Badmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Badmeester? Lees de functieomschrijving.

Een badmeester is iemand die toezicht houdt bij het zwembad. Hij is werkzaam in zwembaden of op stranden (alhoewel daar vaker een reddingsbrigade werkzaam is). De badmeester let op het water en de zwemmers, kijkt of alles goed verloopt, beantwoordt vragen van mensen die het zwembad bezoeken en houdt toezicht over alle baden (en de eventuele glijbanen). Als er iemand in gevaar is of bijna verdrinkt springt de badmeester in het water om het desbetreffende persoon te helpen, redden en/of reanimeren. Daarnaast is hij het aanspreekpunt in het zwembad en treedt hij ook op als er ongewone dingen gebeuren of opstootjes in het zwembad zijn.

Het beroep van Badmeester is een zeer verantwoordelijke baan omdat de badmeester letterlijk verantwoordelijk kan zijn voor het redden van een mensenleven. Daarom is het noodzakelijk dat de badmeester stressbestendig is, een goede conditie heeft, bovengemiddeld goed kan zwemmen en in het bezit is van een EHBO en reanimatie diploma.

De badmeester is de belangrijkste persoon in een zwembad en de enige autoriteit. Gasten moeten ten alle tijden luisteren naar de badmeester. Daarnaast heeft de badmeester de bevoegdheid om, indien het nodig is, mensen uit het zwembad te verwijderen.

De badmeester is over het algemeen te herkennen aan speciale kleding en aan het fluitje waarop hij blaast als hij mensen ergens op wil wijzen.

 

Wil je werken als Badmeester?

Werk je al als Badmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Badmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Badmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Badmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Gasten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Badmeester

Wat verdient een Badmeester?

Een badmeester die rond de 40 uur per week werkt heeft een gemiddeld maandloon van €1690,00. Een badmeester werkt conform de gewone CAO.

Salarisschaal Badmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Badmeester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Badmeester

Hoe goed is de toekomst voor de Badmeester? 

Omdat badmeester één van de belangrijkste beroepen in het zwembad is heeft de badmeester met zijn beroep vrijwel het maximale bereikt. Wel kan hij naast het beroep van badmeester andere verantwoordelijkheden en taken krijgen of nemen door ook aan de slag te gaan als strandwacht, zwemleraar of zweminstructeur.

Baankans Badmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Badmeester worden: Opleidingen tot Badmeester

Hoe word je een Badmeester? 

Voor het beroep van badmeester is over het algemeen een behaalde diploma aan een erkende opleiding tot badmeester en/of zwemdocent benodigd. Deze opleiding duurt vier jaar en is te behalen op het cios. Ook moet de badmeester over een EHBO en reanimatie diploma beschikken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Badmeester

Meer opleidingen Badmeester

Weet je nog niet of je Badmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Badmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Badmeester

Met wie werkt een Badmeester samen? 

Het netwerk van de badmeester bestaat voornamelijk uit zijn collega's (als die aanwezig zijn) en de gasten die in het zwembad aanwezig zijn. Hij beantwoord vragen van de gasten, komt in actie als er opstootjes zijn, geeft advies en aanwijzingen en is, als er gevaarlijke situaties ontstaan, meteen ter plaatse.

Over het algemeen is de badmeester zelfstandig aan het werk. Daarnaast kan hij wel in aanraking komen met andere mensen in het team van het zwembad (bijvoorbeeld de verkoper van snacks, de kaartjesverkopers, de zwemleraren e.d.).


  • Gasten
  • Collega's
Badmeester


Organisaties waar een Badmeester werkzaam is

Waar werkt een Badmeester meestal? 

De badmeester werkt voornamelijk in zwembaden. Hij kan eventueel ook op een strand als strandwacht werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Badmeester

Waar kun je het beste werken als Badmeester? Hieronder vindt je de best door de Badmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Badmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Badmeester:

Welke competenties heeft een een Badmeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Badmeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als Badmeester nodig? 

Een badmeester moet goed opletten of alles in het zwembad verloopt zoals het hoort te verlopen. Hij moet op alle baden een oogje in het zeil houden en in actie komen als er een opstootje is, als iemand een vraag heeft of als er iemand in de moeilijkheden zit. (waarnemer)

De badmeester moet accuraat kunnen werken, communicatief vaardig zijn, over een goede conditie beschikken en in stressvolle situaties meteen beslissingen kunnen nemen. Hij moet onafhankelijk zijn en niet bang zijn om op te treden als mensen ongehoord gedrag vertonen (bemiddelaar). Ook kan het voorkomen dat de badmeester mensen van de verdrinking moet redden. Daarom is het beroep van badmeester een zeer verantwoordelijke baan en niet voor iedereen weggelegd. (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Badmeester


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Badmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Badmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Badmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Badmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Badmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Badmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Badmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Badmeester iets voor je?

Zou je graag Badmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Badmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar