Bureauredacteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bureauredacteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bureauredacteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bureauredacteur wordt.

Wat is een Bureauredacteur?

 

Een bureauredacteur is hoofdzakelijk werkzaam achter een bureau. Hij verricht redactionele werkzaamheden, maar trekt er niet op uit. De bureauredacteur heeft veel coördinerende taken: zo ontvangt en bewerkt hij teksten, selecteert wat er wordt gepubliceerd en zet nieuwe schrijfopdrachten uit. Hij onderhoudt het contact met redacteuren, maar schrijft ook zelf teksten. Het kan ook voorkomen dat hij aangeleverde teksten moet vertalen. Daarom strekt bijvoorbeeld kennis van Engels tot de aanbeveling. De bureauredacteur dient affiniteit te hebben met of gespecialiseerd te zijn in een specifiek onderwerp.

Veel voorkomende taken van de bureauredacteur zijn het schrijven en redigeren van stukken, onderzoek doen naar bepaalde thema’s waar de bureauredacteur in gespecialiseerd is en verschillende communicatieve en organisatorische taken die ook komen kijken bij eindredactiewerk. De bureauredacteur werkt namelijk aan een inhoudelijk en tekstueel correcte uitgave van bijvoorbeeld een tijdschrift, verzorgt de productieplanning en onderhoudt contacten met verschillende partijen.

De bureauredacteur is niet alleen verantwoordelijk voor de redactie van teksten, maar kan ook verantwoordelijk zijn voor de selectie van het juiste beeldmateriaal, de lay-out en de juiste manier van het presenteren van het product. Enige creativiteit of grafisch inzicht is dan ook vaak gewenst.

Door de coördinerende functie van de bureauredacteur en de taak als bewaarder van contacten fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor redacteuren, lezers, freelancers en andere betrokkenen. Hij verricht bovendien dikwijls ook administratieve taken; van het voorbereiden van vergaderingen tot aan het bewaken van de agenda en de loonadministratie van de werknemers.

Wil je werken als Bureauredacteur?

Werk je al als Bureauredacteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bureauredacteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bureauredacteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bureauredacteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Hoofd- of eindredacteur, redacteuren, afdelingsmanager, uitgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bureauredacteur

Wat verdient een Bureauredacteur?

 

Het startsalaris in gedrukte media begint ongeveer bij 2000 euro bruto per maand. In andere gevallen, zoals bij de omroep, ligt dit hoger: het startsalaris begint bij 2400 en kan naar gelang ervaring oplopen tot 3800 euro per maand voor senior bureauredacteuren. Gemiddeld is ongeveer 2600 euro.

Salarisschaal Bureauredacteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bureauredacteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bureauredacteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bureauredacteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bureauredacteur vacatures

Bureauredacteur tuinbouw (Engelstalig, fulltime)
FreshPlaza B.V.
Vacature: Bureauredacteur tuinbouw (Engelstalig, fulltime) Lettervreter, typemachine, scrabble-kampioen, wandelend woordenboek. De clichés zijn ook bij ons bekend, maar we hopen dat jij daar niet in blijft hangen. Voor onze online …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bureauredacteur

Wat is de toekomst van Bureauredacteur?

 

Als bureauredacteur kun je je, afhankelijk van voorkeur, verder specialiseren in bepaalde vakkennis. Ook bestaan er doorgroeimogelijkheden naar hoofd- of eindredacteur.

Baankans Bureauredacteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bureauredacteur worden: Opleidingen tot Bureauredacteur

Wil je bureauredacteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bureauredacteur? 

 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot bureauredacteur. Wel wordt meestal een opleiding op het gebied van Journalistiek of Communicatie gevraagd. Een academische opleiding Nederlands vormt tevens een goede basis. Een cursus of bijscholing, aangevuld met de juiste competenties, kan ook volstaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bureauredacteur

Meer opleidingen Bureauredacteur

Weet je nog niet of je Bureauredacteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bureauredacteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bureauredacteur

Met wie werkt een Bureauredacteur samen? 

 

De bureauredacteur is vaak werkzaam in een team van redacteuren, geleid door een hoofd- of eindredacteur. Dikwijls, als het grotere klussen betreft, werkt de bureauredacteur samen met de hoofd- of eindredacteur. In het geval van een vakblad kan de bureauredacteur rapporteren aan de (afdelings)manager of uitgever.


  • Hoofd- of eindredacteur, redacteuren, afdelingsmanager, uitgever
Bureauredacteur


Organisaties waar een Bureauredacteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bureauredacteur meestal werkt.

Waar werkt een Bureauredacteur?

 

Een bureauredacteur is vaak werkzaam in de profitsector, maar ook in de non-profit. Het vaakst is een bureauredacteur werkzaam in de (gedrukte en digitale) media. Zo kan hij voor een tijdschrift werkzaam zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een krant, tv-station, uitgeverij of voor een website van een organisatie (niet te verwarren met webredacteur). Een bureauredacteur kan echter ook voor de overheid werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Bureauredacteur

Waar kun je het beste werken als Bureauredacteur? Hieronder vind je de best door de Bureauredacteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bureauredacteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bureauredacteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bureauredacteur.

Welke competenties heeft een Bureauredacteur nodig?

Een Bureauredacteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bureauredacteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bureauredacteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bureauredacteur nodig? 

 

De bureauredacteur moet stipt en nauwkeurig te werk gaan en is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor foutloze, goed gepresenteerde teksten. Daarom dient hij oog voor detail te hebben en een echte perfectionist te zijn die geen steekje laat vallen (Perfectionist).

De bureauredacteur moet veel coördineren, overleggen en redacteuren aansturen. Daarbij is het belangrijk dat hij deadlines haalt en is hij in grote mate verantwoordelijk voor het succesvol brengen van het eindproduct (Succesvolle werker, baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bureauredacteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bureauredacteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bureauredacteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bureauredacteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bureauredacteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bureauredacteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bureauredacteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bureauredacteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bureauredacteur iets voor je?

Zou je graag Bureauredacteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bureauredacteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bureauredacteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar