Arrestantenbewaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arrestantenbewaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arrestantenbewaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arrestantenbewaker wordt.

 

Wat is een Arrestantenbewaker?

De Arrestantenbewaker is verantwoordelijk voor de beveiliging en verzorging van arrestanten. Het is belangrijk dat arrestanten in de gaten worden gehouden en in zekere mate verzorgd worden totdat ze in de rechtbank kunnen verschijnen. De Arrestantenbewaker is daarmee een belangrijke schakel tussen de arrestant en de zogenaamde buitenwereld, waaronder bijvoorbeeld de advocaat en kennissen van de arrestant vallen.

Een Arrestantenbewaker moet altijd op zijn hoede zijn om er zo voor te zorgen dat de arrestant niets zijn cel binnensmokkelt of de kans krijgt gevaarlijk gedrag te vertonen. Verder moet de arrestant verzorgd worden. Dit betekent dat de Arrestantenbewaker niet alleen eten en drinken regelt, maar ook regelt dat de medische geschiedenis van de arrestant achterhaald en bekend is en nodige medicijnen voor handen zijn en medische expertise aanwezig is.

Naast het contact met de arrestant en alles dat daarmee te maken heeft, is de Arrestantenbewaker verplicht  bepaalde procedures te volgen. Hij krijgt dus ook te maken met papierwerk en moet strikt zijn in het volgen van richtlijnen. De Arrestantenbewaker combineert oplettendheid met een grote mate van discipline.Wil je werken als Arrestantenbewaker?

Werk je al als Arrestantenbewaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arrestantenbewaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arrestantenbewaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arrestantenbewaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Arrestant
  • Advocaat
  • Agent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1875 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arrestantenbewaker

Wat verdient een Arrestantenbewaker?

Het salaris van een Arrestantenbewaker ligt ongeveer tussen de €1875 en €2800 per maand. Arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO van de overheid, wat betekent dat onder andere overwerk extra betaald wordt, en men vakantiedagen uitgekeerd krijgt.

Salarisschaal Arrestantenbewaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arrestantenbewaker

Er zijn geen vacatures Arrestantenbewaker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arrestantenbewaker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arrestantenbewaker in werkt

Bekijk werken in Politie & Beveiliging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arrestantenbewaker

Wat is de toekomst van Arrestantenbewaker?

Hoewel er zekere risico's aan het werk van een Arrestantenbewaker verbonden zijn is het toch een populair beroep. Het is raadzaam om via een opleiding aan het werk te komen, aangezien de concurrentie op de arbeidsmarkt moordend is. Vanuit de functie van Arrestantenbewaker kan men doorgroeien naar andere functies in de bewaking.

Baankans Arrestantenbewaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arrestantenbewaker worden: Opleidingen tot Arrestantenbewaker

Wil je Arrestantenbewaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arrestantenbewaker.

Hoe word je een Arrestantenbewaker? 

Om Arrestantenbewaker te worden is een VMBO/MBO diploma nodig en mag iemand geen strafblad hebben. Als iemand toegelaten wordt tot een opleiding, wordt hij eerst opgeleid tot Beveiliger of Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Daarna kan iemand zich specialiseren en Arrestantenbewaker worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arrestantenbewaker

Er zijn geen opleidingen Arrestantenbewaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arrestantenbewaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Politie & Beveiliging

Omscholen of doorgroeien tot Arrestantenbewaker

Als je Arrestantenbewaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arrestantenbewaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arrestantenbewaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arrestantenbewaker?

Competenties en Vaardigheden Arrestantenbewaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arrestantenbewaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arrestantenbewaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arrestantenbewaker

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Arrestantenbewaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arrestantenbewaker. Als Arrestantenbewaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arrestantenbewaker:


zie volledige beschrijving persoonstype Arrestantenbewaker

Vakkennis voor een Arrestantenbewaker

Het is voor een Arrestantenbewaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arrestantenbewaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arrestantenbewaker


Werkervaring Arrestantenbewaker

Het is voor een startend Arrestantenbewaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arrestantenbewaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Arrestantenbewaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arrestantenbewaker

Met wie werkt een Arrestantenbewaker samen? 

De Arrestantenbewaker heeft veel contact met arrestanten en hun bezoekers. Daarnaast is er vaak overleg nodig met de advocaten die bij de zaak van de arrestant betrokken zijn, en met de politie die natuurlijk de arrestatie heeft verricht.


  • Arrestant
  • Advocaat
  • Agent
Arrestantenbewaker


Organisaties waar een Arrestantenbewaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arrestantenbewaker meestal werkt.

Waar werkt een Arrestantenbewaker?

De Arrestantenbewaker werkt voor de overheid, in een gevangenis, politiebureau of ander soort cellencomplex.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Arrestantenbewaker

Waar kun je het beste werken als Arrestantenbewaker? Hieronder vind je de best door de Arrestantenbewaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arrestantenbewaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arrestantenbewaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arrestantenbewaker.

Welke competenties heeft een Arrestantenbewaker nodig?

Een Arrestantenbewaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arrestantenbewaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arrestantenbewaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arrestantenbewaker nodig? 

De Arrestantenbewaker bemiddelt tussen de arrestant en politie, en mogelijke andere partijen, en moet dus de uitgangspunten van al deze partijen kunnen begrijpen en verenigen (Bemiddelaar). Verder is het belangrijk om goed toezicht te houden op de arrestant om ervoor te zorgen dat er niets misgaat, met de arrestant noch de mensen eromheen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Arrestantenbewaker


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arrestantenbewaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arrestantenbewaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arrestantenbewaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arrestantenbewaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arrestantenbewaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arrestantenbewaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arrestantenbewaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arrestantenbewaker iets voor je?

Zou je graag Arrestantenbewaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arrestantenbewaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arrestantenbewaker

Ismail bouazzaoui

Beveiliger 2 behaald Laaste module: waarnemen & noteren met een score 10 behaald. Zoekt een beveiliging baan. Contact:i_zakelijk@hotmail.com

Werner

Beste Ismail,kijk eens op de Nationale Vacature Bank,Je kan zo doorklikken.Gr.en suicses.

creepy pasta

nou dat wil ik wel later worden en ik maak toch een werkstuk over de arrestantenbewaker leuk nu heb ik meer info

wilfred

Het is een gewild beroep,probeer de diplomas te halen die nodig zjn en bjina altijd gevraagd worden. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar