Badmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Badmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep badmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je badmeester wordt.

 

Wat is een Badmeester?

Een badmeester is iemand die toezicht houdt bij het zwembad. Hij is werkzaam in zwembaden of op stranden (alhoewel daar vaker een reddingsbrigade werkzaam is). De badmeester let op het water en de zwemmers, kijkt of alles goed verloopt, beantwoordt vragen van mensen die het zwembad bezoeken en houdt toezicht over alle baden (en de eventuele glijbanen). Als er iemand in gevaar is of bijna verdrinkt springt de badmeester in het water om het desbetreffende persoon te helpen, redden en/of reanimeren. Daarnaast is hij het aanspreekpunt in het zwembad en treedt hij ook op als er ongewone dingen gebeuren of opstootjes in het zwembad zijn.

Het beroep van Badmeester is een zeer verantwoordelijke baan omdat de badmeester letterlijk verantwoordelijk kan zijn voor het redden van een mensenleven. Daarom is het noodzakelijk dat de badmeester stressbestendig is, een goede conditie heeft, bovengemiddeld goed kan zwemmen en in het bezit is van een EHBO en reanimatie diploma.

De badmeester is de belangrijkste persoon in een zwembad en de enige autoriteit. Gasten moeten ten alle tijden luisteren naar de badmeester. Daarnaast heeft de badmeester de bevoegdheid om, indien het nodig is, mensen uit het zwembad te verwijderen.

De badmeester is over het algemeen te herkennen aan speciale kleding en aan het fluitje waarop hij blaast als hij mensen ergens op wil wijzen.

 Wil je werken als Badmeester?

Werk je al als Badmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Badmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Badmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Badmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Gasten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Badmeester

Wat verdient een Badmeester?

Een badmeester die rond de 40 uur per week werkt heeft een gemiddeld maandloon van €1690,00. Een badmeester werkt conform de gewone CAO.

Salarisschaal Badmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Badmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Badmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Badmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Badmeester vacatures

Vacature Badmeester
Actief Werkt! NIjkerk
Zoek jij een leuke, dynamische baan voor de zomermaanden? Dan is de functie van badmeester op deze gezellige camping wellicht iets voor jou! Als badmeester ben je in de maanden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Badmeester

Wat is de toekomst van Badmeester?

Omdat badmeester één van de belangrijkste beroepen in het zwembad is heeft de badmeester met zijn beroep vrijwel het maximale bereikt. Wel kan hij naast het beroep van badmeester andere verantwoordelijkheden en taken krijgen of nemen door ook aan de slag te gaan als strandwacht, zwemleraar of zweminstructeur.

Baankans Badmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Badmeester worden: Opleidingen tot Badmeester

Wil je Badmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Badmeester.

Hoe word je een Badmeester? 

Voor het beroep van badmeester is over het algemeen een behaalde diploma aan een erkende opleiding tot badmeester en/of zwemdocent benodigd. Deze opleiding duurt vier jaar en is te behalen op het cios. Ook moet de badmeester over een EHBO en reanimatie diploma beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Badmeester

Er zijn geen opleidingen Badmeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Badmeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Badmeester

Als je Badmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Badmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Badmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Badmeester?

Competenties en Vaardigheden Badmeester

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Badmeester nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Badmeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Badmeester

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Badmeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Badmeester. Als Badmeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Badmeester:


zie volledige beschrijving persoonstype Badmeester

Vakkennis voor een Badmeester

Het is voor een Badmeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Badmeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Badmeester


Werkervaring Badmeester

Het is voor een startend Badmeester die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Badmeester is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Zweminstructeur, Strandwacht .

Iets anders leren?

Is Badmeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Badmeester

Met wie werkt een Badmeester samen? 

Het netwerk van de badmeester bestaat voornamelijk uit zijn collega's (als die aanwezig zijn) en de gasten die in het zwembad aanwezig zijn. Hij beantwoord vragen van de gasten, komt in actie als er opstootjes zijn, geeft advies en aanwijzingen en is, als er gevaarlijke situaties ontstaan, meteen ter plaatse.

Over het algemeen is de badmeester zelfstandig aan het werk. Daarnaast kan hij wel in aanraking komen met andere mensen in het team van het zwembad (bijvoorbeeld de verkoper van snacks, de kaartjesverkopers, de zwemleraren e.d.).


  • Gasten
  • Collega's
Badmeester


Organisaties waar een Badmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Badmeester meestal werkt.

Waar werkt een Badmeester?

De badmeester werkt voornamelijk in zwembaden. Hij kan eventueel ook op een strand als strandwacht werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Badmeester

Waar kun je het beste werken als Badmeester? Hieronder vind je de best door de Badmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Badmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Badmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Badmeester.

Welke competenties heeft een Badmeester nodig?

Een Badmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Badmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Badmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Badmeester nodig? 

Een badmeester moet goed opletten of alles in het zwembad verloopt zoals het hoort te verlopen. Hij moet op alle baden een oogje in het zeil houden en in actie komen als er een opstootje is, als iemand een vraag heeft of als er iemand in de moeilijkheden zit. (waarnemer)

De badmeester moet accuraat kunnen werken, communicatief vaardig zijn, over een goede conditie beschikken en in stressvolle situaties meteen beslissingen kunnen nemen. Hij moet onafhankelijk zijn en niet bang zijn om op te treden als mensen ongehoord gedrag vertonen (bemiddelaar). Ook kan het voorkomen dat de badmeester mensen van de verdrinking moet redden. Daarom is het beroep van badmeester een zeer verantwoordelijke baan en niet voor iedereen weggelegd. (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Badmeester


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Badmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Badmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Badmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Badmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Badmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Badmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Badmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Badmeester iets voor je?

Zou je graag Badmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Badmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Badmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar