Assistent Opnameleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Opnameleider? Lees de functieomschrijving.

 

De assistent opnameleider assisteert de opnameleider tijdens een film of televisieproductie. De taken van een assistent opnameleider bestaan uit het ontvangen van figuranten, het begeleiden van acteurs en actrices naar de set en ervoor zorgen dat alles wat er nodig is op de set op tijd aanwezig is. 

De assistent opnameleider werkt nauw samen met de opnameleider en hij/ zij dient ook de instructies op te volgend die de opnameleider geeft. de assistent opnameleider is degene die met alle departementen communiceert op de set zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Vaak gebeurt dit met portofoons, zeker als er buiten gedraaid wordt en de departementen ver bij elkaar vandaan staan. De assistent opnameleider is ook verantwoordelijk voor deze portofoons: de assistent opnameleider  deelt ze uit en neemt ze aan het eind van de dag weer in beslag.

Verder werkt de assistent opnameleider ook veel samen met de assistent productieleider. Zij communiceren veel over figuranten, voertuigen die nodig zijn op de set of acteurs die eerder/later op de set aanwezig moeten zijn. De assistent productieleider regelt veel voor de draaidag en de assistent opnameleider leidt alles in goede banen op de draaidag zelf. Daarom werken zij veel samen. 

Wil je werken als Assistent Opnameleider?

Werk je al als Assistent Opnameleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Opnameleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Opnameleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Opnameleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Assistent productieleiding
  • Opnameleider
  • Productieleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €750 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Opnameleider

Wat verdient een Assistent Opnameleider?

 

Het kan in het begin lastig zijn om een baan te vinden voor de assistent opnameleider. Dit heeft er vooral mee te maken dat werkgevers ( vaak productiemaatschappijen ) iemand zoeken met ervaring. De assistent opnameleider is erg belangrijk op de set. Als de assistent opnameleider niet goed functioneert kan er op verschillende gebieden van alles mis gaan. Om deze reden zoenen productiemaatschappijen dus vaak een ervaren iemand. 

Een optie is daarom voor de assistent opnameleider om eerst een stage te doen. Als een productiemaatschappij een laag budget heeft voor een productie zullen zij sneller werken met stagiaires, Op deze manier kan de assistent opnameleider ervaring opdoen en zichzelf onderscheiden van vele andere starters. 

Het salaris hangt dus ook af van de ervaring van de assistent opnameleider. Als hij/zij al veel ervaring heeft zal het salaris hoger zijn maar bij een stage is dit nog een stagevergoeding.

Salarisschaal Assistent Opnameleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Assistent Opnameleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Opnameleider

Hoe goed is de toekomst voor de Assistent Opnameleider? 

 

Het kan in het begin lastig zijn om een baan te vinden voor de assistent opnameleider. Dit heeft er vooral mee te maken dat werkgevers ( vaak productiemaatschappijen ) iemand zoeken met ervaring. De assistent opnameleider is erg belangrijk op de set. Als de assistent opnameleider niet goed functioneert kan er op verschillende gebieden van alles mis gaan. Om deze reden zoeken productiemaatschappijen dus vaak een ervaren iemand. 

Een optie is daarom voor de assistent opnameleider om eerst een stage te doen. Als een productiemaatschappij een laag budget heeft voor een productie zullen zij sneller werken met stagiaires, Op deze manier kan de assistent opnameleider ervaring opdoen en zichzelf onderscheiden van vele andere starters. 

Als de assistent opnameleider veel ervaring heeft opgedaan in haar of zijn loopbaan, dan zal de assistent opnameleider snel worden gevraagd voor grotere en moeilijkere producties. Uiteindelijk zal de assistent opnameleider misschien de stap kunnen zetten naar een baan als opnameleider. 

Baankans Assistent Opnameleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assistent Opnameleider worden: Opleidingen tot Assistent Opnameleider

Hoe word je een Assistent Opnameleider? 

 

De assistent opnameleider kan verschillende opleidingen volgen die aansluiten bij het beroep van assistent opnameleider. Een Media-gerelateerde studie sluit aan omdat de assistent opnameleider  veelal werkzaam is in de media-branche. Hierbij kan gedacht worden aan de wetenschappelijke opleiding Media en Cultuur maar ook aan Media en Entertainment Management op HBO niveau. 

Omdat de assistent opnameleider voornamelijk bezig is met regelen en organiseren, sluit een opleiding met organisatie en management ook goed aan. Tevens kan gedacht worden aan Communicatie wetenschappen op wetenschappelijk gebied en aan HBO Communicatie. De assistent opnameleider is de hele dag bezig met communiceren en het communiceren is een heel belangrijk onderdeel van het regelen en organiseren. Het is dan ook belangrijk dat de assistent opnameleider dit goed kan. 

Deze opleidingen sluiten goed aan bij het werk van een assistent opnameleider  maar het is vooral zaak dat de persoon het type is om het werk goed uit te voeren. In die zin is de opleiding minder relevant dan de kwaliteiten waarover de assistent opnameleider beschikt. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Assistent Opnameleider

Meer opleidingen Assistent Opnameleider

Weet je nog niet of je Assistent Opnameleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Assistent Opnameleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Assistent Opnameleider

Met wie werkt een Assistent Opnameleider samen? 

 

De assistent opnameleider werkt veel samen met de opnameleider. De assistent opnameleider volgt de instructies op van hem/haar en communiceert de hele draaidag alles met de opnameleider. Verder werkt de assistent opnameleider veel samen met de assistent productieleider.   Zij communiceren veel over figuranten, voertuigen die nodig zijn op de set of acteurs die eerder/later op de set aanwezig moeten zijn. De assistent productieleider regelt veel voor de draaidag en de assistent opnameleider leidt alles in goede banen op de draaidag zelf. Daarom werken zij veel samen.

De assistent opnameleider dient ten alle tijden verantwoording af te leggen aan de productieleider. Hij is in principe de werkgever van de assistent opnameleider omdat hij tussen de crew en de producent in staat en meestal de crewleden in dienst neemt. 


  • Assistent productieleiding
  • Opnameleider
  • Productieleider
Assistent Opnameleider


Organisaties waar een Assistent Opnameleider werkzaam is

Waar werkt een Assistent Opnameleider meestal? 

Het hangt er helemaal vanaf voor welke film of televisieproductie de assistent opnameleider werkzaam is. Is dit een programma voor de publieke omroep dan zal er niet veel budget zijn en zou dit gezien kunnen worden als een non profit organisatie. Echter, als het een programma is voor een commercieel bedrijf of omroep dan zal dit wel gezien kunnen worden als een profit organisatie. De kans is groot dat dit te zien is aan het salaris van de assistent opnameleider. 

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Assistent Opnameleider

Waar kun je het beste werken als Assistent Opnameleider? Hieronder vindt je de best door de Assistent Opnameleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Opnameleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Opnameleider:

Welke competenties heeft een een Assistent Opnameleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Assistent Opnameleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Assistent Opnameleider nodig? 

 

Het is belangrijk dat de assistent opnameleider de leiding durft te nemen in het aansturen van mensen. De assistent opnameleider moet initiatief durven nemen en niet bang zijn om crew of castleden aan te spreken. Het is aan de assistent opnameleider om te weten wat er gebeurt op de set en wie wanneer op welke plek moet zijn. De assistent opnameleider moet er dus niet vanuit gaan dat mensen dit zelf weten. Het is aan haar-hem om dat in goede banen te leiden. 

Tevens moet de assistent opnameleider weten wanneer er iets niet goed gaat op de set. Dit kan betekenen dat mensen honger hebben en de assistent opnameleider moet zorgen dat er eten komt. Ook als mensen niet goed samen werken is het aan de assistent opnameleider om dat te signaleren en hier iets aan te doen zodat het weer soepel loopt. Het is dus zaak dat de assistent opnameleider goed weet wat er gebeurt op de set en daarop anticipeert.

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Opnameleider


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Assistent Opnameleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Opnameleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Opnameleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Opnameleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Opnameleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Opnameleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Opnameleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Opnameleider iets voor je?

Zou je graag Assistent Opnameleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Opnameleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Opnameleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar