Inspecteur brandveiligheid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inspecteur brandveiligheid? Lees de functieomschrijving.

Een inspecteur brandveiligheid (of brandwacht) is een inspecteur die de brandveiligheid van bedrijven of andere plekken onderzoekt. Het hoofddoel van een inspecteur brandveiligheid is het minimaliseren van elke vorm van brandgevaar. Naast het optreden als controleur is een inspecteur brandveiligheid ook gekwalificeerd om bij brand gerelateerde calamiteiten in te grijpen. Op deze momenten fungeert de inspecteur brandveiligheid als een brandweerman.

Een inspecteur brandveiligheid wordt ingezet bij plekken waar er een verhoogde kans is op brandgevaar. Zoals bijvoorbeeld bedrijven die met gevaarlijke explosieve stoffen werken. De inspecteur brandveiligheid controleert het bedrijf op de brandveiligheid en de maatregelen die het bedrijf heeft getroffen in het kader van de brandpreventie. Mocht het bedrijf nalatig zijn in het uitvoeren van de brandvoorschriften dan kan het bedrijf een boete krijgen of zelfs moeten sluiten.

Naast het controleren van de brandveiligheid heeft een inspecteur brandveiligheid nog enkele andere taken. Zo kan een inspecteur brandveiligheid werkgevers en werknemers controleren om te zien of deze wel de juiste werkvergunningen in het bezit hebben. En een inspecteur brandveiligheid kan gas en zuurstofmetingen verrichten om te zien of deze adequaat zijn. Naast het controleren van bedrijven kunnen de inspecteurs ook andere plekken op de brandveiligheid controleren. Zo stellen sommige steden het verplicht dat de studentenhuizen een keer per jaar worden gecontroleerd door een inspecteur brandveiligheid.

Openbare instellingen zoals ziekenhuizen, bibliotheken en andere plekken waar veel mensen komen worden ook vaak gecontroleerd door een inspecteur brandveiligheid. Een inspecteur brandveiligheid is doorgaands in dienst van de overheid of werkt bij een particulier beveiligingsbureau. 

 
 
 

Wil je werken als Inspecteur brandveiligheid?

Werk je al als Inspecteur brandveiligheid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inspecteur brandveiligheid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Inspecteur brandveiligheid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inspecteur brandveiligheid in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Brandweerman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2538

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inspecteur brandveiligheid

Wat verdient een Inspecteur brandveiligheid?

Een inspecteur brandveiligheid verdient doorgaands hetzelfde loon als een brandweerman. Een brandweerman verdient tussen de 1700 en 2538 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en verantwoordelijkheden van de brandweerman. Als de inspecteur brandveiligheid als inspecteur bij een particulier bedrijf werkt kan het salaris iets verschillen.

 

 
 
 

Salarisschaal Inspecteur brandveiligheid

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Inspecteur brandveiligheid

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inspecteur brandveiligheid

Hoe goed is de toekomst voor de Inspecteur brandveiligheid? 

De regels voor brandpreventie zijn in Nederland wettelijk vastgelegd. Dit betekend dat bedrijven of plekken met een verhoogd risico altijd gecontroleerd dienen te worden door een inspecteur brandveiligheid. Er zal wat dat betreft ook altijd vraag zijn naar inspecteurs van de brandveiligheid. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet direct voor een inspecteur brandveiligheid. 

 

 
 
 

Baankans Inspecteur brandveiligheid

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Inspecteur brandveiligheid worden: Opleidingen tot Inspecteur brandveiligheid

Hoe word je een Inspecteur brandveiligheid? 

Om als inspecteur brandveiligheid te kunnen werken moet het Rijkserkende diploma Brandwacht behaald worden. Pas als dit diploma in het bezit is kan iemand als inspecteur brandveiligheid werken. Naast het Brandwacht diploma is een EHBO diploma verplicht. In veel gevallen is een inspecteur brandveiligheid eerst een brandweerman geweest.

 

 
 
 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Inspecteur brandveiligheid

Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties
In 10 weken klaarstomen voor het examen Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties is erop gericht om je de theoretische en praktische kennis van brandveiligheid, brandmeldtechniek en wetgeving bij te brengen, waarna je …
Projecteringsdeskundige OAI Type A & B
Word de expert op het gebied van ontruimingsalarminstallaties en ontvang een wetenschappelijke rekenmachine cadeau! De 7-daagse opleiding Projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallaties Type A is erop gericht om je de theoretische en praktische …
Meer opleidingen Inspecteur brandveiligheid

Weet je nog niet of je Inspecteur brandveiligheid wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Inspecteur brandveiligheid of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Inspecteur brandveiligheid

Met wie werkt een Inspecteur brandveiligheid samen? 

Een inspecteur brandveiligheid heeft veel extern contact met de bedrijven die hij dient te controleren. Als er calamiteiten optreden kan een inspecteur brandveiligheid contact hebben met de brandweermannen. Doorgaands gaat een inspecteur brandveiligheid alleen op pad bij het controleren van de brandveiligheid.

 

 
 
 

  • Brandweerman
Inspecteur brandveiligheid


Organisaties waar een Inspecteur brandveiligheid werkzaam is

Waar werkt een Inspecteur brandveiligheid meestal? 

Een inspecteur brandveiligheid kan zowel bij een non profit instelling werken (brandweer) of bij een profit organisatie als een particulier beveiligingsbureau.

 

 
 
 

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Inspecteur brandveiligheid

Waar kun je het beste werken als Inspecteur brandveiligheid? Hieronder vindt je de best door de Inspecteur brandveiligheid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inspecteur brandveiligheid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inspecteur brandveiligheid:

Welke competenties heeft een een Inspecteur brandveiligheid nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Inspecteur brandveiligheid

Wat voor persoonlijkheid heb je als Inspecteur brandveiligheid nodig? 

Een inspecteur brandveiligheid heeft een grote verantwoordelijkheid, er kunnen immers levens op het spel staan als de inspecteur brandveiligheid niet zorgvuldig te werk gaat. Een inspecteur brandveiligheid dient dan ook veeleisend en integer te zijn. Eigenschappen die passen bij de perfectionist. Verder dient een inspecteur brandveiligheid een scherp ook te hebben voor detail. Niks mag de inspecteur brandveiligheid ontgaan als het om de brandveiligheid gaat. De inspecteur brandveiligheid moet onderzoekend van geest zijn en objectief te werk kunnen gaan. Eigenschappen die passen bij de waarnemer.

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Inspecteur brandveiligheid


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Inspecteur brandveiligheid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inspecteur brandveiligheid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inspecteur brandveiligheid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inspecteur brandveiligheid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inspecteur brandveiligheid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inspecteur brandveiligheid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inspecteur brandveiligheid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inspecteur brandveiligheid iets voor je?

Zou je graag Inspecteur brandveiligheid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inspecteur brandveiligheid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inspecteur brandveiligheid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar