Docent kleinkunst/cabaret Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent kleinkunst/cabaret? Lees de functieomschrijving.

De docent kleinkunst/cabaret geeft les in het vak kleinkunst/cabaret.

De docent kleinkunst/cabaret geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting theater, kleinkunst of cabaret of geeft cursussen/lessen/workshops kleinkunst/cabaret (zowel freelance als in opdrachten, bijvoorbeeld aan halve finalisten van een cabaretfestival om ze workshops cabaret te geven). De docent kleinkunst/cabaret geeft les in alle facetten van de vakken kleinkunst en cabaret. Zo leert de docent kleinkunst/cabaret zijn leerlingen timen en grappen/liedjes schrijven en leert hij zijn leerlingen/studenten door middel van verschillende praktijkopdrachten (waaronder bijvoorbeeld zang en improvisatie) kennis maken met de verschillende vormen binnen het cabaretgenre (waaronder bijvoorbeeld fysiek cabaret, muzikaal cabaret of absurdistisch cabaret). De docent kleinkunst/cabaret die les geeft op een school zal daarnaast ook theorieles geven (over bijvoorbeeld het ontstaan van kleinkunst/cabaret).

De docent kleinkunst/cabaret ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten huiswerk, opdrachten, toetsen en projecten. Hij kijkt de opdrachten, toetsen en projecten na, bespreekt deze en becijfert deze. Daarnaast let de docent kleinkunst/cabaret ook op de ontwikkeling van iedere student/leerling en geeft waar nodig individuele les en begeleiding.

De docent kleinkunst/cabaret heeft zelf verstand van het vak kleinkunst/cabaret (en over het algemeen werkervaring als cabaretier/kleinkunstenaar) en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer iemand de orde in de klas verstoort om de orde in de klas te herstellen. Daarnaast zal de docent kleinkunst/cabaret die op een school werkt ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen en de leerlingen/studenten te bespreken.

Wil je werken als Docent kleinkunst/cabaret?

Werk je al als Docent kleinkunst/cabaret en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent kleinkunst/cabaret worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent kleinkunst/cabaret, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent kleinkunst/cabaret in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1810

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent kleinkunst/cabaret

Wat verdient een Docent kleinkunst/cabaret?

Het salaris van de docent kleinkunst/cabaret die op een school werkt ligt (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, de school waar hij werkzaam is en relevante diploma's) tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent kleinkunst/cabaret die freelance cursussen/workshops/lessen geeft zelf zijn uurtarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent kleinkunst/cabaret

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent kleinkunst/cabaret

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent kleinkunst/cabaret

Hoe goed is de toekomst voor de Docent kleinkunst/cabaret? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent kleinkunst/cabaret is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op scholen en daarnaast kan hij ook freelance cursussen/workshops/lessen gaan geven.

Daarnaast kan de docent kleinkunst/cabaret ook les in het vak drama gaan geven.

Baankans Docent kleinkunst/cabaret

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent kleinkunst/cabaret worden: Opleidingen tot Docent kleinkunst/cabaret

Hoe word je een Docent kleinkunst/cabaret? 

De docent kleinkunst/cabaret heeft een opleiding ''docent drama'' gevolgd (en is vanuit de toneellessen die hij daar heeft geleerd zelf cabaretlessen/kleinkunstlessen gaan geven), of is na enige jaren zelf als cabaretier of kleinkunstenaar (of regisseur van cabaretiers en kleinkunstenaars) gewerkt en getoerd te hebben les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent kleinkunst/cabaret

Meer opleidingen Docent kleinkunst/cabaret

Weet je nog niet of je Docent kleinkunst/cabaret wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent kleinkunst/cabaret of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent kleinkunst/cabaret

Met wie werkt een Docent kleinkunst/cabaret samen? 

Het netwerk van de docent kleinkunst/cabaret bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak (uit de theaterwereld), en als hij op een school werkt ook uit de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent kleinkunst/cabaret


Organisaties waar een Docent kleinkunst/cabaret werkzaam is

Waar werkt een Docent kleinkunst/cabaret meestal? 

De docent kleinkunst/cabaret werkt op een MBO of HBO opleidingen of geeft freelance of in opdracht cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Docent kleinkunst/cabaret

Waar kun je het beste werken als Docent kleinkunst/cabaret? Hieronder vindt je de best door de Docent kleinkunst/cabaret beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent kleinkunst/cabaret.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent kleinkunst/cabaret:

Welke competenties heeft een een Docent kleinkunst/cabaret nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent kleinkunst/cabaret

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent kleinkunst/cabaret nodig? 

De docent kleinkunst/cabaret is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geeft les in het vak waar hij van houdt. Daarnaast is de docent kleinkunst/cabaret een gever en een waarnemer. Hij geeft zijn kennis en visie op leerlingen/studenten over, let goed op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent kleinkunst/cabaret


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent kleinkunst/cabaret

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent kleinkunst/cabaret

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent kleinkunst/cabaret

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent kleinkunst/cabaret

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent kleinkunst/cabaret dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent kleinkunst/cabaret belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent kleinkunst/cabaret. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent kleinkunst/cabaret iets voor je?

Zou je graag Docent kleinkunst/cabaret willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent kleinkunst/cabaret bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent kleinkunst/cabaret

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar