Callcenter Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Callcenter Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Callcenter Medewerker kan verantwoordelijk zijn voor acquisitie, customer service of mensen helpen met vragen. In het geval van acquisitie betekent dat dat de Callcenter Medewerker probeert klanten of opdrachten binnen te halen voor het bedrijf waarvoor hij werkt. Dit kunnen warme of koude leads zijn, of om het nog moeilijker te maken zijn er soms helemaal geen leads.

Bij acquisitie is het meestal de bedoeling iets te verkopen via de telefoon (vandaar ook de term Callcenter Medewerker). Denk bijvoorbeeld aan telefoonabonementen of krantenabonnementen. Bij customer service help je de mensen met een vraag of klacht die ze hebben over het betreffende product.

Het is mogelijk om als Callcenter Medewerker gericht te zijn op Business to Business (B2B) of op Business to Consumer (B2C).

In de hoedanigheid van een telefonisch verkoper is jouw primaire taak zoveel mogelijk sales te genereren of klanten in elk geval te interesseren voor een product of idee. Je werkt daarbij achter een computer om bepaalde informatie op te slaan en je hebt je telefoon altijd in de hand om outbound calls te maken. Veel bedrijven maken tegenwoordig overigens gebruik van headsets.

Diverse bedrijven werken met vaste belscripts zodat de Callcenter Medewerker aan de hand hiervan het gesprek zo veel mogelijk kan structureren. Niet alle bedrijven werken overigens met een belscript. 

Wil je werken als Callcenter Medewerker?

Werk je al als Callcenter Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Callcenter Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Callcenter Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Callcenter Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Callcenter Manager
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

78


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Callcenter Medewerker

Wat verdient een Callcenter Medewerker?

Salaris varieert van minimumloon (studententarieven van €6 tot €9 per uur) tot een fatsoenlijk maandsalaris (niet meer dan €3000 per maand) voor mensen die ervaren zijn en bij een bedrijf werken waar je als Callcenter Medewerker wat meer taken en verantwoordelijkheden hebt.

Over de secundaire arbeidsvoorwaarden valt weinig te melden. Het gaat vaak om part-time werk, waarbij bonussen vaak een onderdeel van het salaris zijn. Per sale kun je dus extra verdienen. Verder verdien je als Callcenter Medewerker ineens best aardig als je bijvoorbeeld overwerkt of op dagdelen of dagen gaat werken die geen reguliere werkdag of dagdeel van een werkweek vormen (avonden, zondagen).

Salarisschaal Callcenter Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Callcenter Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Callcenter Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Callcenter Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Callcenter Medewerker vacatures

Callcenter medewerker met betaalde opleiding, UWV Klant Contact Centrum
Randstad
Op zoek naar een baan als callcenter medewerker met veel opleidingsmogelijkheden? Wij zijn op zoek naar klantenadviseurs voor UWV in Goes (vanaf 24 tot 38 uur). Je gaat werken bij …
Callcenter medewerker outbound
Tempo Team
Hebt jij het hart op de juiste plek en wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld? Ben je niet op je mondje gevallen en heb je commercieel …
Werken in het buitenland: callcenter medewerker Bol.com
Randstad
Wil jij onderdeel uitmaken van ‘de winkel van ons allemaal?’ Wil jij graag een bijdrage leveren om het dagelijkse leven van klanten makkelijker en leuker te maken? En wil jij …
Callcenter medewerker
RAAAK Personeel
Commerciële bijbaan in Alblasserdam? In de avonduren en/of het weekend? Raaak Personeel zoekt online recruiters! Een belfobie? Daar heb jij geen last van. Maar ook chatten, WhatsAppen en e-mailen met …
Callcenter medewerker
Conduent
Conduent zoekt momenteel kandidaten voor een leuk project in Maastricht! Je werkzaamheden als Contact Center Medewerker bij Conduent verschillen per project en functie. Er is echter altijd één gemeenschappelijke deler; …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Callcenter Medewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Callcenter Medewerker? 

Voor Callcenter Medewerkers is er altijd werk. Het is namelijk lang niet voor iedereen een geschikt, je moet sterk in je schoenen staan. De laatste tijd, niet alleen door de economische crisis, maar ook door de opkomst van het Bel Me Niet Register zijn sommige organisaties terughoudender geworden met het opzetten van callcenters. Desalniettemin is er nog voldoende werkgelegenheid en zijn er veel vacatures callcenter mederwerker te vinden.

Baankans Callcenter Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

78


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Callcenter Medewerker worden: Opleidingen tot Callcenter Medewerker

Hoe word je een Callcenter Medewerker? 

Wil je Callcenter Agent worden? Dan hoef je geen vooropleiding afgerond te hebben. Tenminste, dat geldt in de meeste gevallen. Meestal worden studenten gevraagd voor dit soort werk. Dat is Callcenterwerk op laag niveau. Toch zijn er ook bedrijven die het vak van de Callcenter Medewerker iets serieuzer nemen en waarbij Callcenter Agents meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. In dat geval worden er ook meer opleidingseisen gesteld, zoals een MBO of HBO opleiding Marketing.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Callcenter Medewerker

Online opleiding Callcentre/Klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet
Online opleiding frontoffice/klantenservice Wmo, Jeugdwet en Participatiewet Er is een grote vraag naar frontoffice medewerkers Wmo, Jeugdwet en Participatiewet! Zoek je een om- of bijscholing naar het beroep van medewerker …
Callcenter Medewerker E-Learning
Klantcontact via telefoon en sociale media? Word Callcenter MedewerkerBel je de hele dag mensen als je in een callcenter werkt? Of chat je ook met klanten? En reageer je op …
Callcenter Medewerker Thuisstudie
Klantcontact via telefoon en sociale media? Word Callcenter MedewerkerBel je de hele dag mensen als je in een callcenter werkt? Of chat je ook met klanten? En reageer je op …
Callcentermedewerker
Callcentermedewerker Een callcenter medewerker wordt ingezet voor het telefonisch benaderen van bedrijven of particulieren voor het aanbieden van producten of diensten. Je komt veelal te werken bij een contactcenter. Er
Callcentermedewerker
Callcentermedewerker Een callcenter medewerker wordt ingezet voor het telefonisch benaderen van bedrijven of particulieren voor het aanbieden van producten of diensten. Je komt veelal te werken bij een contactcenter. Er
Meer opleidingen Callcenter Medewerker

Weet je nog niet of je Callcenter Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Callcenter Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Callcenter Medewerker

Met wie werkt een Callcenter Medewerker samen? 

Als Callcenter Agent kom je uiteraard het meest in contact met de klanten die je aan de telefoon spreekt. Verder zul je zo nu en dan je werk evalueren met de leidinggevende Callcenter Medewerker.


  • Callcenter Manager
  • Klant
Callcenter Medewerker


Organisaties waar een Callcenter Medewerker werkzaam is

Waar werkt een Callcenter Medewerker meestal? 

Je komt te werken in profit organisaties, bedrijven die draaien rondom het concept B2B (directe sales). Vaak zijn het bedrijven die in de Media, Reclame, IT , Recruitment of Financiële sector opereren.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Callcenter Medewerker

Waar kun je het beste werken als Callcenter Medewerker? Hieronder vindt je de best door de Callcenter Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Callcenter Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Callcenter Medewerker:

Welke competenties heeft een een Callcenter Medewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Callcenter Medewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Callcenter Medewerker nodig? 

Als Callcenter Medewerker moet je heel erg loyaal aan je 'case' zijn: d.w.z. dat je niet opgeeft en blijft kleven aan je klant en opdracht (Loyalist). Verder bemiddel je bij deze job tussen jouw bedrijf en de klant. Je moet goed met mensen om kunnen gaan, en op een rustige, niet al te agressieve maar toch enthousiaste wijze sales genereren of mensen helpen (Bemiddelaar). Tevens is het handig als je proactief bent en je goed in kan leven in de persoon aan de andere kant van de telefoon.

Bekijk de persoonstypen voor Callcenter Medewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Callcenter Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Callcenter Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Callcenter Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Callcenter Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Callcenter Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Callcenter Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Callcenter Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Callcenter Medewerker iets voor je?

Zou je graag Callcenter Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Callcenter Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar