Commissionair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Commissionair? Lees de functieomschrijving.

Een commissionair is een tussenpersoon tussen een koper en een verkoper. De commissionair sluit als het ware de deal, en regelt alles daaromheen, en krijgt van de verkoper een commissie, een deel van de opbrengst als vergoeding. Meestal gaat dit om grote bedragen, bijvoorbeeld op de beurs of in de makelaardij.

Het belangrijkste werk van een commissionair is dus het vinden van een klant voor een verkoper, of het vinden van een verkoper voor een koper. De commissionair is gespecialiseerd in het zoeken van bepaalde soorten mensen (kopers of verkopers), het vaststellen van een goede prijs en het vlekkeloos laten verlopen van de verkoop, en dit is dan ook waar zijn opdrachtgever voor betaalt. Het voordeel van een commissionair is dat deze zich geen zorgen te maken over alle andere aspecten van het te verkopen of te kopen product: het productieproces, opslag, transport, enzovoorts, zodat hij zich kan richten op de (ver)koop en de verkoper zich kan richten op de andere bezigheden.

Een commissionair kan in principe overal werkzaam zijn. Voor veel producten is het echter niet voordelig om een commissionair in te huren, vandaar dat deze vaak in het spel komt bij grote of zeldzame producten (een commissionair kan ook worden ingehuurd om een bepaald verzamelobject op te sporen). Zoals hierboven aangegeven zijn commissionairs actief in de beurshandel en de makelaardij, maar ook de autohandel is een voorbeeld en zelfs op het gebied van informatie/ICT zijn commissionairs actief.

Wil je werken als Commissionair?

Werk je al als Commissionair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Commissionair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Commissionair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Commissionair in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Commissionair
  • Verkoper
  • Inkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Commissionair

Wat verdient een Commissionair?

Een commissionair werkt vaak zelfstandig en bepaalt zodoende zijn eigen salaris. Wanneer een commissionair voor een bedrijf werkt zal dit salaris lager uitvallen, maar nog steeds bijzonder variabel (afhankelijk van de branche en hoeveelheid opdrachten). Bij grote opdrachten (al helemaal in de beurshandel en makelaardij) kan het salaris al helemaal hoog oplopen.

Salarisschaal Commissionair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Commissionair

Op zoek naar een nieuwe baan als Commissionair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commissionair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Commissionair vacatures

Accounting Manager Netherlands
Michael Page International Netherlands SA
As Accounting Manager you will have primary responsibility and accountability for accounting aspects of primarily the holding and where necessary assist the sales organization. Client Details The company is the …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Commissionair

Hoe goed is de toekomst voor de Commissionair? 

Een commissionair begint vaak aan zijn werk na een aantal jaar ervaring in een andere functie in dezelfde branche, zodat hij al kennis en contacten heeft die hem bij het werk helpen. Het arbeidsmarktperspectief is daarbij vooral afhankelijk van hoe levendig de betreffende branche op dat moment is. Hoe meer transacties er plaatsvinden hoe meer werk voor de commissionair. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet echt: de commissionair werkt vaak zelfstandig. Desondanks is de ervaring waar een commissionair over beschikt vaak inzetbaar bij talloze andere (commerciële) beroepen.

Baankans Commissionair

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Commissionair worden: Opleidingen tot Commissionair

Hoe word je een Commissionair? 

Voor commissionair bestaat geen specifieke opleiding, maar gezien de financiële complexiteit die met het beroep mee kan komen is een opleiding (bedrijfs)economie of iets vergelijkbaars ten zeerste aanbevolen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Commissionair

Meer opleidingen Commissionair

Weet je nog niet of je Commissionair wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Commissionair of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Commissionair

Met wie werkt een Commissionair samen? 

De commissionair werkt ofwel alleen ofwel met andere commissionairs. Verder staat hij in contact met kopers en verkopers van allerlei soorten (afhankelijk van de branche). Wel is het belangrijk dat de commissionair een netwerk opbouwt van kopers en verkopers om toekomstige opdrachten te vergemakkelijken.


  • Commissionair
  • Verkoper
  • Inkoper
Commissionair


Organisaties waar een Commissionair werkzaam is

Waar werkt een Commissionair meestal? 

Een commissionair werkt voor een commissionairsbedrijf of zelfstandig.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Commissionair

Waar kun je het beste werken als Commissionair? Hieronder vindt je de best door de Commissionair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Commissionair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Commissionair:

Welke competenties heeft een een Commissionair nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Commissionair

Wat voor persoonlijkheid heb je als Commissionair nodig? 

De commissionair wordt ingeschakeld om iets voor elkaar te krijgen (Succesvolle werker). Hij moet daarbij evengoed realistisch als optimistisch en energiek zijn (Levensgenieter). Hij moet iets kunnen presenteren en iemand kunnen overtuigen (Perfectionist, Baas), maar moet ook kunnen onderhandelen als dit nodig is (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Commissionair


Bemiddelaar


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Commissionair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Commissionair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Commissionair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Commissionair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Commissionair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Commissionair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Commissionair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Commissionair iets voor je?

Zou je graag Commissionair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Commissionair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Commissionair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar