Homeopaat Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Homeopaat? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep homeopaat. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je homeopaat wordt.

 

Wat is een Homeopaat?

Een Homeopaat is een persoon die mensen op een natuurlijke manier tracht te genezen van fysieke en psychische klachten. In plaats van ziekte aan te vallen of te remmen, zoals in de reguliere geneeskunde gebeurt, probeert een Homeopaat het zelfherstellend vermogen van het menselijk organisme te ondersteunen. Een professionele Homeopaat kijkt op een holistische manier naar de patiënt.

Hij vraagt de patiënt naar zijn leefgewoonten, omgeving, verleden, beroep, sociaal verkeer en uiteraard naar zijn klachten. Aan de hand daarvan zal de Homeopaat een geneesmiddel uitzoeken dat past bij de klachten van de patiënt. De Klassiek Homeopaat is altijd op zoek naar het individuele in de mens, dat wat hem onderscheidt van zijn medemens. Op basis van die individualiteit selecteert hij het geneesmiddel. Dit heeft meestal een enkele werkzame stof, een geconcentreerd extract van natuurlijke oorsprong (mineralen, dieren, planten).

Homeopaten hebben een gedegen kennis van anatomie en fysiologie, pathologie, geneesmiddelenleer en symptomenleer. Hij moet wat hij leert uit anamneses in dit theoretisch kader kunnen passen.

Homeopatische geneesmiddelen zijn niet uitsluitend te krijgen via een Homeopaat, maar zijn vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Een Homeopaat voert een geneeskunst uit die onderdeel uitmaakt van het alternatieve circuit.Wil je werken als Homeopaat?

Werk je al als Homeopaat en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Homeopaat worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Homeopaat, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Homeopaat in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Huisarts
  • Medisch Specialist
  • Patiënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Homeopaat

Wat verdient een Homeopaat?

Een Homeopaat is altijd zelfstandig ondernemer, vandaar dat er geen salarisindicatie gegeven kan worden. Omdat homeopathie door de overheid niet niet erkend is als officiële geneeskunde wordt er ook geen werkgelegenheid gecreeërd (bijv. door ruimtetoewijzing in zorginstellingen, ziekenhuizen enz.). Dit betekent dat homeopathie alleen werk ontvangt vanuit ongecontroleerde vraag (vrije markt); van individuele burgers. Hoe de onderneming van een Homeopaat loopt is afhankelijk van onder meer het patiëntenbestand en de populariteit van de praktijk.

Het salaris staat dus niet vast. Per consult wordt vaak tussen de €50 en €100 gevraagd. Een consult bij een Homeopaat duurt in principe ongeveer een uur. Echter, daarmee zit het werk van de Homeopaat er niet op. Het onderzoek naar het geneesmiddel moet dan nog tot stand moet komen, wat veel tijd en geduld vraagt. Daarbij komt dat de vraaggesprekken met patiënten vaak zeer arbeidsintensief zijn. De meeste Homeopaten werken dan ook niet full-time. De negatieve publiciteit rondom homeopathie, het gebrek aan erkenning en de kritiek vanuit de overheid maken het geen makkelijk beroep.

Salarisschaal Homeopaat

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Homeopaat

Er zijn geen vacatures Homeopaat aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Homeopaat in werkt.

Meer weten over de sector waar een Homeopaat in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Homeopaat

Wat zijn de baankansen voor een Homeopaat?

Het is moeilijk aan te geven wat het arbeidsmarktperspectief is van een Homeopaat. In principe is er altijd ruimte om een praktijk op te richten. Als een Homeopaat goed is dan komen de patiënten vanzelf; er is genoeg onvrede over het huidige medische systeem waardoor mensen van zelf naar alternatieve opties kijken. Of een praktijk na intakeconsulten ook terugkerende patiënten krijgt hangt af van de resultaten die een Homeopaat kan bereiken.

Qua doorgroeimogelijkheden zijn de vooruitzichten redelijk beperkt. Homeopaten halen hun voldoening ook niet uit 'carrière maken' of 'doorgroeien' omdat ze op een heel andere manier aankijken tegen het begrip 'carrière' en 'ontwikkelen'. Zij zullen dan ook beweren dat ze juist binnen hun vak enorm groeien omdat ze zoveel in contact komen met mensen die problemen hebben. Unieke, individuele levensverhalen zorgen ervoor dat je het menselijk leven van heel veel verschillende kanten kan gaan zien en dat is misschien wel de beste ontwikkelingsvorm voor elk mens.

De actuele kans op werk voor een Homeopaat

Het beroep Homeopaat is onderdeel van de beroepsfamilie Alternatief genezers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Alternatief genezers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Homeopaat

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Homeopaat worden: Opleidingen tot Homeopaat

Wil je Homeopaat worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Homeopaat.

Hoe word je een Homeopaat? 

Het beroep van de Homeopaat wordt niet officieel erkend door de overheid en datzelfde geldt voor opleidingen. Erkenning voor Homeopaten is alleen afkomstig van beroepsverenigingen. Vanuit de overheid bezien kan iedereen Homeopaat worden zonder daarvoor strafrechtelijk vervolgd te worden – mits de patiënt geen schade wordt toegebracht. Homeopaten zelf, en de beroepsvereniging, hebben echter wel degelijk een soort van competentieprofiel opgesteld en er zijn ongeveer tien opleidingen in Nederland die, naar zij zeggen, op HBO niveau onderwijs bieden aan student-Homeopaten.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Homeopaat

Er zijn geen opleidingen Homeopaat aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Homeopaat in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Homeopaat

Als je Homeopaat wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Homeopaat zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Homeopaat

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Homeopaat?

Competenties en Vaardigheden Homeopaat

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Homeopaat nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Homeopaat nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Homeopaat

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis

Persoonlijkheid van een Homeopaat

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Homeopaat. Als Homeopaat wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Homeopaat:


zie volledige beschrijving persoonstype Homeopaat

Vakkennis voor een Homeopaat

Het is voor een Homeopaat ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Homeopaat zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Homeopaat


Werkervaring Homeopaat

Het is voor een startend Homeopaat die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Homeopaat is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Huisarts, Diëtist .

Iets anders leren?

Is Homeopaat het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Homeopaat

Met wie werkt een Homeopaat samen? 

Een Homeopaat komt vanzelfsprekend het meest in contact met zijn patiënten. Daarnaast zal de Homeopaat eventueel patiënten doorverwijzen of contact onderhouden met de huisarts en andere medisch specialisten. Mede doordat het beroep Homeopaat niet officiëel erkend is moet een Homeopaat zeer voorzichtig handelen en kan hij strafbaar zijn wanneer hij de patiënt tegenhoudt elders second opinions te vragen.


  • Huisarts
  • Medisch Specialist
  • Patiënten
Homeopaat


Organisaties waar een Homeopaat werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Homeopaat meestal werkt.

Waar werkt een Homeopaat?

Hoewel Homeopaten hun beroep niet uitoefenen om er rijk van te worden maken ze feitelijk gezien onderdeel uit van de profit sector. Ze hebben tenslotte een eigen onderneming. Ze werken in 90% van de gevallen in een eigen praktijk. Soms delen ze een praktijk met andere Homeopaten of (alternatieve) medici. In Nederland wordt er geen werk verschaft in zorginstellingen voor Homeopaten.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Homeopaat

Waar kun je het beste werken als Homeopaat? Hieronder vind je de best door de Homeopaat beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Homeopaat.

Competenties, Skills en Vaardigheden Homeopaat:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Homeopaat.

Welke competenties heeft een Homeopaat nodig?

Een Homeopaat heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Homeopaat

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Homeopaat passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Homeopaat nodig? 

Een Homeopaat wendt zijn eigen kennis, inzicht en vaardigheden aan om iemand anders te helen. Daardoor geeft hij veel energie, hij is dag in dag uit bezig te geven. Je kunt dus geen Homeopaat zijn zonder dat je iets van de persoonlijkheid Gever in je hebt. Daarnaast moet je als Homeopaat onbevooroordeeld mensen kunnen observeren en waarnemen. Elke mens die ziek is heeft zijn eigen voorgeschiedenis, karaktertrekken, pathologisch beeld enz: je moet daar als Homeopaat zo objectief mogelijk naar kijken zonder een persoonlijke voor- of afkeur voor de persoon (patiënt) tegenover je te hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Homeopaat


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Homeopaat

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Homeopaat

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Homeopaat

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Homeopaat

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Homeopaat dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Homeopaat belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Homeopaat. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Homeopaat iets voor je?

Zou je graag Homeopaat willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Homeopaat bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Homeopaat

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar