Applicatiebeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Applicatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep applicatiebeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je applicatiebeheerder wordt.

 

Wat is een Applicatiebeheerder?

De Applicatiebeheerder zorgt ervoor dat een bepaalde applicatie (programma met een uitvoerende functie) operationeel, onderhouden, en makkelijk te gebruiken is, zodat de gebruiker tevreden is en blijft met de applicatie. Een belangrijk onderdeel van het werk is dan ook het communiceren met de gebruikers, te anticiperen op problemen die zij kunnen ondervinden en het zo snel mogelijk oplossen van deze problemen wanneer ze zich voordoen. De Applicatiebeheerder is het eerste aanspreekpunt voor klanten en gebruikers. Ook moet de applicatie op bepaalde momenten opnieuw getest worden, om mogelijke problemen van gebruikers voor te blijven. Daarnaast adviseert de Applicatiebeheerder over grote aanpassingen die in de applicatie nodig zijn en die hij niet zelf kan implementeren.

Naast het onderhouden van de applicatie zelf, moet de documentatie die erbij hoort ook up-to-date blijven. Zo ziet de Applicatiebeheerder toe op nieuwe releases of updates van de applicatie en zorgt hij ervoor dat implementaties zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Bij dergelijke vernieuwingen kan het nodig zijn dat de Applicatiebeheerder klanten ervan moet overtuigen om ook de nieuwste versie van de applicatie in te kopen. Zo fungeert hij ook als verkoper.

De kerntaken van een Applicatiebeheerder bestaan dus uit controle, onderhoud, en communicatie rond de hem toegewezen applicatie(s).Wil je werken als Applicatiebeheerder?

Werk je al als Applicatiebeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Applicatiebeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Applicatiebeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Applicatiebeheerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Beheerders
 • Klanten
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €4220

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

145


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Applicatiebeheerder

Wat verdient een Applicatiebeheerder?

Het salaris voor een Applicatiebeheerder op MBO -niveau begint bij de €1600 loopt op tot maximaal €3000. Op HBO niveau kan men met voldoende ervaring een salaris van wel €4220 verwachten.

Salarisschaal Applicatiebeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Applicatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Applicatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Applicatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Applicatiebeheerder vacatures

Vacature Technisch Applicatiebeheerder
Transus B.V.
Technisch Applicatiebeheerder Amersfoort, Nederland ______________________________________________________________________ ___ __ Functieomschrijving Je kerntaken bestaan uit controle, onderhoud en communicatie rond de voor jou toegewezen applicaties binnen ons EDI-netwerk. V oor meldingen en storingen …
Vacature Functioneel Applicatiebeheerder
Walters People
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een functioneel applicatiebeheerder die het ziet zitten om aan de slag te gaan toonaangevende en gezellige club in het centrum van Amsterdam, …
Vacature Applicatiebeheerder (ERP)
Luba
Functieomschrijving Als applicatiebeheerder weet jij precies hoe alle processen lopen binnen de (productie)omgeving van jouw toekomstige ; Je schakelt rechtstreeks met de softwareleveranciers en bent het aanspreekpunt voor de key-users. …
Vacature (Senior) Applicatiebeheerder
Michael Page International Netherlands SA
Als (Senior) Applicatiebeheerder ben je belast met het adviseren ten aanzien van de te gebruiken technologie en implementatie en beheer van de diverse applicaties binnen DKH. Procesoptimalisatie, meedenken over ICT-architectuur, …
Vacature Technisch Applicatiebeheerder
Status Pro B.V.
Onze opdrachtgever Onze opdrachtgever staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Applicatiebeheerder

Wat is de toekomst van Applicatiebeheerder?

Er is veel werk voor Applicatiebeheerders omdat er nu eenmaal veel verschillende soorten applicaties zijn. Het is mogelijk om door te groeien naar een leidinggevende functie waarin de Applicatiebeheerder andere beheerders aanstuurt.

Baankans Applicatiebeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

145


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Applicatiebeheerder worden: Opleidingen tot Applicatiebeheerder

Wil je Applicatiebeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Applicatiebeheerder.

Hoe word je een Applicatiebeheerder? 

Er bestaat een MBO opleiding tot Applicatiebeheerder. Voor veel functies wordt echter minstens HBO denkniveau gevraagd, waardoor een HBO opleiding (Bedrijfskundige) Informatica o.d. waarschijnlijk een betere optie is.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Applicatiebeheerder

ASL® Foundation inclusief examen voucher
Korte beschrijving: Met ASL® kun je applicatiebeheer en beheersprocessen verbeteren en de onderlinge afstemming van de business en de IT vergroten. Doelgroep: De training ASL® foundation is van belang voor …
ASL® Foundation inclusief examen voucher
Packaging MasterClass Advanced Installer (AppV & SCCM 2012)
Deze training combineert het leren werken met Advanced Installer, Microsoft AppV & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen.Met deze training bieden wij …
Packaging MasterClass Advanced Installer (AppV & SCCM 2012)
ASL® Foundation,applicatiebeheer volgens ASL2.
Deze eendaagse cursus gaat gewoon door, geen COVID-19 risico (individueel of kleine groep met gepaste contactafstand).  Een korting van 10% is mogelijk, neem hiervoor contact op met CAI in Rijswijk. ASL staat …
ASL® Foundation,applicatiebeheer volgens ASL2.
Packaging MasterClass Advanced Installer
Deze training combineert het leren werken met Advanced Installer, Microsoft App-V & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen. Met deze training bieden …
Packaging MasterClass Advanced Installer
Packaging Masterclass [AdminStudio/Advanced Installer & App-V & SCCM 2012]
Deze training combineert het leren werken met AdminStudio & App-V & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen. Met deze training bieden wij …
Packaging Masterclass [AdminStudio/Advanced Installer & App-V & SCCM 2012]

Omscholen of doorgroeien tot Applicatiebeheerder

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Applicatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Applicatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Applicatiebeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Applicatiebeheerder?

Competenties en Vaardigheden Applicatiebeheerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Applicatiebeheerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Applicatiebeheerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Applicatiebeheerder

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren

Persoonlijkheid van een Applicatiebeheerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Applicatiebeheerder. Als Applicatiebeheerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Applicatiebeheerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Applicatiebeheerder

Vakkennis voor een Applicatiebeheerder

Het is voor een Applicatiebeheerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Applicatiebeheerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Applicatiebeheerder


Werkervaring Applicatiebeheerder

Het is voor een startend Applicatiebeheerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Applicatiebeheerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Applicatiebeheerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Applicatiebeheerder

Met wie werkt een Applicatiebeheerder samen? 

De Applicatiebeheerder werkt vaak samen met andere beheerders, waarmee overlegd moet worden. Verder is er natuurlijk veel contact met de klanten die de applicatie gebruiken, vooral als zich problemen voordoen. Ook is de Applicatiebeheerder soms de vertegenwoordiger van de applicatie tegenover de leveranciers en moet hij een representatieve houding hebben.


 • Beheerders
 • Klanten
 • Leveranciers
Applicatiebeheerder


Organisaties waar een Applicatiebeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Applicatiebeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Applicatiebeheerder?

De Applicatiebeheerder werkt bij een softwarebedrijf en behandelt op kantoor alle problemen en tests die van hem/haar gevraagd worden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Applicatiebeheerder

Waar kun je het beste werken als Applicatiebeheerder? Hieronder vind je de best door de Applicatiebeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Applicatiebeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Applicatiebeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Applicatiebeheerder.

Welke competenties heeft een Applicatiebeheerder nodig?

Een Applicatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Applicatiebeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Applicatiebeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Applicatiebeheerder nodig? 

De Applicatiebeheerder werkt ter ondersteuning van de klant en moet daarom veel geduld hebben en behulpzaam zijn, om zo steeds de gebruiker tevreden te kunnen houden (Gever). Om de applicatie zo goed mogelijk te laten werken moet er ook goed gekeken worden naar mogelijke problemen en moet de Applicatiebeheerder dus gedetailleerde controles uitvoeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Applicatiebeheerder


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Applicatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Applicatiebeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Applicatiebeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Applicatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Applicatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Applicatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Applicatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Applicatiebeheerder iets voor je?

Zou je graag Applicatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Applicatiebeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Applicatiebeheerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Applicatiebeheerder

Vacature Technische Applicatiebeheerder met Linux kennis gezocht
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Dat ICT een steeds grotere rol speelt in de medische wereld zal geen geheim zijn. Bij onze klant krijg jij de kans om van dichtbij te zien hoe bepaalde …
Vacature Technisch Applicatiebeheerder/ TAB/ Zorg
iSense ICT Professionals
Bedrijfsomschrijving Al bijna 30 jaar vormt deze organisatie met hun cloud services de basis voor alle ICT-behoeften bij hun klanten. Zo hebben zij een platform ontwikkeld waarin alle aspecten van …
Vacature Applicatiebeheerder | HR applicatie | Maatschappelijk
iSense ICT Professionals
Bedrijfsomschrijving Deze maatschappelijke organisatie zit gevestigd in de regio van Rotterdam. De applicatiebeheerders vallen niet binnen de afdeling ICT, maar binnen de organisatie op de afdelingen HR, Finance etc. In …
Vacature Functioneel applicatiebeheerder
Systems Accountants
Voor een van onze internationale klanten in de voedingsmiddelenindustrie zoeken we een functioneel beheerder. Het bedrijf is momenteel het huidige ERP systeem aan het vervangen door Dynamics 365. In deze …
Vacature ICT Helpdeskmedewerker & Applicatiebeheerder
Twente
Consent is op zoek naar een ICT Helpdeskmedewerker & Applicatiebeheerder Functie omschrijving De ICT Helpdeskmedewerker & Applicatiebeheerder is een duizendpoot die plezier en voldoening haalt uit een optimaal werkende ICT-infrastructuur …

Actuele blogposts


reacties op Applicatiebeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar