwinkelier, Baan Webwinkelier, Webwinkelier Worden, Functie-eisen Webwinkelier, Verantwoordelijkheden Webwinkelier, Functieprofiel Webwinkelier, Wat doet een Webwinkelier, Werken als Webwinkelier.

Webwinkelier worden: Opleiding tot webwinkelier

Als webshop eigenaar hoeft je niet specifiek een vooropleiding te hebben. Er zijn wel mogelijkheden als een HBO opleiding Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers te volgen, want ondernemen is een vak apart. Verder is het belangrijk dat je wel verstand hebt van E-commerce of online marketing. Hier zijn vele cursussen in te vinden, van basis webshop beginnen, tot SEO, Adwords of E-mail marketing. Omdat je met veel bezig bent dien je dus van alles wat af te weten, dus een cursus inkoop of boekhouding kan ook van pas komen. Er zijn best wel wat webwinkel eigenaren die eerst ervaring in loondienst hebben opgedaan om zo de nodige kennis in de praktijk op te doen. Verder is er ook online veel informatie te vinden om een webwinkel te starten.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Webwinkelier, Webwinkelier Worden, Opleidingsniveau Webwinkelier, Scholing Webwinkelier, Studie Webwinkelier, Bijscholing Webwinkelier, Omscholing Webwinkelier.

Organisaties waar een webwinkelier doorgaans werkzaam is

Een webwinkelier zit in bijna alle gevallen bij een Profit organisatie. Het kan voorkomen dat een webwinkelier een stichting heeft of er voor werkt, bijvoorbeeld als de inkomsten bedoelt zijn als fondsenwerving. Als ondernemer is het in eerste instantie is het wijs om te kiezen voor een projectmatige organisatie welke later (bij het aannemen van personeel) evalueert in een meer traditionele structuur of Holacracy. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Webwinkelier, Webwinkelier Worden, Opleidingsniveau Webwinkelier, Scholing Webwinkelier, Studie Webwinkelier, Bijscholing Webwinkelier, Omscholing Webwinkelier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden webwinkelier

In eerste instantie zal de webshop eigenaar tevreden moeten zijn met weinig tot geen inkomsten. Dit aangezien het verkrijgen van een aandeel binnen de E-commerce markt best lastig kan zijn. Het is dus een kwestie van de aanhouder wint. Hierna is het mogelijk om een laag tot gemiddeld salaris te onttrekken uit de onderneming. Bij volledige focus op de webshop (zonder baan ernaast) is het mogelijk om modaal te verdienen en meer. Dit alles is afhankelijk van de markt waar je in opereert, qua locatie en marktomvang. De grootte van vraag naar jouw producten en de marge die gemaakt wordt. Ook is het natuurlijk afhankelijk of je alleen werkt, met partners of personeel in dienst hebt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Webwinkelier, Loon Webwinkelier, Wat verdien je als Webwinkelier, Salarisschaal Webwinkelier, Salarisindicatie Webwinkelier, Bonus Webwinkelier, CAO Webwinkelier, Brutoloon Webwinkelier, Nettoloon Webwinkelier, Vakantiedagen Webwinkelier, Pensioen Webwinkelier.

Competenties, skills & vaardigheden webwinkelier

 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfsturing
 • Financieel bewustzijn
 • Durf
 • Leervermogen
 • Onderhandelen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Webwinkelier, Vaardigheden Webwinkelier, Attitude Webwinkelier, Kwalificaties Webwinkelier, Competentieprofiel Webwinkelier.

Boeken voor het beroep webwinkelier

Wil je meer weten over het beroep webwinkelier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je webwinkelier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken webwinkelier te komen.

Waarom stenen winkels winnen | Hans van Tellingen

en webwinkels verliezen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789090313740 | 200 pagina's

Waarom Stenen Winkels Winnen? Dat is logisch, toch? Dit boek beschrijft waarom. Met de waarheid over de winkelleegstand. Is deze wel zo hoog? Met de waarheid over het percentage dat online besteed wordt. Gaat het eigenlijk wel om grote bedragen? Met de wa...

Wetboek voor webwinkels | Charlotte Meindersma

regels en oplossingen voor webwinkels - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082329636 | 248 pagina's

Wetboek voor webwinkels 1e druk is een boek van Charlotte Meindersma uitgegeven bij Charlotte'S Law. ISBN 9789082329636 In de periode van 2007 tot 2015 zijn het aantal webwinkels vervijfvoudigd. Ook de omzet van webwinkels blijft maar groeien met in 2015 ...

Een eigen webwinkel voor Dummies, 3e editie | Robert Vlug

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789045352497 | 226 pagina's

Welkom in de wondere wereld van de webwinkel. Laat je meevoeren door de expert en leer alles over het opzetten van een webwinkel. Ga je de winkel zelf ontwerpen of laat je dat door een ander doen? Waar let je op bij het kiezen van de juiste software? Heb ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Webwinkelier, Webwinkelier ebooks, boek Webwinkelier.

Persoonstypen webwinkelier

De succesvolle werker past het beste bij het profiel van webshop manager of webwinkel eigenaar. Dit aangezien de markt altijd aan verandering onderhevig is, dien je stevig in je schoenen te staan en doelgericht dient te handelen. Uiteraard ben je als eigen ondernemer ook van het (eigen) baas type. Je zult jezelf en of anderen dienen aan te sturen en de juiste beslissingen moeten nemen om de onderneming te laten draaien.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Webwinkelier, Karakter Webwinkelier.

Netwerk webwinkelier

Het netwerk van een webwinkelier is heel breed. Hij of zij heeft contacten in alle branches waar de onderneming mee te maken heeft. Van de klant tot verschillende leveranciers, de boekhouder, de developer of  een online marketeer. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Webwinkelier, Medewerkers Webwinkelier.

Is het beroep webwinkelier iets voor jou?

Zou je graag webwinkelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als webwinkelier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Webwinkelier, beroepskeuzetest Webwinkelier, beroep Webwinkelier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden webwinkelier

De E-commerce sector biedt vele mogelijkheden en zijn bijna eindeloos te noemen, de markt groeit al jaren met tientallen procenten per jaar. De groei zal doorblijven gaan, de vraag naar nieuwe producten en diensten zal blijven evolueren.

Wanneer je als zelfstandige de markt op wilt, zal je wel creatief moeten zijn en jouw stuk van de markt en het product moeten ontdekken. Mocht het onverhoopt toch niet lukken kan je als oud webinkeleigenaar vaak wel aan de slag bij een bedrijf, want er is ook al jaren een tekort aan E-commerce professionals met ervaring. Er zijn dus veel online marketing vacatures

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Webwinkelier, Promotie mogelijkheden Webwinkelier, Carriere Webwinkelier.

Solliciteren op de functie webwinkelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als webwinkelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor webwinkelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als webwinkelier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Webwinkelier, CV Webwinkelier, sollicitatie Webwinkelier.

Interviews met webwinkelier

Erik Koomen is Webwinkel Eigenaar en beheert een paar niche webshops

 

Waarom ben jij (Niche) Webwinkel Eigenaar geworden?

Het is begonnen door een werkperiode van de Hogeschool van Amsterdam bij het bedrijf Nic. Oud. Hier werd de webshop DozenMagazijn onder mijn hoede gebracht en dit heeft mij enthousiast gemaakt voor het webshop segment. Dit vond ik zo leuk dat het uiteindelijk een vaste factor naast mijn gewone baan werd en al snel uitgroeide tot een succes. Uiteindelijk is deze webshop verkocht en ben ik twee andere webshops gestart (mibandje.nl en luchtkussengigant.nl) welke nu groeiende zijn. Ik die dit tegenwoordig samen met twee zakenpartners. 

 

Welke oplei...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen webwinkelier

Vacatures webwinkelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Webwinkelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Webwinkelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een webwinkelier of webshopeigenaar beheert en exploiteerd één of meerdere webshops. De webwinkeliers kan dat alleen doen als zelfstandige, of met meerdere partners. Er zijn verschillende type webwinkeliers.

Beoordeling Webwinkelier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Webwinkelier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Webwinkelier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep