Dierenagent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierenagent? Lees de functieomschrijving.

Het beroep Dierenagent is wellicht het meest recente beroep dat in Nederland is ontstaan. In Engeland en de Verenigde Staten bestaat het al veel langer. De functie van Dierenagent (in het Engels Animal Cop) kreeg in Nederland vooral bekendheid door het gelijknamige televisieprogramma van Discovery Channel. Toch is het met name de PVV, en in het bijzonder PVV kamerlid Dion Graus, dat van mening was dat er een Dierenpolitie moest komen. In het regeerakkoord van 2010-2014 is dan ook naar voren gekomen dat er 500 Animal Cops worden aangesteld in Nederland. Daarop reageerden vele MBO scholen enthousiast. De Dierenpolitie gaat samenwerken met de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming

Als Dierenagent of Animal Cop is het je taak om misdrijven tegen dieren tegen te gaan. In feite zijn je werkzaamheden te vergelijken met die van een reguliere agent. Je houdt toezicht, je bezoekt plaatsen delict en je zet je in om dierengeweld, handel in (bedreigde) dieren en dierlijke producten, enz. tegen te gaan. Sinds de lancering van de functie blijkt er heel veel animo onder zowel jongeren als de beroepsbevolking te zijn om het beroep Animal Cop uit te gaan voeren. Dierengeweld is een hot issue in de maatschappij en het stoot velen tegen het zere been.

Er zijn geen aparte vacatures voor Dierenagent. Ze worden gerecruteerd uit de "gewone politie" en de naam is "Taakaccenthouder handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed".

Wil je werken als Dierenagent?

Werk je al als Dierenagent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierenagent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Dierenagent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Dierenagent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierenagent

Wat verdient een Dierenagent?

Het salaris van een Animal Cop staat nog niet vast. De verwachting is dat men iets onder een reguliere agent wordt ingeschaald, die tussen de €1400 en €2800 bruto per maand verdient.

Salarisschaal Dierenagent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dierenagent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierenagent

Hoe goed is de toekomst voor de Dierenagent? 

Omdat er 500 Dierenagenten moeten komen en niemand dat nu nog is, is het perspectief in principe goed. Er is echter een 'maar'.  Sinds de lancering van het regeerakkoord wordt er zeer enthousiast gereageerd door zowel scholieren als mensen die reeds werken. Ze vinden dit beroep geweldig. Er zal dus veel concurrentie zijn om deze 'droombaan' te bemachtigen.

Baankans Dierenagent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dierenagent worden: Opleidingen tot Dierenagent

Hoe word je een Dierenagent? 

De opleiding tot Animal Cop of Dierenagent zal bij verschillende instanties een plaats krijgen. Het is bijv. aannemlijk dat een aantal ROC's deze opleiding op MBO niveau aan gaan bieden. Daarnaast zal ook de Politieacademie hier een rol gaan spelen. Wellicht dat er een interne opleiding of mogelijkheid tot omscholing komt. Tevens is het zo dat de Landelijke Inspectie van de Dierenbescherming inbreng heeft in dit onderwerp.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dierenagent

Meer opleidingen Dierenagent

Weet je nog niet of je Dierenagent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dierenagent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dierenagent

Met wie werkt een Dierenagent samen? 

Een Dierenagent komt met name in aanraking met collega's, met verdachten en met de dieren zelf. Daarnaast rapporteert hij aan de Hoofd Dierenagent. Ook zal hij wel eens in contact komen met een reguliere agent of een BOA.


Dierenagent


Organisaties waar een Dierenagent werkzaam is

Waar werkt een Dierenagent meestal? 

In principe kom je te werken bij de politie, een semi-profit organisatie: enerzijds gericht op profit, maar wel een typische overheidsorganisatie die er niet helemaal op gericht is om alleen maar winst te maken.
Daarnaast is het goed mogelijk dat er ook bedrijven zijn die dit beroep gaan faciliteren, privé-instanties die gaan concureren met de politie. Die vraag is er zeker; het is alleen afwachten of de overheid dit goedkeurt.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Dierenagent

Waar kun je het beste werken als Dierenagent? Hieronder vindt je de best door de Dierenagent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierenagent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierenagent:

Welke competenties heeft een een Dierenagent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Dierenagent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Dierenagent nodig? 

Als Dierenagent zul je de leiding moeten nemen, in die zin dat je initiatief moet nemen, op pad moet gaan en jouw autoriteit moet laten gelden (Baas). Daarnaast zul je ook analytisch moeten zijn. Je moet situaties in kunnen schatten bij delicten of geweldsmisdrijven. Wat is er gebeurd? Wat kunnen mogelijke oorzaken zijn? Bij wie kan ik informatie inwinnen? Enzovoorts (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Dierenagent


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dierenagent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierenagent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierenagent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierenagent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierenagent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierenagent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierenagent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierenagent iets voor je?

Zou je graag Dierenagent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierenagent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierenagent

Denise

Beste, is het mogelijk te solliciteren op deze functie in de regio Haaglanden? Tevens ben ik werkzaam in een hele andere sector, omscholing is nodig.  mvg, Denise 

Ben

De officiele naam van de dierenpolitie is,Taakaccenthouder,handhaving dierenwelzijn en opsporingdierenleed.De dierenpolitie zijn"gewoneägenten met een extra opleiding.Dus is maar kijken of je bij de politie kan komen.Sucses allen met dit mooie beroep.M.vr.gr.Ben

lieke hofmans

ik ben super erg geintereseert  in dit beroep maar hoe moet ik soliciteren of nemen jullie contact op ik heb op nationale vacature bank een account aan gemaakt en hopelijk hoor ik iets van u

Angelina

Dit past perfect bij mij. Ben goed met mensen en met dieren en met de regels. Ben de middelste een mediator. Kan zo aan de slag. Neem graag de leiding en beslis doordacht en snel. Hoe hoor ik van jullie?

Bettie

Hallo angelina,lees de bovenstaande beschrijving goed en neem dan de juiste beslissing.gr.Bettie

Wilma

Welke vacature bedoel je Kristel?Gr.

Debby willems

Het word tijd dat we het leed van de vele dieren onder ons aantrekken. mij lijkt het zwaar maar erg zinvol werk en hoop dan ook dat deze mooie functie snel van de grond komt

Kristel Beijers

Graag zou ik op deze vacature solliciteren zodra er een vrij komt. Mijn CV staat op de nationale vacaturebank.

Hedy Wuelling

Het is leuk om te lezen dat erover dieren agent word gesproken ik Ben voor 2 weken bij mijn zus in nederland op vakantie  ik woon in Jacksonville amerika en Ben daar animal control supervisor ik heb 3 aco in dienst het beroep is geestelijk behoorlijk zwaar maar je weet dat je dieren helpt dus dat maakt veel goed misschien als ik terug keer naar nederland zou het leuk zijn om hier hetzelfde te doen

Melanie Visser

Geachte, mijn naam melanie visser, ik ben 21 jaar oud en woon in wijk bij duurstede, ik zag u vacature staan en wou zo snel mogelijk reageren het zou je baan zijn waar je van mocht dromen, dieren hebben ook rechten zou ze met alle liefde willen beschermen. hoop op u reactie! ps. mijn cv staat op nationale vacaturebank, MVG Melanie Visser

Nikki Timmers

Geachte heer/mevrouw, Hierbij zal ik even mij netjes voorstellen, mijn naam is Nikki Timmers en heb uw vacature via deze site gevonden. Zelf ben ik 23 jaar en heb 8 jaar tot langer een opleiding gedaan in de dierenbranche. Mijn Curriculum vitae kunt u via vacaturebank.nl vinden. Mijn vraag is hoe ik hierop verder kan solliciteren? hoor hopelijk van u. m.v.g. Nikki Timmers

jolanda

Wie kan Sandy,Carol,Melanie en Nikki verder helpen?Misschien de NationaleVacaturebank of de PolitieAcademie?

Yvonne Klinkhamer

Als er een opleiding komt wil ik mij graag opgeven. 

Sandy Mulder

Hallo,   Mijn CV staat bij nationale vacature bank. Ik ben enorm geintreseerd, ik hoop u ook in mij.   met vriendelijkie groet Sandy Mulder

Caroll

Waar kan je dit nou doen? Eerst een opleiding? Of gelijk werken Em waar kan je dan die opleiding doen?

peggy persoon

Mij zou het geweldig lijken als er eindelijk eens iets gedaan werd aan het dierenleed in nederland. Ik kijk op animal planet altijd naar de engelse en amerikaanse animal cops. Dit is een beroep dat ik heel graag zou willen gaan uit oefenen. En in Limburg hier in berg en terblijt zijn heel wat diertjes zoals huisdieren maar ook dieren die in het wild leven. waar kan ik een opleiding volgen...?????

José perry

Waar kan ik solliciteren,opleiding voor volgen ?

Wendy

Dit lijkt me zo gaaf om te doen! altijd al gezegd: ik wil iets met dieren doen, het liefst zoiets als animal cops. Jammer dat de opleiding alleen MBO is! :O

claire

geweldig dat er nu eindleijk in Nederland iets gedaan word vh Dierenleed/verwaarlozing.Hoop dat het ook echt werkt.Waar kan je solliciteren v Animalcop?Lijkt mij geweldig om te doen

Fabienne

Helemaal top eindelijk krijgen dieren een STEM!!!!!!!!!!

Gideon Schouwenaar

Ik ben erg geinteresseerd in de functie van dierenpolitie. Hoe moet ik verder solliciteren? Vriendelijke groet. G. Schouwenaar Meanderlaan 270 4337 TM Middelburg

Caroll

Waar kan je dit nou doen? Eerst een opleiding? Of gelijk werken Em waar kan je dan die opleiding doen?

Yvonne Klinkhamer

Als er een opleiding komt wil ik mij graag opgeven. 

Sandy Mulder

Hallo,   Mijn CV staat bij nationale vacature bank. Ik ben enorm geintreseerd, ik hoop u ook in mij.   met vriendelijkie groet Sandy Mulder

Gideon Schouwenaar

Ik ben erg geinteresseerd in de functie van dierenpolitie. Hoe moet ik verder solliciteren? Vriendelijke groet. G. Schouwenaar Meanderlaan 270 4337 TM Middelburg

peggy persoon

Mij zou het geweldig lijken als er eindelijk eens iets gedaan werd aan het dierenleed in nederland. Ik kijk op animal planet altijd naar de engelse en amerikaanse animal cops. Dit is een beroep dat ik heel graag zou willen gaan uit oefenen. En in Limburg hier in berg en terblijt zijn heel wat diertjes zoals huisdieren maar ook dieren die in het wild leven. waar kan ik een opleiding volgen...?????

José perry

Waar kan ik solliciteren,opleiding voor volgen ?

Wendy

Dit lijkt me zo gaaf om te doen! altijd al gezegd: ik wil iets met dieren doen, het liefst zoiets als animal cops. Jammer dat de opleiding alleen MBO is! :O

claire

geweldig dat er nu eindleijk in Nederland iets gedaan word vh Dierenleed/verwaarlozing.Hoop dat het ook echt werkt.Waar kan je solliciteren v Animalcop?Lijkt mij geweldig om te doen

Fabienne

Helemaal top eindelijk krijgen dieren een STEM!!!!!!!!!!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar