Boomverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boomverzorger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep boomverzorger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je boomverzorger wordt.

 

Wat is een Boomverzorger?

De Boomverzorger zorgt ervoor dat bomen gezond worden of gezond blijven. Hierbij kan hij verantwoordelijk zijn voor de gehele verzorging van de bomen in een bepaald gebied, waarbij ook het planten en onderhouden van bomen kan horen. Als de Boomverzorger bij een zieke boom geroepen wordt, dan is het eerst zaak om monsters van de boom af te nemen en aan de hand van deze monsters vast te stellen wat de boom mankeert.

Een Boomverzorger moet niet bang zijn om in een boom te klimmen, aangezien dat soms de enige manier is om het probleem van de boom te achterhalen of te verhelpen. Dit verhelpen van het probleem gebeurt door het geven van een speciale voeding aan de boom, of het wrijven van een bepaald middeltje op het zieke gedeelte. Als het probleem niet verholpen kan worden kan het zijn dat de Boomverzorger overgaat op het laten kappen van de boom. Omdat Boomverzorgers ingehuurd moeten worden, is het meestal zo dat ze bij tuinen of elders in stedelijke omgevingen ingezet worden, en dus nauwelijks in het bos te vinden zijn.

Naast het genezen van zieke bomen is een Boomverzorger ook veel bezig met preventief werk, door het onderhouden en bijsnoeien van bomen, wat veel ziektes kan voorkomen. Het is alleen wanneer een Boomverzorger te laat wordt ingeroepen, en er dus geen preventieve maatregelingen meer genomen kunnen worden, dat een Boomverzorger ook daadwerkelijk met een zieke boom te maken zal hebben.Wil je werken als Boomverzorger?

Werk je al als Boomverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boomverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Boomverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Boomverzorger in één oogopslag

Netwerk:

  • Hovenier
  • Boomkweker
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1090 tot €2320

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boomverzorger

Wat verdient een Boomverzorger?

Door het risico dat een Boomverzorger loopt bij het beklimmen van bomen, kan hij als starter al een loon van €1090 verdienen. Omdat de meeste Boomverzorgers zelfstandig werken kan het loon nogal variëren, maar het salaris van een ervaren Boomverzorger in vast dienstverband (o.a. bij de gemeente) komt uit op ongeveer €2320.

Salarisschaal Boomverzorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Boomverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Boomverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boomverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Boomverzorger vacatures

Vacature Boomverzorger
Intro Personeel
Hoge bomen vangen veel wind. Net als jij wanneer je bovenin de boom bungelt op meter hoogte. Voor een groot bomenbestek in Utrecht zoeken wij jou als Boomverzorger (ETW'er). Jij …
Vacature Boomverzorger
FID BV
Vind jij het heerlijk om buiten te werken, op verschillende projecten te zijn en mooie gebieden te zien van de gemeente Wnterswijk? Lees dan nu verder!Voor onze opdrachtgever in de …
Vacature Boomverzorger (ETW)
Van Helvoirt Groenprojecten BV
Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een boomverzorger (european treeworker). Je komt te werken in een bevlogen en ervaren team van boomverzorger die zich iedere dag …
Vacature Leerling Boomverzorger ETW
TRI groei in groen Noordwest
Ben jij de boomverzorger van morgen?Wij zijn op zoek naar boomverzorgers in spé! Wij hebben diverse plekken beschikbaar bij ruim aangesloten bedrijven. Woon je dus niet in de buurt …
Vacature Leerling Boomverzorger ETW
TRI groei in groen Noordwest
Ben jij de boomverzorger van morgen?Wij zijn op zoek naar boomverzorgers in spé! Wij hebben diverse plekken beschikbaar bij ruim aangesloten bedrijven. Woon je dus niet in de buurt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boomverzorger

Wat is de toekomst van Boomverzorger?

Er zijn veel bomen in Nederland, dus is er wel werk te vinden als Boomverzorger. Hoeveel werk men binnenkrijgt is een kwestie van netwerken en het eigen kunnen. Veel doorgroeimogelijkheden zijn er niet, al zou men wel met de opgedane kennis een kwekerij of hoveniersbedrijf kunnen beginnen.

Baankans Boomverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Boomverzorger worden: Opleidingen tot Boomverzorger

Wil je Boomverzorger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Boomverzorger.

Hoe word je een Boomverzorger? 

Veel Boomverzorgers leren de benodigde vaardigheden tijdens het werken, en hebben dus geen opleiding ondergaan. Wel bestaan er MBO opleidingen in Bos- en Natuurbeheer (niveau 2/3) die de mogelijkheid bieden veel kennis over bomen op te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Boomverzorger

Er zijn geen opleidingen Boomverzorger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Boomverzorger in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Boomverzorger

Als je Boomverzorger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Boomverzorger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Boomverzorger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Boomverzorger?

Competenties en Vaardigheden Boomverzorger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Boomverzorger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Boomverzorger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Boomverzorger

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Boomverzorger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Boomverzorger. Als Boomverzorger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Boomverzorger:


zie volledige beschrijving persoonstype Boomverzorger

Vakkennis voor een Boomverzorger

Het is voor een Boomverzorger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Boomverzorger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Boomverzorger


Werkervaring Boomverzorger

Het is voor een startend Boomverzorger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Boomverzorger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hovenier .

Iets anders leren?

Is Boomverzorger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Boomverzorger

Met wie werkt een Boomverzorger samen? 

De Boomverzorger werkt vaak als zelfstandig ondernemer, maar kan wel samenwerken met andere Boomverzorgers of hoveniers bij de verzorging van een tuin of gebied. Hiervoor is het ook nodig een goede verhouding met de kweker te hebben om zo, als de klant om het planten van nieuwe bomen vraagt, de beste bomen te kunnen uitkiezen. Het belangrijkste voor een zelfstandige Boomverzorger is natuurlijk de communicatie met klanten en potentiële klanten.


  • Hovenier
  • Boomkweker
  • Klant
Boomverzorger


Organisaties waar een Boomverzorger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Boomverzorger meestal werkt.

Waar werkt een Boomverzorger?

Een Boomverzorger kan in dienst zijn van de overheid en zo bij de plantsoenendienst of bosbeheer terecht komen. In de particuliere sector is de Boomverzorger meestal een zelfstandig ondernemer, zonder werknemers.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Boomverzorger

Waar kun je het beste werken als Boomverzorger? Hieronder vind je de best door de Boomverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boomverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boomverzorger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Boomverzorger.

Welke competenties heeft een Boomverzorger nodig?

Een Boomverzorger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Boomverzorger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Boomverzorger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Boomverzorger nodig? 

De Boomverzorger moet van uitdagingen en afwisseling houden, en zich snel aan kunnen passen. Dat hij elke keer een nieuwe situatie zal moeten inschatten vindt hij juist erg prettig (Levensgenieter). Daarnaast is het belangrijk voor het succesvol verzorgen en genezen van bomen om gedegen kennis te hebben van boomziektes, een goed oog voor detail en om de waarnemingen goed op te slaan, zodat er bij toekomstig gevallen sneller ingegrepen kan worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Boomverzorger


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Boomverzorger

Floris Overes is boomverzorger.

Ben je benieuwd wat een boomverzorger allemaal doet op een dag? Floris Overes vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Boomverzorger

Beoordeling van het beroep Boomverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boomverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boomverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boomverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boomverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boomverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boomverzorger iets voor je?

Zou je graag Boomverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boomverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Boomverzorger?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Boomverzorger

Vacature Leerling boomverzorger
Intro Personeel
De zieke boom is geen lang leven meer beschoren. Dat is aan alle kanten duidelijk te zien. Omdat de boom een gevaar is voor de omgeving moet 'ie natuurlijk worden …
Vacature Opleiding Boomverzorger
Actief Techniek
Wil je graag werken in de uitvoering van boomverzorging? Wil je met een klimuitrusting en motorkettingzaag boven in een grote boom aan het werk? Of wil je volwassen bomen van …
Vacature Allround boomverzorger
Actief Techniek
Ben jij toe aan een frisse wind in je carrière en zit je ook graag hoog in de boom? Dan is dit de carrière switch voor jou. Voor een opdrachtgever …
Vacature Boomverzorger
Actief Techniek
Voor een opdrachtgever in Midden Drenthe zijn wij op zoek naar een boomverzorger. Het bedrijf richt zich op het onderhoud en de aanleg van openbaar groen voor diverse (overheids-) instellingen, …
Vacature Boomverzorger
Abiant
Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en beschik je over de juiste diploma’s als European Treeworker (ETW’er)?  Heb jij bovendien een passie voor de verzorging van bomen en weet je als …

Actuele blogposts


reacties op Boomverzorger

boomchirurg

een beetje meer lezen en verdiepen in de natuur,zal je algemene ontwikkeling ten goede komen.M.vr.gr.

Henk

Boomschirirg als beroep bestaat al heel lang niet meer. Boomverzorger, daarentelgen just wel! Term dus aanpassn. Site oop miimaal 12 jaar achter!!! Of deze site is gewoon een slehte site...    

boomchirurg

Beste Henk,hoeveel boomchrurgen wil je hebben ?

Jean-Paul

Henk,blijft wel erg stil.

Nummer

Boomchirurg...waneer is die functie in het leven geroepen? Ik ben bezig met een vleesetendeplant tandarts opleiding.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar