Verslaggever Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verslaggever? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verslaggever. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verslaggever wordt.

 

Wat is een Verslaggever?

Een verslaggever is iemand die op televisie of radio vaak ter plaatse verslag doet over verschillende onderwerpen.

Een verslaggever is een redacteur en een journalist die naast het redactionele en journalistieke werk en het vooronderzoek ook op televisie of radio verslag doet van de verschillende (vaak actuele) onderwerpen van de dag. Een verslaggever kan voor verschillende televisieprogramma's (bijvoorbeeld het NOS journaal, het Jeugdjournaal, Studio Sport of PowNews) of voor radioprogramma's verslag geven.

De verslaggever voor televisie werkt samen met een camera en geluidsman. De verslaggever gaat samen met hen op pad naar een locatie om vanuit daar verslag te doen van het onderwerp waarvan ze verslag willen geven. De verslaggever doet in de camera verslag en probeert door middel van het stellen van vragen aan omstanders of mensen die met het onderwerp te maken hebben zoveel mogelijk informatie in te winnen en aan de kijker te vertellen. De onderwerpen van het verslag kunnen verschillen; het kan gaan om actuele, politieke of maatschappelijke kwesties maar ook om verslagen over sporten als voetbal of tennis. Als de beelden zijn geschoten bepaalt de verslaggever vaak samen met de editor welke beelden worden gebruikt.

De verslaggever werkt op locatie maar kan ook in een studio werkzaam zijn.Wil je werken als Verslaggever?

Werk je al als Verslaggever en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verslaggever worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verslaggever, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verslaggever in één oogopslag

Netwerk:

  • Mensen op locatie
  • Camera en geluidsman
  • Editor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verslaggever

Wat verdient een Verslaggever?

Een verslaggever verdient (afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij werkzaam is) tussen de €1500,- en €1900,- netto per maand.

Salarisschaal Verslaggever

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verslaggever

Er zijn geen vacatures Verslaggever aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verslaggever in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verslaggever in werkt

Bekijk werken in Media & Journalistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verslaggever

Wat is de toekomst van Verslaggever?

Het arbeidsmarktperspectief voor een verslaggever is gemiddeld. Een verslaggever moet zichzelf goed kunnen presenteren, een vlotte babbel hebben en weten wat er speelt om verslag te kunnen geven op de radio of televisie. Niet iedereen is geschikt voor het beroep van verslaggever en daarom worden er door televisie en radioprogramma's vaak vrij hoge eisen gesteld. Hierdoor is het arbeidsmarktperspectief afhankelijk van de verslaggever in kwestie en verschilt dit per persoon.

De verslaggever kan naast zijn werkzaamheden als verslaggever ook werkzaam zijn als redacteur of journalist.

Baankans Verslaggever

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verslaggever worden: Opleidingen tot Verslaggever

Wil je Verslaggever worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verslaggever.

Hoe word je een Verslaggever? 

Er zijn verschillende opleidingen tot verslaggever. Deze opleidingen vallen onder de opleiding journalistiek en zijn op zowel mbo als hbo niveau te volgen. De opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Verslaggever

Journalistiek E-Learning
Zit je graag bovenop het nieuws? Kies de cursus JournalistiekDroom je van een baan als journalist? Of werk je als verslaggever of redacteur en wil je kennis bijspijkeren? De praktijkgerichte …
Journalistiek E-Learning
Journalistiek Thuisstudie
Zit je graag bovenop het nieuws? Kies de cursus JournalistiekDroom je van een baan als journalist? Of werk je als verslaggever of redacteur en wil je kennis bijspijkeren? De praktijkgerichte …
Journalistiek Thuisstudie
De kracht van authentieke Storytelling
1 daagse WORKSHOP 'De kracht van Authentieke Storytelling' HELDER taalgebruik is ESSENTIEEL om succesvol te communiceren. Zeker in een tijd dat veel instituties en bedrijven gewantrouwd worden door kritische (en …
De kracht van authentieke Storytelling
Authentieke Storytelling
'In een wereld vol robots wordt authenticiteit cruciaal om je te onderscheiden' WORKSHOP 'Meer impact met Authentieke Storytelling' (1 dagdeel) Wil je authentieker communiceren zonder 'sleazy' marketingtrucs? Zodat je expertstatus …
Authentieke Storytelling

Omscholen of doorgroeien tot Verslaggever

Als je Verslaggever wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verslaggever zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verslaggever

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verslaggever?

Competenties en Vaardigheden Verslaggever

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verslaggever nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verslaggever nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verslaggever

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Verslaggever

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verslaggever. Als Verslaggever wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verslaggever:


zie volledige beschrijving persoonstype Verslaggever

Vakkennis voor een Verslaggever

Het is voor een Verslaggever ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verslaggever zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verslaggever

Journalistiek E-Learning
Zit je graag bovenop het nieuws? Kies de cursus JournalistiekDroom je van een baan als journalist? Of werk je als verslaggever of redacteur en wil je kennis bijspijkeren? De praktijkgerichte …
Journalistiek E-Learning

Werkervaring Verslaggever

Het is voor een startend Verslaggever die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verslaggever is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Redacteur, Journalist, Nieuwslezer .

Iets anders leren?

Is Verslaggever het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verslaggever

Met wie werkt een Verslaggever samen? 

Het netwerk van de verslaggever bestaat uit de mensen die hij op locatie interviewt en aan wie hij vragen stelt, zijn (voor de televisieverslaggever) camera en geluidsman en de editor met wie hij de beelden bekijkt en met wie hij bepaalt welke beelden worden gebruikt en uitgezonden.


  • Mensen op locatie
  • Camera en geluidsman
  • Editor
Verslaggever


Organisaties waar een Verslaggever werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verslaggever meestal werkt.

Waar werkt een Verslaggever?

De verslaggever werkt voor een televisie of radioprogramma (en dus televisie of radioproducent).

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Verslaggever

Waar kun je het beste werken als Verslaggever? Hieronder vind je de best door de Verslaggever beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verslaggever.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verslaggever:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verslaggever.

Welke competenties heeft een Verslaggever nodig?

Een Verslaggever heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verslaggever

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verslaggever passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verslaggever nodig? 

Een verslaggever moet op de locatie waar hij verslag geeft goed kunnen samenwerken met de cameraman en geluidsman. Hij moet goed op de mensen en de omgeving letten om van zoveel mogelijk details gebruik te maken in zijn verslag (waarnemer).

Daarnaast is de verslaggever degene die voor het programma waarvoor hij werkzaam is de mensen die kijken of luisteren van onderwerpen informeert. Dit moet op zowel een informatieve als (soms leuke) of interessante manier worden gedaan. Hiervoor moet de verslaggever succesvol kunnen werken om zowel de kijker en luisteraar geboeid te houden als juiste informatie te geven (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verslaggever


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verslaggever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verslaggever

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verslaggever

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verslaggever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verslaggever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verslaggever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verslaggever. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verslaggever iets voor je?

Zou je graag Verslaggever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verslaggever bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verslaggever

Een verslaggever

Ik ken verslaggevers die toch echt 2700-3000 netto per maand verdienen. Het hier genoemde bedrag is niet heel realistisch. Tussen de 2300-3000 komt meer in de richting.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar