Community Manager worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Community Manager? Lees de functieomschrijving.

De Community Manager is degene die een community beheert. Een community is simpelweg een groep mensen die een gezamenlijke interesse, belang of doel heeft. Deze groep mensen heeft zich vaak vertegenwoordigd in een zogenaamde community.

 

Online

Deze community is in de hedendaagse maatschappij vooral online. De Community Manager wordt daarom ook wel Online Community Manager genoemd. De online community is dan de plaats waar mensen op een regelmatige basis samenkomen. Meestal hebben deze mensen gemeenschappelijke kenmerken en willen zij bepaalde doelen zien te bereiken of bepaalde activiteiten ontplooien. Zij doen dit door ideeën en informatie uit te wisselen. Op deze manier ontwikkelen zij samen een (virtuele) gemeenschap.

 

Taken Community Manager

De Community Manager is degene die de community of gemeenschap beheert. De Community Manager heeft als het ware de leiding. De Community Manager geeft deze leiding niet extreem zichtbaar. Een community wordt namelijk gekenmerkt door de openheid en het openstaan voor alle ideeën. De Community Manager ziet er wel op toe dat dit netjes gebeurt, dat de gebruikers zich respectvol gedragen en dat het doel van de community niet voorbij gaat.

 

De Community Manager zorgt dat de discussies levendig blijven, de community actief blijft en dat er nieuwe leden aangetrokken worden. Omdat de Community Manager goed weet wat er in de community speelt, kan de Community Manager dit ook doorgeven aan een manager of bestuur die hierop in kan spelen. 

Wil je werken als Community Manager?

Werk je al als Community Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Community Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Community Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Community Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Community Manager

Wat verdient een Community Manager?

De Community Manager is een opkomend beroep. Eerder werden deze werkzaamheden vaak door een stagiair of andere medewerker gedaan. Steeds vaker wordt het belang van een Community Manager ingezien en wordt een Community Manager aangenomen. Gemiddeld verdient een Community Manager tussen de €2100,- en €3500,-. Dit kan echter sterk verschillen per organisatie.

Salarisschaal Community Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Community Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Community Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Community Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Community Manager vacatures

Commercieel Redacteur indebuurt Leiden
DPG Media
Leiden - Voor onze indebuurt zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-minded Commercieel Redacteur die de stad Leiden van binnen en van buiten kent!indebuurt is een lokaal
Tijdelijke Community Manager indebuurt Bergen op Zoom
DPG Media
Bergen op Zoom - Vanwege zwangerschapsverlof zijn we bij indebuurt Bergen op Zoom op zoek naar een Community Manager voor een periode van 6 maanden, startende in december 2019.Jij
Commercieel Redacteur indebuurt Den Bosch
DPG Media
Den Bosch - Voor indebuurt.nl zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-minded Commercieel Redacteur die de stad Den Bosch van binnen en van buiten kent! indebuurt is een …
Commercieel Redacteur Arnhem en Ede
DPG Media
ARNHEM/EDE – Voor onze indebuurt steden Arnhem en Ede zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-minded Commercieel Redacteur die de steden Arnhem en Ede  van binnen en van …
Tijdelijke Commercieel Redacteur indebuurt Enschede
DPG Media
Enschede – Voor indebuurt Enschede zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-minded Tijdelijke Commercieel Redacteur die de stad Enschede van binnen en van buiten kent! Dit betreft een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Community Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Community Manager? 

Het beroep Community Manager is een opkomend beroep. Het belang van een Community Manager wordt steeds meer gezien en daardoor stijgt de vraag naar Community Managers.

Baankans Community Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Community Manager worden: Opleidingen tot Community Manager

Hoe word je een Community Manager? 

De Community Manager heeft vaak vakgerichte kennis. De Community Manager heeft vaak een opleiding gevolgd die gericht is op online media en communicatie. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Community Manager

Training Community management
Met een bruisende online community versterk je jouw merk én de binding met je doelgroep. Hoe zet je zo’n dynamisch en relevant netwerk op? Hoe positioneer je dit binnen je …
Opleiding Community management
Een (online) community is een geweldig platform om kennis te delen, je merk te versterken en een waardevol netwerk op te bouwen. Maar zo’n community opzetten gaat niet vanzelf. En …
Training Community conversatie & activatie
Als (online) community manager loop je vaak tegen uitdagingen aan. Hoe werf je structureel nieuwe leden? Hoe activeer je deze, maar ook bestaande gebruikers? En wat moet je doen bij …
Advanced social media management
Er komen steeds meer social media kanalen bij en de mogelijkheden veranderen snel. Vergroot je kennis van de rol van sociale media bij de realisatie van je organisatiedoelstelling(en) en maak …
Academie Permanent
Academie Permanent | Bron voor verder denken Hoe organiseert u, als manager of professional, uw inspiratie in een druk en enerverend bestaan? Hoe blijft u bij in een wereld die …
Meer opleidingen Community Manager

Weet je nog niet of je Community Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Community Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Community Manager

Met wie werkt een Community Manager samen? 

De Community Manager heeft veel contact met de andere gebruikers van de community. De Community Manager is vaak ook onderdeel van de gemeenschap. Als de community onderdeel van een organisatie is, heeft de Community Manager ook veel contact met collega’s en het bestuur of management.


Community Manager


Organisaties waar een Community Manager werkzaam is

Waar werkt een Community Manager meestal? 

De Community Manager kan voor diverse organisaties werkzaam zijn. Hiermee kan de Community Manager in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.


Best beoordeelde werkgevers Community Manager

Waar kun je het beste werken als Community Manager? Hieronder vindt je de best door de Community Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Community Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Community Manager:

Welke competenties heeft een een Community Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Community Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Community Manager nodig? 

De Community Manager moet de eigenschap hebben om een discussie op gang te kunnen brengen, in te kunnen grijpen als dit nodig is, maar ook inzien waanneer het even op zijn beloop gelaten moet worden. De Community Manager is geen politieagent die alleen maar zegt wat niet mag, maar probeert op een positieve manier de community actief en respectvol te houden. De Community Manager moet een goede mensenkennis hebben en sociaal ingesteld zijn (Gever). Soms moet de Community Manager ook streng op kunnen treden en duidelijk de leiding nemen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Community Manager


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Community Manager

Helma Schellen is community manager.

Ben je benieuwd wat een community manager allemaal doet op een dag? Helma Schellen is community manager en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Community Manager

Beoordeling van het beroep Community Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Community Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Community Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Community Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Community Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Community Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Community Manager iets voor je?

Zou je graag Community Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Community Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Community Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar