Inside Sales Accountmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inside Sales Accountmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inside sales accountmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inside sales accountmanager wordt.

 

Wat is een Inside Sales Accountmanager?

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

Een accountmanager is in dit proces een leidinggevende die een team aanstuurt in het opbouwen en onderhouden van klantcontacten. Meestal is hij of zij ook eindverantwoordelijke. Een accountmanager neemt vaak een beperkt aantal klanten voor zijn rekenening, omdat het contact in deze gevallen meestal van intensieve aard is. Hij of zij kan zijn werk dan ook op veel manieren invullen, het is maar net hoe de accountmanager tot de beste deal met de klant komt. Een inside sales accountmanager is echter wel vaak gebonden aan de locatie waar hij werkt, waar andere accountmanagers ook wel de deur uitgaan, om bijvoorbeeld persoonlijk contact te hebben met de klant.

Voor de (inside sales) accountmanager is in ieder geval de kwaliteit van het contact erg belangrijk. De functie is er in principe om een vertrouwensband te scheppen met de klant, en er daarbij voor te zorgen dat het bedrijf tegenover de klant goed voor de dag komt. De details van de verkoop en logistiek laat de accountmanager over aan anderen. De taakomschrijvingen van de functie komen vaak overeen met die van de Inside Sales Executive.Wil je werken als Inside Sales Accountmanager?

Werk je al als Inside Sales Accountmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inside Sales Accountmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inside Sales Accountmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inside Sales Accountmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inside Sales Accountmanager

Wat verdient een Inside Sales Accountmanager?

Accountmanagers in het bedrijfsleven verdienen over het algemeen minstens 3000 per maand. Uitzonderingen naar beneden zijn zeldzaam. Uitzonderingen naar boven niet. Een accountmanager met ervaring en de nodige specifieke kennis kan zomaar naar de 5000 of 6000 per maand groeien. Daarnaast kennen veel bedrijven voor accountmanagers een bonusregeling.

Salarisschaal Inside Sales Accountmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Inside Sales Accountmanager

Er zijn geen vacatures Inside Sales Accountmanager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inside Sales Accountmanager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inside Sales Accountmanager in werkt

Bekijk werken in Banken

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inside Sales Accountmanager

Wat is de toekomst van Inside Sales Accountmanager?

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer. Doorgroeien als inside sales accountmanager zal vooral inhouden dat hij of zij leiding gaat geven over een grotere afdeling. Verdere doorgroeimogelijkheden zijn andere managementfuncties, bijvoorbeeld die van sales manager.

Baankans Inside Sales Accountmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Inside Sales Accountmanager worden: Opleidingen tot Inside Sales Accountmanager

Wil je Inside Sales Accountmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inside Sales Accountmanager.

Hoe word je een Inside Sales Accountmanager? 

Vrijwel ieder (middel)groot bedrijf heeft een of meer accountmanager(s), en veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. Veel van de algemene vaardigheden voor (inside sales) accountmanager zul je in de praktijk moeten opdoen, de sector-specifieke deskundigheid zul je met een specifieke opleiding moeten opdoen. In de meeste gevallen wordt om hbo- of wo-niveau gevraagd. Met een opleiding bedrijfskunde of bedrijfseconomie beschik je al over veel van de gevraagde kwaliteiten, maar in principe kun je met meer opleidingen inside sales accountmanager worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inside Sales Accountmanager

Er zijn geen opleidingen Inside Sales Accountmanager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inside Sales Accountmanager in werkt

Bekijk alle opleidingen Banken

Omscholen of doorgroeien tot Inside Sales Accountmanager

Als je Inside Sales Accountmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inside Sales Accountmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inside Sales Accountmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inside Sales Accountmanager?

Competenties en Vaardigheden Inside Sales Accountmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inside Sales Accountmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inside Sales Accountmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inside Sales Accountmanager

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Inside Sales Accountmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inside Sales Accountmanager. Als Inside Sales Accountmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inside Sales Accountmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Inside Sales Accountmanager

Vakkennis voor een Inside Sales Accountmanager

Het is voor een Inside Sales Accountmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inside Sales Accountmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inside Sales Accountmanager


Werkervaring Inside Sales Accountmanager

Het is voor een startend Inside Sales Accountmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inside Sales Accountmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Sales Manager, Inside Sales Engineer, Inside sales executive .

Iets anders leren?

Is Inside Sales Accountmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Inside Sales Accountmanager

Met wie werkt een Inside Sales Accountmanager samen? 

Een inside sales accountmanager werkt met een team medewerkers die bij verschillende bedrijven anders heten. ‘Inside sales engineer’ wordt veel gebruikt. Naast deze medewerkers staat hij of zij vaak in contact met de sales manager en marketingmedewerkers. Het is inherent aan het beroep dat de inside sales accountmanager veel contact heeft met klanten, maar ook binnen het bedrijf, bijvoorbeeld met de productie- of communicatiemedewerkers.


 • Inside sales engineer
 • Sales manager
 • Communicatiemedewerker
 • Productiemanager
Inside Sales Accountmanager


Organisaties waar een Inside Sales Accountmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inside Sales Accountmanager meestal werkt.

Waar werkt een Inside Sales Accountmanager?

Inside sales accountmanagers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Inside Sales Accountmanager

Waar kun je het beste werken als Inside Sales Accountmanager? Hieronder vind je de best door de Inside Sales Accountmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inside Sales Accountmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inside Sales Accountmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inside Sales Accountmanager.

Welke competenties heeft een Inside Sales Accountmanager nodig?

Een Inside Sales Accountmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inside Sales Accountmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inside Sales Accountmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inside Sales Accountmanager nodig? 

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Bekijk de persoonstypen voor Inside Sales Accountmanager


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inside Sales Accountmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inside Sales Accountmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inside Sales Accountmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inside Sales Accountmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inside Sales Accountmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inside Sales Accountmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inside Sales Accountmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inside Sales Accountmanager iets voor je?

Zou je graag Inside Sales Accountmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inside Sales Accountmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inside Sales Accountmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar