Heftruckmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heftruckmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heftruckmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heftruckmonteur wordt.

 

Wat is een Heftruckmonteur?

 

Een heftruckmonteur voert zelfstandig reparaties, onderhoudswerkzaamheden en inspecties van diesel-, LPG- en/of electroheftrucks uit. Een heftruckmonteur voert reparaties uit op mechanisch, hydraulisch en elektrisch gebied. Tevens houdt hij zich bezig met het oplossen van storingen aan de machines.

Een heftruckmonteur verhelpt bijvoorbeeld slijtages en laadt de accu’s van de machines op. Als een heftruck een storing heeft, bekijkt de monteur eerst de technische tekening van de machine, bepaalt daarna met behulp van meetapparaten waar de storing zit en gaat vervolgens aan het defecte onderdeel sleutelen.

Vaak werkt een heftruckmonteur niet alleen in binnendienst, maar ook in buitendienst. Hij voert dan periodieke veiligheidskeuringen uit bij klanten en geeft hen advies. Hij controleert dan bijvoorbeeld het oliepeil van de heftrucks en kan de heftruck precies afstellen op de wensen van de klant.

Soms houdt een heftruckmonteur zich niet alleen bezig met heftrucks, maar ook met andere machines, zoals magazijntrucks en trekkers. Afhankelijk van het bedrijf waar een heftruckchauffeur werkzaam is, kan het zijn dat hij zich tevens bezighoudt met het in elkaar zetten van nieuwe machines. Ook kan hij ingezet worden om goederen te vervoeren met de heftrucks.Wil je werken als Heftruckmonteur?

Werk je al als Heftruckmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heftruckmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heftruckmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heftruckmonteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Heftruckmonteurs
  • Magazijnmedewerkers
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heftruckmonteur

Wat verdient een Heftruckmonteur?

 

Het salaris van een heftruckmonteur hangt af van zijn ervaring en precieze functie, maar ligt zo tussen de € 1500 en € 2500 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden van een heftruckmonteur hangen af van het bedrijf waar hij werkt. Vaak  is er sprake van 25 vakantiedagen en een onregelmatigheidstoeslag. Meestal ontvangt een heftruckmonteur geen dertiende maand.

Salarisschaal Heftruckmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Heftruckmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Heftruckmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heftruckmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Heftruckmonteur vacatures

Vacature Heftruckmonteur - Breda
VNOM, Breda
Heftruckmonteur - Wat ga je doen? Heb jij ervaring als Heftruckmonteur? Ben jij opzoek naar een vaste baan? Dan zoeken wij jou Wij bieden jou een zeer uitdagende baan met …
Vacature Heftruckmonteur - Etten-Leur
VNOM, Etten Leur
Heftruckmonteur - Wat ga je doen? Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste heftruckmonteur voor een gerenommeerd bedrijf in de techniek. Als Heftruckmonteur ben je verantwoordelijk voor het …
Vacature Heftruckmonteur - Barendrecht
VNOM, Barendrecht
Heftruckmonteur - Wat ga je doen? Lijkt het jou gaaf om te werken met verschillende heftrucks? Heb jij altijd al een passie gehad om verantwoordelijk te zijn voor het optimaal …
Vacature Ervaren Heftruckmonteur - Schoonhoven
VNOM, Schoonhoven
Heftruckmonteur - Wat ga je doen? Ga jij aan de slag als Heftruckmonteur bij een nationaal familiebedrijf dat gespecialiseerd is in reparatie, onderhoud en revisie van verschillende heftruckmerken? Jij bent …
Vacature Heftruckmonteur - Dordrecht
VNOM, Dordrecht
Heftruckmonteur - Wat ga je doen? Voor een mooie opdrachtgever zijn we per direct op zoek naar een Heftruckmonteur. De organisatie is een leverancier van heftrucks, ruwterreintrucks, hoogwerkers en magazijntrucks …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heftruckmonteur

Wat is de toekomst van Heftruckmonteur?

 

Als heftruckmonteur kom je doorgaans goed aan een baan. Je kunt je kansen verbeteren door bijvoorbeeld na je opleiding Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 2 verder te gaan met de opleiding Allround Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 3. Hoe meer kennis en ervaring een heftruckmonteur heeft, hoe groter de kans dat hij wordt aangenomen en wellicht de leiding krijgt over andere monteurs en medewerkers.

Baankans Heftruckmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Heftruckmonteur worden: Opleidingen tot Heftruckmonteur

Wil je Heftruckmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Heftruckmonteur.

Hoe word je een Heftruckmonteur? 

 

Er kunnen diverse opleidingen tot heftruckmonteur gevolgd worden. De meest bekende zijn de MBO-opleidingen Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 2 en Monteur Mobiel Intern Transport. De opleidingen zijn erg praktijkgericht. Er kan gekozen worden voor een stage of voor een combinatie van leren en een betaalde baan. De opleidingen duren ongeveer twee jaar. Als je echter al ouder bent en ervaring hebt, kun je sneller een diploma halen. Je kunt daarna doorstromen naar de opleiding Allround Monteur Mobiele Werktuigen Niveau 3. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Heftruckmonteur

Er zijn geen opleidingen Heftruckmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Heftruckmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Heftruckmonteur

Als je Heftruckmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Heftruckmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Heftruckmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Heftruckmonteur?

Competenties en Vaardigheden Heftruckmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Heftruckmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Heftruckmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Heftruckmonteur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Heftruckmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Heftruckmonteur. Als Heftruckmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Heftruckmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Heftruckmonteur

Vakkennis voor een Heftruckmonteur

Het is voor een Heftruckmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Heftruckmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Heftruckmonteur


Werkervaring Heftruckmonteur

Het is voor een startend Heftruckmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Heftruckmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Heftruckchauffeur, Magazijnmedewerker, Onderhoudsmedewerker .

Iets anders leren?

Is Heftruckmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Heftruckmonteur

Met wie werkt een Heftruckmonteur samen? 

Afhankelijk van het bedrijf waar hij werkzaam is, werkt een heftruckmonteur veel samen met andere heftruckmonteurs en magazijnmedewerkers. Als een heftruckmonteur ook in de buitendienst werkt, komt hij ook in aanraking met klanten.


  • Heftruckmonteurs
  • Magazijnmedewerkers
  • Klanten
Heftruckmonteur


Organisaties waar een Heftruckmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heftruckmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Heftruckmonteur?

 

Als heftruckmonteur kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in een magazijn of bij een (internationaal) bedrijf dat transportmiddelen maakt. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Heftruckmonteur

Waar kun je het beste werken als Heftruckmonteur? Hieronder vind je de best door de Heftruckmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heftruckmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heftruckmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heftruckmonteur.

Welke competenties heeft een Heftruckmonteur nodig?

Een Heftruckmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heftruckmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heftruckmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heftruckmonteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een heftruckmonteur zijn succesvolle werker en waarnemer. Een heftruckmonteur is energiek, zelfverzekerd en doelgericht (succesvolle werker). Hij werkt op een efficiënte manier naar zijn doel. Ook is hij analytisch en heeft hij een goed technisch inzicht (waarnemer). Goede technische vaardigheden zijn vanzelfsprekend heel erg belangrijk bij dit beroep.

Bekijk de persoonstypen voor Heftruckmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Heftruckmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heftruckmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heftruckmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heftruckmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heftruckmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heftruckmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heftruckmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heftruckmonteur iets voor je?

Zou je graag Heftruckmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heftruckmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Heftruckmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Heftruckmonteur

Vacature Allround heftruckmonteur
VNOM
Wat ga je doen? Ga jij aan de slag als Heftruckmonteur bij een internationaal familiebedrijf? Wij zijn op zoek naar een Heftruckmonteur die aan het werk gaat met diverse systemen, …
Vacature Allround heftruckmonteur -Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Ga jij aan de slag als Heftruckmonteur bij een internationaal familiebedrijf? Wij zijn op zoek naar een Heftruckmonteur die aan het werk gaat met diverse systemen, …
Vacature Heftruckmonteur
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zoeken wij kandidaten voor de vacature Heftruckmonteur. In deze zeer dynamische functie kom je in aanraking met vele facetten van techniek. Je bent verantwoordelijk voor je eigen …
Vacature Service Monteur Intern Transportmaterieel
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Als Service Monteur Intern Transportmaterieel ben je verantwoordelijk voor de keuringen, onderhoudsbeurten en het verhelpen van storingen aan intern transport materieel, heftrucks en hoogwerkers. Je levert een veilige en storingsvrije …
Vacature Heftruckmonteur
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zoeken wij kandidaten voor de vacature Heftruckmonteur. In deze zeer dynamische functie kom je in aanraking met vele facetten van techniek. Je bent verantwoordelijk voor je eigen …

Actuele blogposts


reacties op Heftruckmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar