Docent fysiotherapie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent fysiotherapie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent fysiotherapie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent fysiotherapie wordt.

Wat is een Docent fysiotherapie?

De docent fysiotherapie geeft les in de verschillende vakken en onderdelen rondom het vak fysiotherapie.

De docent fysiotherapie geeft les op een HBO opleiding in de richting fysiotherapie of een andere soortgelijke richting. De voornaamste taak van de docent fysiotherapie is zijn studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als fysiotherapeut. De docent fysiotherapie geeft les in de verschillende facetten van het vak fysiotherapie en richt zich tijdens lessen op vakken als fysiotherapie, massagetherapie, fysische therapie en onderwerpen als het voorkomen en herstellen van bewegingsstoornissen en blessures en het geven van fysiotherapeutische voorlichting, adviezen en tips.

De docent fysiotherapie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, praktijk en theorieopdrachten, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten. Daarnaast begeleidt de docent fysiotherapie zijn studenten naar een stage toe en gaat hij wanneer zij stage lopen ook op stagebezoek om met de leerlingen/studenten en de stagebegeleider hun stageperiode te evalueren en te bespreken. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent fysiotherapie naar de studievoortgang van zijn studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan op te kijken wat er eventueel beter kan en of hij daarbij kan helpen.

De docent fysiotherapie heeft verstand van het vak fysiotherapie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve, verantwoordelijke en interessante manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast moet hij zijn studenten duidelijk maken dat het een zeer verantwoordelijk beroep is en dat ze het niet erg moeten vinden om lichamelijk contact te hebben wanneer zij mensen moeten helpen en behandelen. Ook durft de docent fysiotherapie streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas en het stagebezoek zal de docent fysiotherapie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school) en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van studenten de studievoortgang van hun kinderen te bespreken.

Wil je werken als Docent fysiotherapie?

Werk je al als Docent fysiotherapie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent fysiotherapie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent fysiotherapie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent fysiotherapie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Directeur van de school
 • Ouders van studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent fysiotherapie

Wat verdient een Docent fysiotherapie?

De docent fysiotherapie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent fysiotherapie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent fysiotherapie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent fysiotherapie

Wat is de toekomst van Docent fysiotherapie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent fysiotherapie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen fysiotherapie. Daarnaast kan de docent fysiotherapie zich ook in andere vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent fysiotherapie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent fysiotherapie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent fysiotherapie worden: Opleidingen tot Docent fysiotherapie

Wil je docent fysiotherapie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent fysiotherapie? 

De docent fysiotherapie heeft een opleiding ''Fysiotherapeut'', ''Fysiotherapie'', ''Manuele therapie'' (HBO, vierjarig) of ''Fysiotherapiewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent fysiotherapie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent fysiotherapie

Fitnesstrainer A Spoedcursus - Nationaal en internationaal erkend - EREPS niveau 3
Start2move zet je carrière in beweging! Heb jij minimaal enkele jaren (specifieke) lesgeefervaring en/of ben jij in het bezit van een diploma CIOS, ALO, AALO of Fysiotherapie? Neem dan contact met ons op om te …
Meer opleidingen Docent fysiotherapie

Weet je nog niet of je Docent fysiotherapie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent fysiotherapie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent fysiotherapie

Met wie werkt een Docent fysiotherapie samen? 

Het netwerk van de docent fysiotherapie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen, de directeur van de school, de ouders van studenten tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Collega's
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Directeur van de school
 • Ouders van studenten
Docent fysiotherapie


Organisaties waar een Docent fysiotherapie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent fysiotherapie meestal werkt.

Waar werkt een Docent fysiotherapie?

De docent fysiotherapie werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent fysiotherapie

Waar kun je het beste werken als Docent fysiotherapie? Hieronder vind je de best door de Docent fysiotherapie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent fysiotherapie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent fysiotherapie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent fysiotherapie.

Welke competenties heeft een Docent fysiotherapie nodig?

Een Docent fysiotherapie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent fysiotherapie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent fysiotherapie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent fysiotherapie nodig? 

De docent fysiotherapie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak fysiotherapie over op zijn studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent fysiotherapie ook een waarnemer. Hij leert zijn studenten hoe ze goed moeten waarnemen, let erop dat zijn studenten verantwoordelijk werken en let op hun studievoortgang.

Bekijk de persoonstypen voor Docent fysiotherapie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent fysiotherapie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent fysiotherapie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent fysiotherapie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent fysiotherapie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent fysiotherapie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent fysiotherapie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent fysiotherapie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent fysiotherapie iets voor je?

Zou je graag Docent fysiotherapie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent fysiotherapie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent fysiotherapie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar