Chiropodist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chiropodist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chiropodist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chiropodist wordt.

Wat is een Chiropodist?

Als chiropodist hou je je bezig met het verzorgen van voeten van mensen. Je voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huidarts voor nodig is. Te denken valt aan behandeling van eelt, eksterogen, likdoorns, kalknagels en ingegroeide teennagels wanneer die nog niet te ernstig zijn. Maar het blijft niet alleen bij verzorging. Mensen kunnen bij een chiropodist ook terecht voor advies over goed schoeisel, hygiëne en loop- of voetoefeningen.

Als chiropodist behanel je verder ook patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem als gevolg van een afwijkend functioneren of afwijkende stand van de voeten. Je onderzoekt de aard en oorzaak van de klachten, stelt een behandelplan op en voert dit uit. Het doel is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen door middel van steun- of correctiezolen of andere hulpmiddelen.

Wil je werken als Chiropodist?

Werk je al als Chiropodist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chiropodist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chiropodist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chiropodist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Andere therapeuten
  • Medici

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chiropodist

Wat verdient een Chiropodist?

Als beginnen chiropodist verdien je rond de 1800 euro bruto per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet kan je salaris oplopen tot ongeveer 2800 euro bruto per maand. Als je je eigen praktijk begint dan kan je salaris nog een stuk hoger worden. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een chiropodist afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

 

Salarisschaal Chiropodist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chiropodist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chiropodist

Wat is de toekomst van Chiropodist?

Als chiropodist heb je een goed arbeidsperspectief. Er zijn veel vacatures open voor mensen die een opleiding hebben gevolgd tot podotherapeut of pedicure.

Je kan als chiropodist doorgroeien in verschillende leidinggevende functies als je binnen een organisatie werkzaam bent. Je kan ook een eigen zaak beginnen. Daarnaast bestaan de mogelijkheden tot het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals manicure.

Baankans Chiropodist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chiropodist worden: Opleidingen tot Chiropodist

Wil je chiropodist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Chiropodist? 

Als chiropodist is het wenselijk dat je opleiding tot podotherapeut hebt gevolgd op het HBO. Cursussen in pedicure en andere vormen van voetverzoring zijn ook wenselijk

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chiropodist

Meer opleidingen Chiropodist

Weet je nog niet of je Chiropodist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chiropodist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chiropodist

Met wie werkt een Chiropodist samen? 

Als chiropodist sta je voornamelijk in contact met klanten, zeker wanneer je een eigen zaak runt. Je hebt als zelfstandig chiropodist verder contact met vertegenwoordiger waarvan je spullen afneemt.

Als je als chiropodist werkt bij een grotere organisatie heb je ook contact met andere chiropodisten, andere therapeuten of medici. Dit is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.


  • Klanten
  • Andere therapeuten
  • Medici
Chiropodist


Organisaties waar een Chiropodist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chiropodist meestal werkt.

Waar werkt een Chiropodist?

Als chiropodist kun je zowel in de profit sector als in de non-profit sector werkzaam zijn. Je kan als chiropodist in een ziekenhuis, gezondheidscentra of verplegingstehuis werken, maar je kan ook een eigen praktijk opzetten.

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Chiropodist

Waar kun je het beste werken als Chiropodist? Hieronder vind je de best door de Chiropodist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chiropodist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chiropodist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chiropodist.

Welke competenties heeft een Chiropodist nodig?

Een Chiropodist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chiropodist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chiropodist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chiropodist nodig? 

Als chiropodist is je doel om andere mensen te helpen met hun voetproblemen. Het goed kunnen luisteren naar mensen is hierbij een belangrijke eigenschap (Gever).

Verder is het als chiropodist belangrijk om secuur en objectief te werken. Mensen zijn voor de oplossing van hun problemen afhankelijk van jou en je moet je als chiropodist daarom ook geduldig en hulpvaardig opstellen (Bemiddelaar).

 

Bekijk de persoonstypen voor ChiropodistInterview met een Chiropodist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chiropodist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chiropodist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chiropodist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chiropodist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chiropodist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chiropodist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chiropodist iets voor je?

Zou je graag Chiropodist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chiropodist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chiropodist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar