Game Developer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Game Developer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep game developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je game developer wordt.

Wat is een Game Developer?

Een Game Developer is iemand met een IT-gerelateerde functie die meewerkt aan het ontwikkelen van digitale spelletjes. Meestal doe je dit in een team, waarin ook grafisch ontwerpers, programmeurs, Game Designers en diverse andere technici zitten. Als Game Developer kun je actief zijn op allerlei gebieden en platforms: van smartphones tot spelcomputers. 
Games worden gemaakt voor spelcomputers, maar ook bijvoorbeeld voor websites of overheidsinstanties om bepaalde (leer)processen leuker te maken.

Vanwege het brede werkgebied is het belangrijk dat je als Game Developer creatief bent en goed zelfstandig aan de slag kunt gaan. In hoeverre je mee mag denken met het concept van het spel verschilt per bedrijf (is er bijvoorbeeld een Game Designer in dienst of niet?). Het is belangrijk dat je als Game Developer meerdere technische vaardigheden hebt en goed onder druk kan werken. Vaak wordt er namelijk met strenge deadlines gewerkt.
 
Een digitaal spel ontwikkelen gaat veel verder dan alleen wat programmeren. Het concept moet kloppen, het spel moet de speler uitdagen maar ook geïnteresseerd houden en het moet qua vormgeving en audio van goede kwaliteit zijn. En ook na het bouwen van een spel blijf je vaak verantwoordelijk voor het beheren ervan en het ontwikkelen van eventuele updates of aanvullingen van het spel. Anders dan bij veel andere IT-functies moet je als Game Developer dan ook zeer breed geïnteresseerd en onderlegd zijn.
 

Wil je werken als Game Developer?

Werk je al als Game Developer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Game Developer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Game Developer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Game Developer in één oogopslag

Netwerk:

  • Manager of Projectleider
  • Ontwikkelaars
  • Specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2350 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Game Developer

Wat verdient een Game Developer?

Een Game Developer kan rekenen op ongeveer 2350 tot 4200 euro bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Game Developer.
 
Zoals bij de meeste functies in de IT zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Game Developer meestal goed te noemen. Denk aan voldoende vakantiedagen, vakantiegeld en soms ook een computer, telefoon en/of auto van de zaak.
 

Salarisschaal Game Developer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Game Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als Game Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Game Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Game Developer vacatures

Senior Game Developer
Manus Machinae BV
Manus makes the world’s leading data gloves for VR, Motion Capture and a wide variety of other uses. We are looking for a skilled generalist developer, ideally with experience from
Junior game developer
Manus Machinae BV
About the companyManus makes the world’s leading data gloves for VR, Motion Capture and a widevariety of other uses. We are looking for a skilled generalist developer, ideally with …
Mobile Game Developer (min. 32 uur)
Gamebasics
Gamebasics uit Zoetermeer zoekt een Mobile Game Developer met passie voor Android development. Voor minimaal 32 uur per week. Functieomschrijving We zijn op zoek naar teamleden die zelfstandig in staat …
Mobile Game Developer Android
Gamebasics
Gamebasics uit Zoetermeer zoekt een Mobile Game Developer met passie voor Android development. Voor minimaal 32 uur per week. Functieomschrijving We zijn op zoek naar teamleden die in staat zijn …
Mobile Game Developer (iOS)
Gamebasics
Gamebasics uit Zoetermeer zoekt een Mobile Game Developer (iOS). Functieomschrijving We zijn op zoek naar teamleden die zelfstandig in staat zijn om oplossingen te vinden, lef hebben en buiten de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Game Developer

Wat is de toekomst van Game Developer?

Het aantal bedrijven in Nederland dat games ontwikkelt is relatief klein, dus het aantal beschikbare vacatures voor Game Developers ook. Dit staat tegenover een steeds groter aantal studies in de richting van Game Development, waardoor de kans om snel een baan als Game Developer te vinden niet heel groot is. Daarentegen is er erg veel vraag naar onder andere programmeurs, waar je met je vaardigheden als Game Developer dus ook terecht kunt.
 
Binnen de wereld van de IT zijn er heel veel verschillende functies en specialisaties waarin je je kunt door ontwikkelen. Uiteindelijk is vaak de functie van CIO (Chief Information Officer, oftewel het hoofd van de IT-afdelingen binnen een grote corporatie) het hoogst haalbare binnen dit vakgebied.
 

Baankans Game Developer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Game Developer worden: Opleidingen tot Game Developer

Wil je game developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Game Developer? 

Om als Game Developer aan de slag te kunnen zal je op zijn minst interesse moeten hebben in diverse technieken. Meestal wordt programmeerkennis- en/of ervaring gevraagd (denk aan C++, Java, etc.), creativiteit en kennis en/of ervaring met 3D-software. Soms is de MBO-opleiding tot Game Developer voldoende, maar vaak wordt er ook om mensen met een opleiding op HBO- of WO-niveau gevraagd. Zonder enige ervaring of opleiding op het gebied van IT is het zeer onwaarschijnlijk dat je ergens als Game Developer aan de slag kunt.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Game Developer

Create 30 Mini Virtual Reality Games in Unity, 365 dagen toegang.
Video game development is the process of creating a video game and publishing it for users to enjoy. Games are usually funded by a publisher, however independent developers (AKA indie …
Taste of Code - Beginner Coding Workshop with Google Digitale Werkplaats
What? Dive into the fascinating world of web development. Sign up for our immersive beginner coding workshop at an inspiring location and learn about the most wanted skill right now. …
Training Phaser Game Development
Over Phaser Webtechnieken als HTML5 (Canvas), JavaScript en WebGL bieden de game developer de tools die nodig zijn om grafisch aantrekkelijke, interactieve games te ontwikkelen. Phaser is een framework die …
Cursus Unreal Engine
Tijdens de cursus Met Unreal Engine worden levensechte 3D computerspellen ontwikkeld, voorzien van verschillende levels 3D effecten en licht en geluid. Tijdens de Cursus Unreal Engine doorloop je het volledige …
The Ultimate Coding and Animation Bundle, 365 dagen toegang.
The Ultimate Coding & Animation Bundle will give you all the skills you need to becoming a coding, animation and development whizz. You will learn how to use industry-leading programming …
Meer opleidingen Game Developer

Weet je nog niet of je Game Developer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Game Developer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Game Developer

Met wie werkt een Game Developer samen? 

Als Game Developer ben je over het algemeen onderdeel van een team. Dat team wordt meestal aangestuurd door een manager of projectleider en bestaat verder uit diverse ontwikkelaars en technici, ieder met zijn of haar eigen specialisatie. Bijvoorbeeld het ontwerp van de grafische elementen, de geluiden, etc.  Verder kan van je verwacht worden dat je contact onderhoudt met de opdrachtgever om te peilen of jullie op het juiste pad zitten met jullie spelontwikkeling.


  • Manager of Projectleider
  • Ontwikkelaars
  • Specialisten
Game Developer


Organisaties waar een Game Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Game Developer meestal werkt.

Waar werkt een Game Developer?

Game Developers waren vroeger bijna alleen maar actief voor profit bedrijven waarin zij spellen ontwikkelden om te kunnen verkopen aan particuliere consumenten. Tegenwoordig worden er echter ook steeds meer spellen ontwikkeld voor bijvoorbeeld musea en scholen om bepaalde kennis op een speelse manier over te brengen. Als Game Developer zal je dus hoogstwaarschijnlijk werken voor een commercieel bedrijf of als zelfstandige, maar je projecten kunnen zowel voor profit als non-profit instanties worden uitgevoerd.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Game Developer

Waar kun je het beste werken als Game Developer? Hieronder vind je de best door de Game Developer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Game Developer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Game Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Game Developer.

Welke competenties heeft een Game Developer nodig?

Een Game Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Game Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Game Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Game Developer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Game Developer zijn de Succesvolle Werker en de Waarnemer.
 
Als Game Developer moet je complexe vraagstellingen zien te doorgronden en uiteindelijk een spel opleveren dat voor de gebruiker juist heel makkelijk is om te begrijpen. Ook moet je efficiënt en doelgericht te werk gaan, omdat je vaak met strakke deadlines te maken hebt (de Succesvolle Werker).
 
Daarnaast moet je op bepaalde gebieden een specialist zijn. Denk hierbij aan coderen en 3D-modelleren. Je moet goed geheimen kunnen bewaren, gemotiveerd zijn, veel kennis hebben en onafhankelijk te werk kunnen gaan (de Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Game Developer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Game Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Game Developer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Game Developer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Game Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Game Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Game Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Game Developer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Game Developer iets voor je?

Zou je graag Game Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Game Developer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Game Developer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar