U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Online Marketeer

Online Marketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een online Marketeer? Lees de functieomschrijving.

De Online Marketeer is verantwoordelijk voor de conceptuele en strategische invulling van een merk op het online vlak; de marketingdeelbudgetten, het verzorgen van managementinformatie en het afstemmen van afdelingen zoals Communicatie, Sales en Techniek. Samen met de Salesafdeling is de Online Marketeer verantwoordelijke voor de langetermijnstrategie van een merk. Verder is de Online Marketeer onderdeel van de Marketing Afdeling. Door middel van het ontwikkelen, beheren en doorvoeren van online marketingconcepten zorgen zij ervoor dat klanten worden aangetrokken en behouden.

Een Online Marketeer ontwikkelt en voert voor een gedeelte het online jaarplaan uit en ontwikkelt en evalueert daarnaast communicatie-uitingen via de eigen online media, online partnerships en internetsites.

Daarnaast houdt de Online Marketeer zich bezig met de online verkoop van een productportfolio en optimaliseert de verkoop door middel van online marketing. Hierbij kan gedacht worden aan klanttevredenheid- en marktonderzoek. Op deze manier draagt de Online Marketeer bij aan het verhogen van de klanttevredenheid en het verkoopresultaat.

Mensen vonden ons op: Job Online Marketeer, Baan Online Marketeer, Online Marketeer Worden, Functie-eisen Online Marketeer, Verantwoordelijkheden Online Marketeer, Functieprofiel Online Marketeer, Wat doet een Online Marketeer, Werken als Online Marketeer.

Online Marketeer worden: Opleiding tot online Marketeer

Een opleiding op HBO en/of WO niveau in Communicatie en/of Marketing is gewenst. Bij voorkeur aangevuld met relevante cursussen op het gebied van webanalyse en online marketing. Verder is circa drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie een vereiste.  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Online Marketeer, Online Marketeer Worden, Opleidingsniveau Online Marketeer, Scholing Online Marketeer, Studie Online Marketeer, Bijscholing Online Marketeer, Omscholing Online Marketeer.

Organisaties waar een online Marketeer doorgaans werkzaam is

Online Marketeers werken tegenwoording zowel bij profit als bij -nonprofit organisaties. Het doel van een Online Marketeer is vaak om winst te verhogen en klanten aan te trekken en te behouden. Dit zie je veel bij een commerciële organisatie. Hierbij kan gedacht worden aan telecombedrijven, kledingmerken en groothandels. Sinds een aantal jaar geleden is het aantal online marketeers bij non-profit organisaties enorm gestegen, denk hierbij aan online marketing voor de fondsenwerving van goede doelen. Maar ook bij de overheid is het belangrijk dat de websiteinformatie goed in Google wordt gevonden dus richt men zich daar op zoekmachine optimalisatie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Online Marketeer, Online Marketeer Worden, Opleidingsniveau Online Marketeer, Scholing Online Marketeer, Studie Online Marketeer, Bijscholing Online Marketeer, Omscholing Online Marketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden online Marketeer

De Online Marketeer verdient ongeveer €2500 bruto per maand als hij net gestart is. Dit kan oplopen tot €4166 bruto per maand. Het aantal jaren ervaring als Online Marketeer, het type functie en kwalificaties spelen een grote rol bij de vastalling van het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever. 

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag, bonus en eventueel auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Online Marketeer, Loon Online Marketeer, Wat verdien je als Online Marketeer, Salarisschaal Online Marketeer, Salarisindicatie Online Marketeer, Bonus Online Marketeer, CAO Online Marketeer, Brutoloon Online Marketeer, Nettoloon Online Marketeer, Vakantiedagen Online Marketeer, Pensioen Online Marketeer.

Competenties, skills & vaardigheden online marketeer

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Overtuigen
 • Pro-actief
 • Wilskracht
Mensen vonden ons op: Kennis Online Marketeer, Vaardigheden Online Marketeer, Attitude Online Marketeer, Kwalificaties Online Marketeer, Competentieprofiel Online Marketeer.

Boeken voor het beroep online marketeer

Wil je meer weten over het beroep online marketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je online marketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken online marketeer te komen.

Basisboek online marketing | Marjolein Visser

van strategie tot conversie - Nederlands | Druk: 3 | Hardcover | 9789001887148

Basisboek online marketing 3e druk is een boek van Marjolein Visser uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001887148 - Doorloopt het hele marketingproces; - geschreven door meer dan 30 vakspecialisten; - standaardwerk voor het vakgebied Basisbo...

Maak ze gek! | Aartjan van Erkel

hoe je opvallend veel klanten trekt met online marketing - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089653345 | 200 pagina's

Aartjan van Erkel kent elk psychologisch inzicht dat relevant is voor online marketing. En hij weet precies hoe u ze toepast om een killer-website te maken. Meer wijsheid in één boek is eigenlijk onverantwoord. Koop het. Lees het. Doe het. - Hans Janssen,...

Handboek online redactie | Corona de Wert

Onmisbaar gereedschap voor de content- en communicatiespecialist - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089654403 | 384 pagina's

Contentcreatie is een multidisciplinair vak geworden. Als online content- of communicatiespecialist wil je dáár scoren waar de (toekomstige) klanten van jouw organisatie zich bevinden. Daarom ben je dagelijks druk met het optimaliseren van websites, websh...

Mensen vonden ons op: boeken voor Online Marketeer, Online Marketeer ebooks, boek Online Marketeer.

Persoonstypen online Marketeer

De Online Marketeer komt het meest overeen met de volgende persoonstypen:

 De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Perfectionist is een persoonlijkheidstype wat gekenmerkt wordt door de gedrevenheid en de wil om een correct leven te leiden. Positieve eigenschappen hierbij zijn: eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Daar staat tegenover dat Perfectionisten tevens oordelend, inflexibel, dominant en kritisch kunnen zijn. In relaties hebben ze hoge verwachtingen, toegewijd, pietluttig, star en loyaal zijn.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Online Marketeer, Karakter Online Marketeer.

Netwerk online Marketeer

De Online Marketeer werkt intern onder andere samen met (de medewerkers van) het Sales Team, de Marketing Afdeling, de IT Afdeling en de Communicatie Adviseur. Daarbuiten werkt de Online Marketeer samen met externe partners en klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Online Marketeer, Medewerkers Online Marketeer.

Is het beroep online Marketeer iets voor jou?

Zou je graag online Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als online Marketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Online Marketeer, beroepskeuzetest Online Marketeer, beroep Online Marketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden online Marketeer

Er is een gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Online Marketeer. Bedrijven zetten namelijk steeds vaker online middelen in om de consument te bereiken en dit schept werkgelegenheid voor de Online Marketeer.

Daarnaast is het een beroep waarbij er volop doorgroeimogelijkheden zijn. Het beroep is constant in ontwikkeling en bijscholing is vaak noodzakelijk.

Arbeidsmarktperspectief score online Marketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep online Marketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Online Marketeer, Promotie mogelijkheden Online Marketeer, Carriere Online Marketeer.

Solliciteren op de functie online Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als online Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor online Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als online Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Online Marketeer, CV Online Marketeer, sollicitatie Online Marketeer.

Interviews met online Marketeer

Dennis Marinus Scholtus is Online Marketeer.

 

Waarom ben jij Online Marketeer geworden?

Ik begon met SEO in 2006 eerst als hobbyist en daarna professionaliseerde
ik mijn digitale vaardigheden. Eén van mijn eerste websites waarop ik
zoekmachine optimalisatie toepaste scoorde destijds in de top van Alexa.com
(Alexa.com toont de meest bezochte websites) en tevens won ik een digitale
gouden NerdyData.com medaille. Door dit eerste succes ontdekte ik dat ik
online marketing en in het bijzonder SEO leuk en boeiend vind en dat ik er
mijn beroep van wilde maken.

Welke opleiding heb je gevolgd om Online Marketeer te worden?

Om online marketeer te worden heb ik vooral veel b...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen online Marketeer

 • Online Marketing Manager

Vacatures online marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Online Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Online Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Online Marketeer is verantwoordelijk voor de conceptuele en strategische invulling van een merk op het online vlak; de marketingdeelbudgetten, het verzorgen van managementinformatie en het afstemmen van afdelingen zoals Communicatie, Sales en Techniek. Samen met de Salesafdeling is de Online Marketeer verantwoordelijke voor de langetermijnstrategie van een merk. Verder is de Online Marketeer onderdeel van de Marketing Afdeling.

Beoordeling Online Marketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Online Marketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Online Marketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ook bij non-profits werken online marketeers. Goede doelen zijn ook op zoek naar klanten (donateurs) die geworven en behouden moeten worden.

Door: Irene Belkum

Hi Irene, je hebt gelijk. Veel goede doelen of tegenwoordig ook (semi)-overheids instellingen hebben online marketeers in dienst. De online marketeer zorgnt namelijk niet alleen voor online verkoop, maar bijvoorbeeld ook om goed gevonden te worden in Google

Door: Peter

Volgens mij is dit nog meer uitzondering als regel.Gr.

Door: Tim

online marketeers met en zonder ervaring in overvloed. De salarissen zijn dan ook anders dan aangegeven. bij fulltime 40 uur kan je als starter 1900,- verwachten en als verder gespecialiseerd expert met wat jaren werkervaring 2500,-. Wil je verder groeien in salaris dan moet je hoger in management gaan werken.

Door: Wouter

Ik lees hiervoven dat je als starter op €1900 zou zitten. Dat lijkt me wat laag. Ik denk dat je prima aan kunt vangen met €2500 te vragen. Let wel: Je hebt dan wel minimaal een HBo opleiding afgerond en wat ervaring opgedaan met de belangrijkste onderdelen binnen online marketing (bijvoorbeeld stage). Wanneer je wat meer ervaren bent zou ik mikken op een salaris tussen €2700-3400. Wanneer je doorgroeit naar de meer senior variant die zich in diverse zaken wat meer gespecialiseerd heeft dan kan het salaris liggen tussen de €3500-4500. belangrijke factor is wel hoe leading de functie voor het bedrijf is en of je werkzaam bent binnen e-commerce of niet. In deze laatste situatie (bijvoorbeeld webwinkels of bedrijven met lagere marges) dan kan het salaris wat lager uitpakken.

Door: Paul

@Paul Ik zou zeggen struin de vacaturebanken maar eens af (hbo-starter) dan kom je echt totaal niet op 2500,- als reeel bedrag. 2500,- is voor iemand met 5 jaren werkervaring. Like i said de markt verdrinkt in de online marketeers.

Door: Wouter

Reageer op dit beroep