Webwinkelier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Webwinkelier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Webwinkelier. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Webwinkelier nodig heeft.Wat doet een Webwinkelier? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Webwinkelier?

Een webwinkelier of webshopeigenaar beheert en exploiteerd één of meerdere webshops. De webwinkeliers kan dat alleen doen als zelfstandige, of met meerdere partners. Er zijn verschillende type webwinkeliers. Je hebt webwinkeliers die zich richten op een bepaalde branche, of een groot assoritment hebben. Je hebt ook niche-webwinkeliers, zij richten zich op een heel specifiek stuk(je) van de markt of zelfs alleen op één product. Wanneer een webwinkelier in loondienst werkt, wordt deze vaak webshop manager genoemd. 

De webshop eigenaar is vaak een allround ondernemer die ook verstand heeft van online marketing of webexploitatie. De webwinkelier heeft veel zaken om aan te denken, naast het runnen van de website moet hij of zij zich ook bezig houden met ervoor zorgen dat er bezoekers op de website komen. Ook is de webwinkel eigenaar bezig met de inkoop, dus ook het bepalen van het assortiment. Maar natuurlijk ook de verzending van de producten en klantenservice. In sommige gevallen bouwt de webwinkelier zijn eigen website, of doet hij dit samen met de zijn zakenpartner. Verder zal je als webwinkelier ook bezig zijn met het organiseren van betalingen en de webhositing. En dan niet te vergeten doet de webwinkeleigenaar ook nog de boekhouding. Zelf, via een boekhoud pakket, of het wordt uitbesteedt.

Als webwinkel eigenaar heb je dus een heel diverse baan of onderneming. Er zijn webwinkeliers die hun onderneming parttime doen naast een vaste baan. Als je je echt richt op een niche kan je van klein naar groot groeien. Je zal niet de eerste zijn die klein begint en na verloop van tijd een serieus bedrijf heeft. In het begin is het aan te raden dat je zoveel mogelijk kleine delen van het ondernemen zelf kunt oppakken om de kosten laag te houden. Denk aan zaken zoals basis boekhouden, opbouwen van een basis e-commerce website. 

Past het beroep Webwinkelier bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Webwinkelier

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: webshop manager, manager webshop


Vacatures Webwinkelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Webwinkelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Webwinkelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Webwinkelier per ervaringsniveau

junior Webwinkelier vacatures startend Webwinkelier vacatures senior Webwinkelier vacatures beginnend Webwinkelier vacatures trainee Webwinkelier vacatures leidinggevend Webwinkelier vacatures medior Webwinkelier vacatures aankomend Webwinkelier vacatures ervaren Webwinkelier vacatures leerling Webwinkelier vacatures vacatures omscholen tot Webwinkelier vacatures opleiding tot Webwinkelier

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Webwinkelier

Wat verdient een Webwinkelier?

Een webwinkelier die in dienstverband zal de titel webshop manager dragen. Hij of zij zal gemiddeld zo rond de € 4000,- per maand verdienen, afhankelijk van de grootte van de webshop.

Als zefstandige zal een beginnend webshop eigenaar tevreden moeten zijn met weinig tot geen inkomsten. Dit aangezien het verkrijgen van een aandeel binnen de E-commerce markt best lastig kan zijn. Het is dus een kwestie van de aanhouder wint. Hierna is het mogelijk om een laag tot gemiddeld salaris te onttrekken uit de onderneming. Bij volledige focus op de webshop (zonder baan ernaast) is het mogelijk om modaal te verdienen en meer. Dit alles is afhankelijk van de markt waar je in opereert, qua locatie en marktomvang. De grootte van vraag naar jouw producten en de marge die gemaakt wordt. Ook is het natuurlijk afhankelijk of je alleen werkt, met partners of personeel in dienst hebt. 

Salarisschaal Webwinkelier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Webwinkelier

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Webwinkelier


Bekijk het salaris Webwinkelier per ervaringsniveau

Salaris junior Webwinkelier Wat verdient een startend Webwinkelier? Wat is het loon senior Webwinkelier? beginnend Webwinkelier salaris Maximaal salaris trainee Webwinkelier Hoeveel verdient een leidinggevend Webwinkelier? Wat is het salaris van een medior Webwinkelier? Salaris aankomend Webwinkelier Wat verdient een ervaren Webwinkelier? Welk salaris krijgt een leerling Webwinkelier?


Webwinkelier worden: Opleidingen tot Webwinkelier

Wil je Webwinkelier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Webwinkelier.

Hoe word je een Webwinkelier? 

Als webshop eigenaar hoeft je niet specifiek een vooropleiding te hebben. Er zijn wel mogelijkheden als een HBO opleiding Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers te volgen, want ondernemen is een vak apart. Verder is het belangrijk dat je wel verstand hebt van E-commerce of online marketing. Hier zijn vele cursussen in te vinden, van basis webshop beginnen, tot SEO, Adwords of E-mail marketing. Omdat je met veel bezig bent dien je dus van alles wat af te weten, dus een cursus inkoop of boekhouding kan ook van pas komen. Er zijn best wel wat webwinkel eigenaren die eerst ervaring in loondienst hebben opgedaan om zo de nodige kennis in de praktijk op te doen. Verder is er ook online veel informatie te vinden om een webwinkel te starten.

 

Opleidingen Webwinkelier

WooCommerce webwinkels
Met Content Management Systemen als WordPress was het nog nooit zo makkelijk om je eigen website te maken. WooCommerce stelt je in staat om aan je WordPress website een volledige …
WooCommerce webwinkels
Webshop WooCommerce 🏆 1-op-1 VIP
Leer een webshop met IDEAL en Payal bouwen en bijhouden. Na deze dag heb je een goed werkende WordPress Woocommerce webwinkel met enkele producten en weet je hoe je nieuwe …
Webshop WooCommerce 🏆 1-op-1 VIP
Webshop training
Webshop training  Uw webshop of webwinkel is zo opgezet dat klanten online bestellen. Toch willen veel klanten 'even' iemand aan de lijn om een 'paar' vragen te stellen, zo'n gesprek kan teveel
Webshop training
Magento 2 Webshop Beheer
Essentiele training voor het optimaal zelfstandig beheren van uw Magento winkel. Deze cursus stelt de studenten in staat zelf een Magento shop te beheren. Het geeft de studenten inzicht in …
Magento 2 Webshop Beheer
Wordpress Cursus Webshop (Woocommerce) - Privé
★ WordPress Cursus Webshop ★  Wil jij graag leren hoe je een professionele webshop kunt opzetten en onderhouden? Volg dan de cursus WordPress Webshop en wordt expert in WooCommerce, ’s …
Wordpress Cursus Webshop (Woocommerce) - PrivéWebwinkelier worden: Omscholen tot Webwinkelier

Als je je wilt omscholen tot Webwinkelier is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Webwinkelier zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Webwinkelier dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Webwinkelier

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Webwinkelier

Als je Webwinkelier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Webwinkelier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Webwinkelier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Webwinkelier?


Competenties en Vaardigheden Webwinkelier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Webwinkelier.

Welke competenties heeft een Webwinkelier nodig?

Een Webwinkelier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Webwinkelier

 • Zelfvertrouwen
 • Kansen zien
 • Durf
 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Positiviteit
 • Ambitie
 • Creativiteit
 • Doelgericht
 • Proactief
 • Rustig blijven
 • Zelfkennis
 • Vasthoudendheid
 • Bemiddelen
 • Rekenen
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgerichtheid
 • Concentratie
 • Zelfontwikkeling
 • Onderhandelen
 • Budgetteren
 • Stressbestendig
 • Veerkracht
 • Zelfmotivatie
 • Wendbaarheid
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Webwinkelier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Webwinkelier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Webwinkelier nodig? 

De succesvolle werker past het beste bij het profiel van webshop manager of webwinkel eigenaar. Dit aangezien de markt altijd aan verandering onderhevig is, dien je stevig in je schoenen te staan en doelgericht dient te handelen. Uiteraard ben je als eigen ondernemer ook van het (eigen) baas type. Je zult jezelf en of anderen dienen aan te sturen en de juiste beslissingen moeten nemen om de onderneming te laten draaien.

Bekijk de persoonstypen voor Webwinkelier


Eigenschappen Webwinkelier

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Webwinkelier

Wat zijn de baankansen voor een Webwinkelier?

De E-commerce sector biedt vele mogelijkheden en zijn bijna eindeloos te noemen, de markt groeit al jaren met tientallen procenten per jaar. De groei zal doorblijven gaan, de vraag naar nieuwe producten en diensten zal blijven evolueren.

Wanneer je als zelfstandige de markt op wilt, zal je wel creatief moeten zijn en jouw stuk van de markt en het product moeten ontdekken. Mocht het onverhoopt toch niet lukken kan je als oud webinkeleigenaar vaak wel aan de slag bij een bedrijf, want er is ook al jaren een tekort aan E-commerce professionals met ervaring. Er zijn dus veel online marketing vacatures

De actuele kans op werk voor een Webwinkelier

Het beroep Webwinkelier is onderdeel van de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Webwinkelier

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Webwinkelier

Je kunt als Webwinkelier een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Webwinkelier is onderdeel van de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Webwinkelier


Organisaties waar een Webwinkelier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Webwinkelier meestal werkt.

Waar werkt een Webwinkelier?

Een webwinkelier zit in bijna alle gevallen bij een Profit organisatie. Het kan voorkomen dat een webwinkelier een stichting heeft of er voor werkt, bijvoorbeeld als de inkomsten bedoelt zijn als fondsenwerving. Als ondernemer is het in eerste instantie is het wijs om te kiezen voor een projectmatige organisatie welke later (bij het aannemen van personeel) evalueert in een meer traditionele structuur of Holacracy. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Webwinkelier

Met wie werkt een Webwinkelier samen? 

Het netwerk van een webwinkelier is heel breed. Hij of zij heeft contacten in alle branches waar de onderneming mee te maken heeft. Van de klant tot verschillende leveranciers, de boekhouder, de developer of  een online marketeer. 


Webwinkelier

Interview met een Webwinkelier

Erik Koomen is eigenaar van een webwinkel.

Ben je benieuwd wat een webwinkeleigenaar allemaal doet op een dag? Erik Koomen is webwinkeleigenaar en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Webwinkelier

Alles over het beroep Webwinkelier in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2800 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar