Gerechtsdeurwaarder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gerechtsdeurwaarder? Lees de functieomschrijving.

Als Gerechtsdeurwaarder ben je eigenlijk een openbaar ambtenaar en zelfstandig ondernemer ineen. Je roept mensen op voor de rechtbank en je brengt gerechtelijke vonnissen ten uitvoer. In je functie van openbaar ambtenaar voer je taken uit die je bij de wet zijn toegewezen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het dagvaarden van personen voor de rechter, het opmaken van akten, het betekenen van juridische stukken en het ten uitvoerleggen van vonnissen en andere executoriale titels.

Ook kan je als Gerechtsdeurwaarder akten opstellen ter constatering, die gelden als rechtsgeldig bewijs wanneer er later onenigheid bestaat over sommige feiten. Meestal ben je als Gerechtsdeurwaarder ook zelfstandig ondernemer. Je verricht hierbij werkzaamheden zoals buitengerechtelijke incassowerkzaamheden, juridisch advies én juridische bijstand in procedures voor de kantonrechter.

Wil je werken als Gerechtsdeurwaarder?

Werk je al als Gerechtsdeurwaarder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gerechtsdeurwaarder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gerechtsdeurwaarder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gerechtsdeurwaarder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Rechter
  • Advocaat
  • Gerechtsdeurwaarder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gerechtsdeurwaarder

Wat verdient een Gerechtsdeurwaarder?

Het salaris van de Gerechtsdeurwaarder is afhankelijk van ervaring en opleiding. Ook speelt de grootte van het gerechtsdeurwaarderskantoor waar je werkt een grote rol in de hoogte van je salaris.

Salarisschaal Gerechtsdeurwaarder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gerechtsdeurwaarder

Op zoek naar een nieuwe baan als Gerechtsdeurwaarder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gerechtsdeurwaarder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gerechtsdeurwaarder vacatures

INCASSOMEDEWERKER
Van Es Gerechtsdeurwaarders en Incasseerders
Wie zoeken wij?Van Es is op zoek naar een enthousiaste Incassomedewerker! Als incassomedewerker binnen ons kantoor ben je niet alleen bezig met het incasseren van openstaande vorderingen, maar kijk …
Incasso Medewerker
Reijn Retro
Als gerenommeerd kantoor gevestigd in het centrum van Tilburg is Reijn Retro incasso en gerechtsdeurwaarders dé specialist met een breed dienstenpakket op het gebied van incasso, ambtelijke taken en juridische …
Functioneel Applicatiebeheerder
Van Es Gerechtsdeurwaarders en Incasseerders B.V.
Wie zoeken wij?Van Es zoekt een Functioneel Applicatiebeheerder die samen met de Functioneel Beheerder verantwoordelijk is voor het optimaal laten verlopen en het verbeteren van de operationele bedrijfsprocessen in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gerechtsdeurwaarder

Hoe goed is de toekomst voor de Gerechtsdeurwaarder? 

Het arbeidsmarktperspectief van de Gerechtsdeurwaarder is redelijk goed, er zijn immers altijd wel vonnissen die ten uitvoer moeten worden gebracht. Het perspectief is ook afhankelijk van het economische klimaat. In tijden van crisis zullen er meer mensen met schulden zijn en bestaat er dus meer vraag naar Gerechtsdeurwaarders die mensen aanmanen om hun schulden terug te betalen. De doorgroeimogelijkheden van een Gerechtsdeurwaarder zijn beperkt. Je zou binnen een organisatie kunnen doorstromen naar een functie als teamleider, maar veel andere mogelijkheden heb je binnen dit beroep niet.

Baankans Gerechtsdeurwaarder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gerechtsdeurwaarder worden: Opleidingen tot Gerechtsdeurwaarder

Hoe word je een Gerechtsdeurwaarder? 

Om Gerechtsdeurwaarder te worden moet je de HBO opleiding kandidaat-Gerechtsdeurwaarder hebben afgerond. Je moet verder de Nederlandse nationaliteit hebben en in het bezit zijn van een verklaring van goed gedrag. Om te kunnen starten met de opleiding heb je Havo/VWO nodig of een opleiding op MBO niveau 4. In je eerste jaar is het verplicht om in een juridische omgeving te gaan werken en vanaf het vierde jaar, je stagejaar, moet je bij een gerechtsdeurwaarderskantoor gaan werken.

Na het afronden van de opleiding ben je Kandidaat-Gerechtsdeurwaarder, je mag dan nog geen officiële stukken uitbrengen want dat mag pas als je bent toegevoegd aan een Gerechtsdeurwaarder. Pas dan heb je het recht om alle functies en ambtelijke taken uit te voeren. Na minimaal een jaar als kandidaat-Gerechtsdeurwaarder te hebben gewerkt kun je bij koninklijk besluit officieel benoemd worden tot Gerechtsdeurwaarder.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gerechtsdeurwaarder

Loonbeslag
Voorkom nog grotere geldzorgen van uw werknemers! Steeds meer mensen hebben financiële problemen. Door hoge schulden kan er beslag worden gelegd op het loon van een werknemer. De werkgever moet …
Meer opleidingen Gerechtsdeurwaarder

Weet je nog niet of je Gerechtsdeurwaarder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gerechtsdeurwaarder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gerechtsdeurwaarder

Met wie werkt een Gerechtsdeurwaarder samen? 

Als Gerechtsdeurwaarder kom je in aanraking met verschillende soorten mensen. Je hebt onder andere veel te maken met rechters en gedaagden, maar soms ook met andere mensen die juridische problemen hebben en met andere Gerechtsdeurwaarders en advocaten. Vaak kom je naast gedaagden ook in aanraking met mensen die voor de rechtbank een procedure hebben gehad, en waarvoor jij dus moet zorg dragen dat het gerechtelijke vonnis van deze procedure wordt uitgevoerd. Als je als Gerechtsdeurwaarder bij een incassobureau werkzaam bent kom je vaak in aanraking met mensen die hun schulden moeten af betalen en met andere medewerkers van het incassobureau. Ben je verbonden aan een gerechtsdeurwaarderskantoor dan kom je natuurlijk ook vaak in aanraking met andere Gerechtsdeurwaarders.


  • Rechter
  • Advocaat
  • Gerechtsdeurwaarder
Gerechtsdeurwaarder


Organisaties waar een Gerechtsdeurwaarder werkzaam is

Waar werkt een Gerechtsdeurwaarder meestal? 

Als Gerechtsdeurwaarder ben je meestal werkzaam binnen een gerechtsdeuwaarderskantoor of een incassobureau. Ook kun je als zelfstandig ondernemer werken.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Gerechtsdeurwaarder

Waar kun je het beste werken als Gerechtsdeurwaarder? Hieronder vindt je de best door de Gerechtsdeurwaarder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gerechtsdeurwaarder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gerechtsdeurwaarder:

Welke competenties heeft een een Gerechtsdeurwaarder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gerechtsdeurwaarder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gerechtsdeurwaarder nodig? 

Als Gerechtsdeurwaarder is het belangrijk dat je geduldig bent. De mensen waarmee je in aanraking komt hebben vaak grote problemen die niet zo maar op te lossen zijn. Je moet dus vriendelijk zijn om te zorgen dat je het vertrouwen van de mensen wint en hen op de best mogelijke manier kunt helpen. Verder is het dus erg belangrijk dat je behulpzaam bent en klaar staat om mensen te helpen met hun juridische problemen (Loyalist). Ook is het belangrijk om verantwoordelijk te zijn, want je bent vaak bezig met zaken die het publieke belang dienen, zoals het ten uitvoer leggen van gerechtelijke vonnissen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Gerechtsdeurwaarder


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Gerechtsdeurwaarder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gerechtsdeurwaarder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gerechtsdeurwaarder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gerechtsdeurwaarder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gerechtsdeurwaarder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gerechtsdeurwaarder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gerechtsdeurwaarder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gerechtsdeurwaarder iets voor je?

Zou je graag Gerechtsdeurwaarder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gerechtsdeurwaarder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gerechtsdeurwaarder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar