Asielmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Asielmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een asielmedewerker is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in een dierenasiel.

Een asielmedewerker werkt in een dierenasiel. Hier is hij verantwoordelijk voor het schoonmaken van de honden en kattenverblijven, het toedienen van medicijnen, het uitlaten van de honden en het verzorgen van de dieren. Voor een goede verzorging van de honden en katten moet de asielmedewerker de dieren borstelen (en hun vacht verzorgen), ze op tijd en goed voeren en de dieren goed observeren om te kijken of ze normaal gedrag vertonen. Zo kan de asielmedewerker zien of alles goed is met de dieren (en er geen dieren ziek zijn o.i.d.) of dat ze speciale verzorging nodig hebben.

Daarnaast is de asielmedewerker ook verantwoordelijk voor het baliewerk. Onder het baliewerk valt het inschrijven en aannemen van zwerf, pension of afstandsdieren, het (indien dit nodig is) herplaatsen van asieldieren en het ophalen van de post en het beantwoorden van de telefoon.

Voor het beroep van asielmedewerker is een grote affiniteit met dieren vereist. Daarnaast moet de asielmedewerker flexibel kunnen werken, goed kunnen waarnemen en (het liefst) verstand hebben van honden en katten. Alhoewel het beroep van asielmedewerker vaak door vrijwilligers wordt uitgeoefend zijn er ook dierenasiels waar ze mensen wel op parttime of fulltime basis aannemen en betalen.

De asielmedewerker werkt meestal met één collega of is zelfstandig werkzaam.

Wil je werken als Asielmedewerker?

Werk je al als Asielmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Asielmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Asielmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Asielmedewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Dieren
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €400 tot €1000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Asielmedewerker

Wat verdient een Asielmedewerker?

Het salaris van de asielmedewerker is conform het wettelijk minimum(jeugd)loon. Dit betekent dat vanaf 23 jaar het salaris op €8,85 bruto per uur ligt. Een 23 jarige kan dus bijvoorbeeld, in een zestien uur durende werkweek, rond de €566,- bruto per maand verdienen. Het salaris hangt dus af van de leeftijd en het aantal uren dat de asielmedewerker wordt ingezet.

Salarisschaal Asielmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Asielmedewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Asielmedewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Asielmedewerker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de asielmedewerker is gemiddeld. Zo hebben niet alle asiels betaalde functies doordat zij met vrijwilligers werken. In de asiels die wel betaalde functies hebben kan de asielmedewerker vaak voor een bepaald aantal uren in de week aan het werk.

De asielmedewerker kan eventueel doorgroeien tot manager van het asiel.

Baankans Asielmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Asielmedewerker worden: Opleidingen tot Asielmedewerker

Hoe word je een Asielmedewerker? 

Voor het beroep van asielmedewerker is geen opleiding vereist. Wel zijn er cursussen ''asielmedewerker'' waarin de asielmedewerker alles wordt bijgebracht over de aspecten en benodigdheden van het beroep.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Asielmedewerker

Meer opleidingen Asielmedewerker

Weet je nog niet of je Asielmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Asielmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Asielmedewerker

Met wie werkt een Asielmedewerker samen? 

Het netwerk van de asielmedewerker bestaat uit de dieren (waarvoor hij moet zorgen) en de klanten en gasten die hun dier komen brengen of een dier willen ophalen of kopen. Daarnaast werkt de asielmedewerker tijdens werkuren met één collega of is hij zelfstandig werkzaam.


  • Dieren
  • Klanten
Asielmedewerker


Organisaties waar een Asielmedewerker werkzaam is

Waar werkt een Asielmedewerker meestal? 

De asielmedewerker is werkzaam in een dierenasiel.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Asielmedewerker

Waar kun je het beste werken als Asielmedewerker? Hieronder vindt je de best door de Asielmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Asielmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Asielmedewerker:

Welke competenties heeft een een Asielmedewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Asielmedewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Asielmedewerker nodig? 

Een asielmedewerker moet flexibel inzetbaar zijn, goed om kunnen gaat met details en affiniteit hebben met dieren. De asielmedewerker werkt meestal alleen (zelfstandig), moet beslissingen durven nemen en daarnaast accuraat werken om zo elk dier op tijd zijn eten en drinken te geven. Daarnaast moet de asielmedewerker goed waarnemen om te kijken of de dieren nog gezond zijn of dat ze iets nodig hebben. (succesvolle werker, waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Asielmedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Asielmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Asielmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Asielmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Asielmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Asielmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Asielmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Asielmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Asielmedewerker iets voor je?

Zou je graag Asielmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Asielmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar