Filmrecensent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filmrecensent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep filmrecensent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je filmrecensent wordt.

 

Wat is een Filmrecensent?

Een filmrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en nieuwsberichten over films.

De filmrecensent kijkt naar films en beoordeelt deze. De filmrecensent is in vaste dienst of als freelancer werkzaam voor een tijdschrift, krant, internetsite of televisieprogramma. De filmrecensent kijkt op een objectieve en kritische manier naar de film die hij moet beoordelen en schrijft vervolgens een artikel. Tijdens het kijken kijkt de filmrecensent naar verschillende aspecten van de film, waaronder bijvoorbeeld de dialogen, het acteerwerk, het script en de eventuele special effects. Daarnaast kijkt de filmrecensent natuurlijk ook of de film leuk is om naar te kijken en of de filmmaker zijn doel heeft bereikt. Daarnaast schrijft de filmrecensent ook columns, voorproefjes (naar aanleiding van trailers of korte eerste fragmenten), nieuwsberichten en artikelen over films.

De filmrecensent is objectief en kritisch, heeft verstand van films en is taalvaardig. De filmrecensent schrijft (afhankelijk van de doelgroep van het tijdschrift, site of krant waarvoor hij werkt) een informatief, objectief maar ook leuk en interessante recensie waarin hij de lezer informeert of de film de moeite waard is om te bezoeken of dat de lezer de film beter links kan laten liggen.

Daarnaast zijn er ook filmrecensenten die tijdens televisieprogramma's (zoals bijvoorbeeld ochtendprogramma's of specifieke filmprogramma's op RTL of MTV) op televisie een film recenseren. Hiervoor moeten zij, naast objectieve en kritische kijkers, ook middels een fysieke en mondelinge presentatie de kijker kunnen informeren.Wil je werken als Filmrecensent?

Werk je al als Filmrecensent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filmrecensent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Filmrecensent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Filmrecensent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Regisseurs
 • Opdrachtgevers
 • Eindredacteur
 • Acteurs
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filmrecensent

Wat verdient een Filmrecensent?

Een filmrecensent verdient, afhankelijk van de media waarvoor hij werkzaam is en het aantal artikelen dat hij schrijft, tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand. Wel kan de filmrecensent die minder artikelen schrijft minder verdienen.

Salarisschaal Filmrecensent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Filmrecensent

Er zijn geen vacatures Filmrecensent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Filmrecensent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Filmrecensent in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filmrecensent

Wat is de toekomst van Filmrecensent?

Het arbeidsmarktperspectief voor de filmrecensent is gemiddeld. Er zijn altijd wel websites op zoek naar filmrecensenten maar het is moeilijker om bij een tijdschrift of krant aan de slag te kunnen omdat het een zeer gewilde baan is en er veel filmrecensenten zijn (en veel mensen die zich filmrecensent noemen). Om rond te kunnen komen van het werk als filmrecensent moet de filmrecensent in kwestie daarom ook voor zoveel mogelijk opdrachtgevers aan de slag gaan of een kwaliteit in zijn schrijfstijl en een ''fanbase'' ontwikkelen en opbouwen waardoor mensen (vanwege zijn kwalitatief goede schrijfstijl en zijn goede en objectieve beoordelingen) steeds meer artikelen van hem willen lezen zodat hij steeds meer opdrachten krijgt.

Baankans Filmrecensent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Filmrecensent worden: Opleidingen tot Filmrecensent

Wil je Filmrecensent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Filmrecensent.

Hoe word je een Filmrecensent? 

Voor het beroep van filmrecensent is geen specifieke opleiding te volgen. Wel kan de filmrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd of een opleiding hebben gevolgd aan een schrijversvakschool. Deze opleidingen zijn MBO of HBO en over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Filmrecensent

Er zijn geen opleidingen Filmrecensent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Filmrecensent in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Filmrecensent

Als je Filmrecensent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Filmrecensent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Filmrecensent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Filmrecensent?

Competenties en Vaardigheden Filmrecensent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Filmrecensent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Filmrecensent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Filmrecensent

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Filmrecensent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Filmrecensent. Als Filmrecensent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Filmrecensent:


zie volledige beschrijving persoonstype Filmrecensent

Vakkennis voor een Filmrecensent

Het is voor een Filmrecensent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Filmrecensent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Filmrecensent


Werkervaring Filmrecensent

Het is voor een startend Filmrecensent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Filmrecensent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Columnist, Gamerecensent, Theaterrecensent .

Iets anders leren?

Is Filmrecensent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Filmrecensent

Met wie werkt een Filmrecensent samen? 

Het netwerk van de filmrecensent bestaat uit regisseurs en acteurs (die hij kan interviewen of vragen kan stellen), zijn collega's en verschillende opdrachtgevers.


 • Regisseurs
 • Opdrachtgevers
 • Eindredacteur
 • Acteurs
 • Collega's
Filmrecensent


Organisaties waar een Filmrecensent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Filmrecensent meestal werkt.

Waar werkt een Filmrecensent?

De filmrecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een website, tijdschrift, krant of televisieprogramma en kan dit zowel profit als non-profit doen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Filmrecensent

Waar kun je het beste werken als Filmrecensent? Hieronder vind je de best door de Filmrecensent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filmrecensent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filmrecensent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Filmrecensent.

Welke competenties heeft een Filmrecensent nodig?

Een Filmrecensent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Filmrecensent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Filmrecensent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Filmrecensent nodig? 

De filmrecensent is een waarnemer. Hij kijkt kritisch naar de film en beoordeelt deze op verschillende onderdelen en aspecten. De filmrecensent heeft verstand van films en weet wanneer deze kwalitatief in orde zijn en wanneer de film de moeite van het kijken waard is.

Daarnaast is de filmrecensent een echte levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verdient geld met het kijken naar films.

Bekijk de persoonstypen voor Filmrecensent


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Filmrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filmrecensent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filmrecensent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filmrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filmrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filmrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filmrecensent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filmrecensent iets voor je?

Zou je graag Filmrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filmrecensent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Filmrecensent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar