Frontoffice Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Frontoffice Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep frontoffice manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je frontoffice manager wordt.

 

Wat is een Frontoffice Manager?

Een Frontoffice Manager is werkzaam bij een hotel of (ander) recreatiebedrijf en geeft daar leiding aan de medewerkers van de receptie. De Frontoffice Manager is verantwoordelijk voor de de uitstraling en het functioneren van de receptie. Hij motiveert het receptieteam en geeft aanwijzingen en instructies. Wanneer nodig voert de Frontoffice Manager ook zelf frontoffice-werkzaamheden uit. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van een aanzienlijk deel van het personeelsbeleid. Hiertoe behoort het aannemen van nieuw receptiepersoneel en het inwerken daarvan. Ook het voeren van beoordelingsgesprekken behoort tot de taken. Tevens stelt de Frontoffice Manager het werkrooster voor de medewerkers op en houdt de vakantieplanning bij.

De Frontoffice Manager is voor een groot deel verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Klachten en problemen van gasten die andere medewerkers niet kunnen oplossen worden door de Frontoffice Manager opgelost. Hierbij waarborgt de Frontoffice Manager de kwaliteit en gastvrijheid van de receptie.

Een Frontoffice Manager is niet alleen gastgericht, maar ook marktgericht. Hij hecht waarde aan commerciële effectiviteit en draagt, in samenwerking met het managementteam, zorg voor de invulling en uitvoering van het marketingplan. Hiertoe behoort het realiseren van de begrote resultaten en bezettingspercentages van het hotel. De Frontoffice Manager bewaakt het budget en levert cijfers en informatie voor begrotingen, investeringen en verbeteringen aan het management.Wil je werken als Frontoffice Manager?

Werk je al als Frontoffice Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Frontoffice Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Frontoffice Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Frontoffice Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2070 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Frontoffice Manager

Wat verdient een Frontoffice Manager?

Het salaris van een Frontoffice Manager is afhankelijk van het aantal verantwoordelijkheden dat hij heeft en ligt tussen de €2070 en €2500. Wanneer er leiding wordt gegegeven aan een groot aantal medewerkers en de Frontoffice Manager aanvullende en overkoepelende werkzaamheden verricht, zal het salaris hoger zijn dan wanneer hij weinig personeel onder zich heeft en niet voor alle taakgebieden verantwoordelijk is. Als bijvoorbeeld de salesactiviteiten binnen een hotel niet vallen onder zijn taken, zal het salaris lager uitvallen dan wanneer dit wel het geval is. Omdat de activiteiten van de Frontoffice Manager afhankelijk zijn van de aard van het bedrijf waar hij werkt, hangt het salaris ook hiermee samen.

Salarisschaal Frontoffice Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Frontoffice Manager

Er zijn geen vacatures Frontoffice Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Frontoffice Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Frontoffice Manager in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Frontoffice Manager

Wat is de toekomst van Frontoffice Manager?

Binnen de hotelwereld bestaan er veel doorgroeimogelijkheden. Zo kan een Frontoffice Mananger met veel ervaring uiteindelijk doorgroeien naar algemeen hotelmanager. Hierbij heeft men de leiding over alle activiteiten binnen een hotel en stuurt men de overige managers binnen het hotel aan. Als men werkzaam is bij een kleiner hotel kan is het mogelijk om over te stappen naar een groot internationaal hotelbedrijf, waar de taken van de manager breder zijn. Tevens is het mogelijk om een hogere managementfunctie te gaan bekleden. Ook behoort het tot de mogelijkheden om met behulp van de ervaring die is opgedaan Frontoffice Manager uiteindelijk zelf een hotel op te richten. 

Baankans Frontoffice Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Frontoffice Manager worden: Opleidingen tot Frontoffice Manager

Wil je frontoffice manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Frontoffice Manager? 

Om een baan te krijgen als Frontoffice Manager bestaat er de opleiding Frontoffice Manager / Hoofd informatie op MBO niveau 4. Deze opleiding heeft twee uitstroomrichtingen. De richting Frontoffice Manager richt zich op werkzaamheden in hotelbedrijven of recreatieparken met een zelfstandig opererende afdeling frontoffice.

Ook een HBO opleiding biedt toegang tot het beroep Frontoffice Manager. Zo kan men de opleiding Hotel- en Eventmanagement of Hogere Hotelschool volgen. De opleiding  Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke Hogere Hotelschool met eventmanagement. De HBO opleidingen zijn, in vergelijking tot de MBO variant, vaak meer gericht op management. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Frontoffice Manager

Er zijn geen opleidingen Frontoffice Manager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Frontoffice Manager in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Netwerk Frontoffice Manager

Met wie werkt een Frontoffice Manager samen? 

De Frontoffice Manager geeft leiding aan de medewerkers van de receptie in een hotel. Hiermee wordt dus veel samen gewerkt. De taken van de Frontoffice Manager bestaan hierbij vooral uit het coachen, motiveren en aansturen van de receptiemedewerkers. Ook werkt hij samen met andere afdelingsmanagers om de werkzaamheden goed op elkaar te laten aansluiten. Hij staat zelf onder directie leiding van de hoteldirectie. In opdracht hiervan wordt ook het marketingplan uitgevoerd. De Frontoffice Manager levert de directie tevens cijfers voor begrotingen of investeringen en andere informatie ter verbetering van de werkomgeving.


Frontoffice Manager


Organisaties waar een Frontoffice Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Frontoffice Manager meestal werkt.

Waar werkt een Frontoffice Manager?

Een Frontoffice Manager is veelal werkzaam bij een hotel, maar kan ook werkzaam zijn bij een recreatiebedrijf met een zelfstandig opererende afdeling frontoffice. De aard van het bedrijf kan hierdoor uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Frontoffice Manager

Waar kun je het beste werken als Frontoffice Manager? Hieronder vind je de best door de Frontoffice Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Frontoffice Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Frontoffice Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Frontoffice Manager.

Welke competenties heeft een Frontoffice Manager nodig?

Een Frontoffice Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Frontoffice Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Frontoffice Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Frontoffice Manager nodig? 

Omdat de Frontoffice Manager aan het hoofd staat van de gehele receptieafdeling van een hotel, zijn leidinggevende kwaliteiten belangrijk. Het is de taak van de Frontoffice Manager om de medewerkers te motiveren en aan te sturen. Hij heeft een krachtige en rechtvaardige persoonlijkeid en is vaak erg zelfstandig (Baas).

Ook is hij erg kritisch en ziet de zaken graag perfect geregeld. Dit idealisme is bij een beroep als Frontoffice Manager een goede eigenschap, omdat de hij verantwoordelijk is voor de kwaliteit en gastvrijheid van de receptie en dus het visitekaartje van het hotel (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Frontoffice Manager


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Frontoffice Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Frontoffice Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Frontoffice Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Frontoffice Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Frontoffice Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Frontoffice Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Frontoffice Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Frontoffice Manager iets voor je?

Zou je graag Frontoffice Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Frontoffice Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Frontoffice Manager

soraya

Het is vrij jammer dat de website niet heel overzichtelijk is,waardoor ik niet helemaal,mijn aandacht op de tekst kan richten,nu kan ik niet zeggen dat er totaal geen overzicht is.maar ik kan wel zeggen dat ik het lastig vindt om uit de tekst de informatie te zoeken die ik nodig heb.

Jasper

Hallo Soraya,ik vind de toelichting op dit beroep juist wel duidelijk en overzichtelijk.Ik heb alles gevonden wat ik nodig had.

Melanie

Nu ik dit gelezen heb, heb ik nog meer zin in mijn studie!

Melanie

Nu ik dit gelezen heb, heb ik nog meer zin in mijn studie!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar