Geodeet Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Geodeet? Lees de functieomschrijving.

Een Geodeet is iemand die metingen uitvoert op gebieden waar een bedrijf iets wil gaan bouwen, zoals spoorlijnen of een nieuwbouwwijk.

De Geodeet bepaalt de grootte van een landoppervlak. Hij doet dit door middel van bijvoorbeeld satellieten en luchtfoto’s. Ook kan de Geodeet Landmeters de opdracht geven gegevens te verzamelen. Vervolgens registreert en verwerkt de Geodeet de gegevens, analyseert ze en pleegt overleg met en rapporteert aan de Opdrachtgever. Ook schrijft de Geodeet adviesrapporten.

Het landoppervlak is bij planologische en logistieke beslissingen vaak van groot belang. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe en waar precies een spoorlijn of weg het beste kan worden aangelegd.

Een Geodeet heeft verder vaak de leiding bij bouwprojecten. De Geodeet stelt een begroting op en begeleidt het team. Ook kijkt de Geodeet naar milieuwetgeving. 

Wil je werken als Geodeet?

Werk je al als Geodeet en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Geodeet worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Geodeet, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Geodeet in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Landmeter
 • Cartograaf
 • Bodemonderzoeker
 • Opdrachtgever
 • Uitvoerder
 • Projectleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Geodeet

Wat verdient een Geodeet?

Een Geodeet kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze loon hangt af van factoren als leeftijd, ervaring, werkgever en taken.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar voorbeelden zijn 8% vakantietoeslag, winstuitkering, een pensioensregeling en een spaarloonregeling.

Salarisschaal Geodeet

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Geodeet

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Geodeet

Hoe goed is de toekomst voor de Geodeet? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Geodeet is heel goed. Er zijn in ons land erg weinig afgestudeerde Geodeten, dus er is weinig concurrentie. Er is meer vraag dan aanbod, met name in goede economische tijden.

Doorgroeimogelijkheden bestaan bijvoorbeeld uit het krijgen van leidinggevende taken.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Geodeet worden: Opleidingen tot Geodeet

Hoe word je een Geodeet? 

Om Geodeet te worden, kunnen diverse opleidingen op HBO- en WO-niveau gevolgd worden.

Op HBO-niveau is er bijvoorbeeld de opleiding Geodesie. De student leert werken met luchtfoto’s, satellieten et cetera en hij leert gegevens analyseren. Ook houdt de student zich onder meer bezig met juridische vraagstukken.

Op WO-niveau zijn er bijvoorbeeld de opleidingen Geo-Information Science, Earth Sciences, Geomatics en Climate Studies. Deze opleidingen gaan wat dieper in op de materie dan de HBO-opleidingen. De student leert bijvoorbeeld oplossingen te bedenken voor problemen waarbij tegenstrijdige belangen in het spel zijn. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Geodeet

LisCAD Basis
In deze training leert u om te gaan met LisCAD. Stap voor stap wordt ingegaan op de commando’s van LisCAD, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van …
Meer opleidingen Geodeet

Weet je nog niet of je Geodeet wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Geodeet of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Geodeet

Met wie werkt een Geodeet samen? 

Afhankelijk van de werkgever, komt de Geodeet in aanraking met andere mensen die meewerken aan het onderzoek naar de kwaliteit van de bodem en dergelijke, zoals een Landmeter, een Cartograaf en een Bodemonderzoeker. Hij geeft hen leiding. Tevens komt de Geodeet in contact met de Opdrachtgever en vaak ook met de Uitvoerder en Projectleider van het bouwproject. 


 • Landmeter
 • Cartograaf
 • Bodemonderzoeker
 • Opdrachtgever
 • Uitvoerder
 • Projectleider
Geodeet


Organisaties waar een Geodeet werkzaam is

Waar werkt een Geodeet meestal? 

Een Geodeet werkt vaak in de non-profitsector bij overheidsinstellingen, zoals het kadaster. Zo kan een Geodeet worden ingeschakeld om te bepalen of er in een bepaald gebied een nieuw trainspoor kan worden aangelegd.

Tevens kan een Geodeet aan de slag in de profitsector bij een ingenieursbureau.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Geodeet

Waar kun je het beste werken als Geodeet? Hieronder vindt je de best door de Geodeet beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Geodeet.

Competenties, Skills en Vaardigheden Geodeet:

Welke competenties heeft een een Geodeet nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Geodeet

Wat voor persoonlijkheid heb je als Geodeet nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Geodeet zijn Waarnemer, Perfectionist en Baas.

Een Geodeet kan goed waarnemen. De Geodeet heeft inzicht in zijn omgeving, voert metingen uit en trekt gegronde conclusies uit de onderzoeksresultaten. De Geodeet kan dus ook goed analyseren (Waarnemer).

Daarnaast is een Geodeet heel nauwkeurig. Hij voert de metingen heel zorgvuldig uit en houdt daarbij rekening met details. Ook kan de Geodeet de resultaten nauwkeurig noteren. De Geodeet mag geen fouten maken, want dan kloppen de conclusies niet en worden wellicht verkeerde beslissingen genomen (Perfectionist). 

Tevens geeft de Geodeet leiding aan een team, dus hij moet ook goed mensen aan kunnen sturen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor GeodeetInterview met een Geodeet

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Geodeet

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Geodeet

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Geodeet

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Geodeet dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Geodeet belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Geodeet. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Geodeet iets voor je?

Zou je graag Geodeet willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Geodeet bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Geodeet

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar