Calculator worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Calculator worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Calculator worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Calculator? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Calculator goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Calculator?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Calculator wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Calculator.

Alles over hoe je Calculator kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Calculator?

Om Calculator te worden, moet je minimaal de MBO-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw of Infrastructuur doen. Je kunt ook Calculator worden met een HBO- of WO-diploma Bouwkunde of Civiele Techniek. 

Welke vaardigheden heb je nodig om Calculator te worden?

Om Calculator te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Calculator zijn Doorzettingsvermogen, Ambitie en Inlevingsvermogen. Ook zijn Consequent handelen, Analytisch vermogen en Logisch redeneren belangrijke vaardigheden als je Calculator wilt worden. Verder zijn Doelgericht werken, Helder communiceren en Taalkennis ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Calculator te worden?

Als je Calculator wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Calculator

 • Accuratesse
 • Analytisch
 • Discipline
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
 • Oordeelsvorming
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Uitdrukkingsvaardigheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Calculator te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Calculator te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Calculator worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Calculator. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Calculator zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

Persoonstypen die passen bij een Calculator zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Calculator staat stevig in zijn schoenen en is doelgericht en gedreven (Succesvolle Werker).

Daarnaast moet een Calculator heel precieze berekeningen maken en mag hij niks vergeten mee te nemen in de berekening. Een Calculator is daarom veeleisend en een streber (Perfectionist).

Opleiding Calculator

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Calculator kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Calculator. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Calculator. Maar ook cursussen en trainingen voor de Calculator.

Top 5 opleidingen Calculator

Basiskennis Calculatie (in Noord-Holland)
Basiskennis Calculatie (BKC) in Heemskerk (Noord-Holland, regio Castricum / Beverwijk / Velsen) Basiskennis calculatie is een cursus op niveau mbo 3 en bestaat uit de volgende onderwerpen: • berekeningen maken …
Basiskennis Calculatie (in Noord-Holland)
Praktijkdiploma Financieel Assistent FA (Basiskennis Boekhouden BKB en Basiskennis Calculaties BKC (Bedrijfsopleiding - Den Haag / Online)
Beroep Met de opleiding Financieel Assistent legt u een stevige basis om goed te functioneren binnen een administratiekantoor of een financiële afdeling van een organisatie. Ook als ondernemer hebt u …
Praktijkdiploma Financieel Assistent FA (Basiskennis Boekhouden BKB en Basiskennis Calculaties BKC (Bedrijfsopleiding - Den Haag / Online)
Basiskennis Calculatie
Basiskennis Calculatie (BKC) In een boekhoudkundige functie is rekenvaardigheid niet meer weg te denken. Er wordt van u verwacht dat u inzicht heeft in de bedrijfsvoering en dat u moeiteloos …
Basiskennis Calculatie
Basiskennis Calculatie | Opleiding voor examen bij Examenbureau LSSO of bij de Nederlandse Associatie voor Examinering
OPLEIDING BASISKENNIS CALCULATIE Zoek je een korte opleiding om te kunnen slagen voor het diploma Basiskennis Calculatie van Examenbureau LSSO of het diploma BKC van de Nederlandse Associatie voor Examinering?
Basiskennis Calculatie | Opleiding voor examen bij Examenbureau LSSO of bij de Nederlandse Associatie voor Examinering
Basiskennis Calculatie (BKC)
Heb je iets met cijfers? Je bent niet de enige. Vele mensen werken dagelijks met cijfers en berekeningen. Als boekhouder, inkoop- of verkoopondersteuner of administrateur. Lijkt zo’n baan jou ook …
Basiskennis Calculatie (BKC)

Omscholen tot Calculator

Hoe kan je omscholen tot Calculator? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Calculator zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Calculator

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Calculator?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Calculator. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Calculator?

Als je wilt omscholen tot Calculator is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Calculator

Wat verdient een Calculator? Het salaris van een Calculator begint bij €2400,- bruto per maand. Een ervaren Calculator verdient tot maximaal €4800,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Alle opleidingen Calculator

Financieel Assistent (BKB+BKC)

Financieel Assistent (BKB+BKC)

De boekhouding. Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een interessante hobby of dagelijkse kost. Ligt jouw interesse in de financieel-administratieve hoek en zou je hier graag je werk van maken? Vergroot dan je kans op een baan binnen …

 • Onderwerp opleiding Calculator
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 139,00
 • Duur 9 maanden
Financial Assistant (BKC en BKB) E-Learning

Financial Assistant (BKC en BKB) E-Learning

Volg de cursus Financial Assistant (BKB en BKC) en verdien 3 officieel erkende diploma’sWil jij graag aan de slag op een administratieve afdeling? Dan ga je werken opeen afwisselende en uitdagende werkplek. Om op deze afdeling goed te functioneren, moet …

 • Onderwerp opleiding Calculator
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 328,95
 • Duur 8 maanden
Beoordeling
Basiskennis Calculatie (BKC) E-Learning

Basiskennis Calculatie (BKC) E-Learning

Basiskennis Calculatie: leer commerciëleberekeningen makenWil jij lerencalculeren als een echte professional? In de cursus Basiskennis Calculatie leer je hoe je verschillende commerciële berekeningen maakt. Denk hierbij aan kostprijsberekeningen, statistiek en andere complexe calculaties. Vaardigheden die van pas komen in verschillende …

 • Onderwerp opleiding Calculator
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 208,95
 • Duur 4 maanden
Afstandsonderwijs financial assistant BKB - BKC

Afstandsonderwijs financial assistant BKB - BKC

Afstandsonderwijs voor jouw opleiding financial assistant BKB - BKC is dé oplossing wanneer er (even) geen mogelijkheid is om op een van onze leslocaties fysiek lessen te volgen! Hoe dit werkt? Op het afgesproken tijdstip log jij in bij jouw …

 • Onderwerp opleiding Calculator
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 1.270,00
 • Duur 5 dagen
Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

Basiskennis Calculatie (BKC) Opleiding

Wat biedt de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC)? Het diploma Basiskennis Calculatie (BKC) is zeer praktijkgericht met specifieke aandacht voor goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens. In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB) geeft BKC recht op het functiegerichte …

 • Onderwerp opleiding Calculator
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 857,50
 • Duur 5 dagen