Bevelhebber der Landstrijdkrachten Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bevelhebber der Landstrijdkrachten? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bevelhebber der landstrijdkrachten. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bevelhebber der landstrijdkrachten wordt.

Wat is een Bevelhebber der Landstrijdkrachten?

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten was tot september 2005 in Nederland de hoogste operationele functie binnen de Koningklijke Landmacht. De functie werd bekleed door een luitenant-generaal. Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten was je ondergeschikt aan de minister van Defensie. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten gaf op het einde van het bestaan van deze functie onder andere leiding aan de commandant Operationeel Commando, de commandant Persoonscommando, de commandant Opleidings- en Trainingscommando en de gehele landmachtstaf.

In september 2005 is de functie  van chef Defensiestaf aangepast naar de functie commandant der Strijdkrachten. De functie van Bevelhebber der Landstrijdkrachten is hiermee vervallen. De functie van de hoogste commandant van de landmacht is sindsdien de commandant Landstrijdkrachten. De commandant Landstrijdkrachten is 'baas' van de landmacht en is verantwoordelijk voor de gereedstelling van operationele landmachteenheden.

Wil je werken als Bevelhebber der Landstrijdkrachten?

Werk je al als Bevelhebber der Landstrijdkrachten en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bevelhebber der Landstrijdkrachten worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bevelhebber der Landstrijdkrachten, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bevelhebber der Landstrijdkrachten in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Plaatsvervangend Commandant
  • Staf Commando Landstrijdkrachten
  • Minister van Defensie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €14000 tot €19000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Wat verdient een Bevelhebber der Landstrijdkrachten?

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten werkt zich langzaam omhoog tot een van de hoogste functies binnen de sector Defensie van de Nederlandse overheid. Het salaris van de Bevelhebber der Landstrijdkracht varieert van 14.000 euro tot 19.000 euro per maand. Dit bedrag is inclusief diverse toeslagen zoals een garantievliegtoelage, een representatievergoeding, huisvestingskosten en een brutopremie voor meerjarig dienstverband.

Salarisschaal Bevelhebber der Landstrijdkrachten

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Wat is de toekomst van Bevelhebber der Landstrijdkrachten?

Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten bekleed je een van de hoogste rangen binnen de Nederlandse krijgsmacht. Veel doorgroeimogelijkheden zijn er dus niet voor de Bevelhebber der Landstrijdkrachten. Het arbeidsmarktperspectief is daarentegen goed aangezien er veel werkgelegenheid is bij het Nederlandse leger.

Baankans Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bevelhebber der Landstrijdkrachten worden: Opleidingen tot Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Wil je bevelhebber der landstrijdkrachten worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bevelhebber der Landstrijdkrachten? 

Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten volg je eerst de basisopleiding aan de Koningklijke Militaire Academie. Logischerwijs volg je vervolgens aan dit instituut de militair-wetenschappelijke officiersopleding. Om Bevelhebber der Landstrijdkrachten te worden, moet je verschillende jaren in de wereld van de krijgsmacht mee draaien en moet je verschillende aanvullende cursussen en opleidingen volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Meer opleidingen Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Weet je nog niet of je Bevelhebber der Landstrijdkrachten wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bevelhebber der Landstrijdkrachten of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Met wie werkt een Bevelhebber der Landstrijdkrachten samen? 

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten voert het commando over alle landstrijdkrachten. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten is de 'baas' van de landmacht en is verantwoordelijk voor de inzet van operationele landmachteenheden. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten wordt daarbij geholpen door de Plaatsvervangend Commandant en de Staf Commando Landstrijdkrachten. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de diverse brigades van de landmacht.

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten is ondergeschikt aan de minister van Defensie en legt geregeld verantwoording af aan de minister.


  • Plaatsvervangend Commandant
  • Staf Commando Landstrijdkrachten
  • Minister van Defensie
Bevelhebber der Landstrijdkrachten


Organisaties waar een Bevelhebber der Landstrijdkrachten werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bevelhebber der Landstrijdkrachten meestal werkt.

Waar werkt een Bevelhebber der Landstrijdkrachten?

Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten kom je te werken in de sector defensie en ben je werkzaam in de overheidssector. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten werkt dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Waar kun je het beste werken als Bevelhebber der Landstrijdkrachten? Hieronder vind je de best door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bevelhebber der Landstrijdkrachten.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bevelhebber der Landstrijdkrachten:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bevelhebber der Landstrijdkrachten.

Welke competenties heeft een Bevelhebber der Landstrijdkrachten nodig?

Een Bevelhebber der Landstrijdkrachten heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bevelhebber der Landstrijdkrachten

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bevelhebber der Landstrijdkrachten passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bevelhebber der Landstrijdkrachten nodig? 

Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten ben je de baas van de landmacht en moet je ook leiding kunnen en willen geven aan velen. Als Bevelhebber der Landstrijdkrachten moet je daadkrachtig te werk gaan en moet je je leiderschap tonen op de juiste momenten (Baas).

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten moet ook perfectionistisch zijn. Dit omdat het lot van heel Nederland op het gebied van defensie op sommige momenten in de handen van de Bevelhebber der Landstrijdkrachten ligt. Er mogen dus geen fouten gemaakt worden, want heel Nederland kan hierdoor geraakt worden (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Bevelhebber der Landstrijdkrachten


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bevelhebber der Landstrijdkrachten dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bevelhebber der Landstrijdkrachten belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bevelhebber der Landstrijdkrachten. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bevelhebber der Landstrijdkrachten iets voor je?

Zou je graag Bevelhebber der Landstrijdkrachten willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bevelhebber der Landstrijdkrachten bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bevelhebber der Landstrijdkrachten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar