Boomverzorger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boomverzorger? Lees de functieomschrijving.

De Boomverzorger zorgt ervoor dat bomen gezond worden of gezond blijven. Hierbij kan hij verantwoordelijk zijn voor de gehele verzorging van de bomen in een bepaald gebied, waarbij ook het planten en onderhouden van bomen kan horen. Als de Boomverzorger bij een zieke boom geroepen wordt, dan is het eerst zaak om monsters van de boom af te nemen en aan de hand van deze monsters vast te stellen wat de boom mankeert.

Een Boomverzorger moet niet bang zijn om in een boom te klimmen, aangezien dat soms de enige manier is om het probleem van de boom te achterhalen of te verhelpen. Dit verhelpen van het probleem gebeurt door het geven van een speciale voeding aan de boom, of het wrijven van een bepaald middeltje op het zieke gedeelte. Als het probleem niet verholpen kan worden kan het zijn dat de Boomverzorger overgaat op het laten kappen van de boom. Omdat Boomverzorgers ingehuurd moeten worden, is het meestal zo dat ze bij tuinen of elders in stedelijke omgevingen ingezet worden, en dus nauwelijks in het bos te vinden zijn.

Naast het genezen van zieke bomen is een Boomverzorger ook veel bezig met preventief werk, door het onderhouden en bijsnoeien van bomen, wat veel ziektes kan voorkomen. Het is alleen wanneer een Boomverzorger te laat wordt ingeroepen, en er dus geen preventieve maatregelingen meer genomen kunnen worden, dat een Boomverzorger ook daadwerkelijk met een zieke boom te maken zal hebben.

Wil je werken als Boomverzorger?

Werk je al als Boomverzorger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boomverzorger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Boomverzorger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Boomverzorger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hovenier
  • Boomkweker
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1090 tot €2320

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boomverzorger

Wat verdient een Boomverzorger?

Door het risico dat een Boomverzorger loopt bij het beklimmen van bomen, kan hij als starter al een loon van €1090 verdienen. Omdat de meeste Boomverzorgers zelfstandig werken kan het loon nogal variëren, maar het salaris van een ervaren Boomverzorger in vast dienstverband (o.a. bij de gemeente) komt uit op ongeveer €2320.

Salarisschaal Boomverzorger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Boomverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Boomverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boomverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Boomverzorger vacatures

Hovenier
Wijkom Groep
Zelfstandig werken in het groen? Dan is dit jouw baan!Je gaat je bezig houden met de aanleg en het onderhoud van tuinen, maar ook voor parken, plantsoenen, grasvelden, recreatiegebieden, bermen …
Grondman
FID Hengelo
Als grondmedewerker ben je verantwoordelijk voor het opruimen / verzamelen van de takken / bladeren die naar beneden vallen die worden gesnoeid door de boomverzorger.Daarnaast zorg je ervoor dat de …
Boomverzorger
Actief Werkt! Tilburg
Ben jij een vakbekwame Boomverzorger met een echte teamgeest?Met jou passie voor natuur en hoge mate van verantwoordelijkheid kun jij met boomverzorging echt het verschil gaan maken! Binnen een hecht …
Meewerkend voorman groen (40 uur)
Brabant Match uitzendbureau
FunctieomschrijvingHeb jij groene vingers, maar kun je die in je huidige werk niet gebruiken? Check deze vacature en solliciteer direct.Voor een opdrachtgever in de regio Gemert zijn wij op zoek …
Allround groenvoorziener (40 uur)
Brabant Match uitzendbureau
FunctieomschrijvingHeb jij groene vingers, maar kun je die in je huidige werk niet gebruiken? Check deze vacature en solliciteer direct.Voor een opdrachtgever in de regio Gemert zijn wij op zoek …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boomverzorger

Hoe goed is de toekomst voor de Boomverzorger? 

Er zijn veel bomen in Nederland, dus is er wel werk te vinden als Boomverzorger. Hoeveel werk men binnenkrijgt is een kwestie van netwerken en het eigen kunnen. Veel doorgroeimogelijkheden zijn er niet, al zou men wel met de opgedane kennis een kwekerij of hoveniersbedrijf kunnen beginnen.

Baankans Boomverzorger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Boomverzorger worden: Opleidingen tot Boomverzorger

Hoe word je een Boomverzorger? 

Veel Boomverzorgers leren de benodigde vaardigheden tijdens het werken, en hebben dus geen opleiding ondergaan. Wel bestaan er MBO opleidingen in Bos- en Natuurbeheer (niveau 2/3) die de mogelijkheid bieden veel kennis over bomen op te doen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Boomverzorger

Meer opleidingen Boomverzorger

Weet je nog niet of je Boomverzorger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Boomverzorger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Boomverzorger

Met wie werkt een Boomverzorger samen? 

De Boomverzorger werkt vaak als zelfstandig ondernemer, maar kan wel samenwerken met andere Boomverzorgers of hoveniers bij de verzorging van een tuin of gebied. Hiervoor is het ook nodig een goede verhouding met de kweker te hebben om zo, als de klant om het planten van nieuwe bomen vraagt, de beste bomen te kunnen uitkiezen. Het belangrijkste voor een zelfstandige Boomverzorger is natuurlijk de communicatie met klanten en potentiële klanten.


  • Hovenier
  • Boomkweker
  • Klant
Boomverzorger


Organisaties waar een Boomverzorger werkzaam is

Waar werkt een Boomverzorger meestal? 

Een Boomverzorger kan in dienst zijn van de overheid en zo bij de plantsoenendienst of bosbeheer terecht komen. In de particuliere sector is de Boomverzorger meestal een zelfstandig ondernemer, zonder werknemers.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Boomverzorger

Waar kun je het beste werken als Boomverzorger? Hieronder vindt je de best door de Boomverzorger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boomverzorger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boomverzorger:

Welke competenties heeft een een Boomverzorger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Boomverzorger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Boomverzorger nodig? 

De Boomverzorger moet van uitdagingen en afwisseling houden, en zich snel aan kunnen passen. Dat hij elke keer een nieuwe situatie zal moeten inschatten vindt hij juist erg prettig (Levensgenieter). Daarnaast is het belangrijk voor het succesvol verzorgen en genezen van bomen om gedegen kennis te hebben van boomziektes, een goed oog voor detail en om de waarnemingen goed op te slaan, zodat er bij toekomstig gevallen sneller ingegrepen kan worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Boomverzorger


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Boomverzorger

Floris Overes is boomverzorger.

Ben je benieuwd wat een boomverzorger allemaal doet op een dag? Floris Overes vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Boomverzorger

Beoordeling van het beroep Boomverzorger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boomverzorger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boomverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boomverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boomverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boomverzorger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boomverzorger iets voor je?

Zou je graag Boomverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boomverzorger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Boomverzorger

boomchirurg

een beetje meer lezen en verdiepen in de natuur,zal je algemene ontwikkeling ten goede komen.M.vr.gr.

Henk

Boomschirirg als beroep bestaat al heel lang niet meer. Boomverzorger, daarentelgen just wel! Term dus aanpassn. Site oop miimaal 12 jaar achter!!! Of deze site is gewoon een slehte site...    

boomchirurg

Beste Henk,hoeveel boomchrurgen wil je hebben ?

Jean-Paul

Henk,blijft wel erg stil.

Nummer

Boomchirurg...waneer is die functie in het leven geroepen? Ik ben bezig met een vleesetendeplant tandarts opleiding.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar