Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Lees de functieomschrijving.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkt als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder voor een gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder verricht ambtshandelingen namens de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd. In principe is dit beroep vrijwel gelijk aan het beroep van gerechtsdeurwaarder. Het enige verschil zit dus meer in de organisatorische dan in de uitvoerende kant (zoals bij bijvoorbeeld notaris en kandidaat notaris, alhoewel daar wel andere regels gelden).

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je openbaar ambtenaar en zelfstandig ondernemer ineen. Je roept (namens de gerechtsdeurwaarder) mensen op voor de rechtbank en brengt gerechtelijke vonnissen ten uitvoer. Meer informatie over het beroep vindt u bij gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan als gerechtsdeurwaarder worden benoemd als hij minimaal een jaar voor een gerechtsdeurwaarder heeft gewerkt. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder schrijft vervolgens een ondernemingsplan en levert dit in bij de Commissie Van Deskundigen, dat uit gerechtsdeurwaarders bestaat. Als de commissie het met het plan eens is, en er geen rechtszaken tegen de kandidaat-gerechtsdeurwaarder in kwestie lopen (of als de kandidaat-gerechtsdeurwaarder geen gedragsregels heeft overgeschreden en dus een tuchtzaak tegen zich heeft lopen) kan hij benoeming aanvragen bij het Ministerie van Justitie, waar eerst de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) vragen of er bezwaren tegen de benoeming zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de kandidaat-gerechtsdeurwaarder benoemd tot gerechtsdeurwaarder.

 

Wil je werken als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Werk je al als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Mensen
  • Gerechtsdeurwaarder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wat verdient een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Afhankelijk van de aantal jaren werkervaring en gevolgde opleiding kan de kandidaat gerechtsdeurwaarder tussen de €1500,- en €4000,- bruto per maand verdienen.

Salarisschaal Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Hoe goed is de toekomst voor de Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een kandidaat-gerechtsdeurwaarder is gemiddeld; er zijn altijd wel vonnissen die ten uitvoer moeten worden gebracht maar de werkgelegenheid is ook afhankelijk van het economische klimaat (omdat er in tijden van crisis meer mensen met schulden zijn en er dus meer mensen zijn die geholpen moeten worden).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan, na minimaal een jaar werkervaring, tot gerechtsdeurwaarder worden benoemd.

Baankans Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden: Opleidingen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Hoe word je een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? 

De opleiding voor kandidaat-gerechtsdeurwaarder is in de meeste gevallen een afstudeerrichting van een HBO studie Rechten. Deze studie is over het algemeen vierjarig.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

COMPETENTIEMETING HEFTRUCK / REACHTRUCK
Veel personen die met regelmaat werken  en in het bezit zijn van een heftruckcertificaat zullen na het verlopen normaliter een herhalingstraining moeten doen. Een volledige dag in cursus is voor …
Lean Six Sigma, Black Belt, Certified
Deze 15 daagse Six Sigma Black Belt training voldoet aan de ASQ norm (American Society for Quality) en bestaat uit 5 blokken van 3 dagen, verdeeld over 5 maanden. Tussentijds …
Instructeurs opleiding BLS basiscursus Zuid West Nederland
De opleiding tot Instructeur Reanimatie (BLS/AED) staat in het teken van basic life support (BLS), de automatische externe defibrillator (AED), het vierstappenplan, didactiek en het geven van feedback aan cursisten. …
Vacatureteksten Schrijven; effectieve & creatieve werving
De juiste kandidaten vinden én werven, gaat écht veel sneller en makkelijker wanneer u de Masterclass Vacatureteksten Schrijven heeft gevolgd. Deze succesvolle, praktijkgerichte masterclass voorziet u van de kennis, vaardigheden
Werken met een Vorkheftruck
Het aantal ongevallen met heftrucks neemt de laatste tijd weer toe. De gevolgen van dergelijke ongevallen zijn vaak zeer ernstig. Onvoldoende opleiding is nog te vaak een belangrijke oorzaak van …
Meer opleidingen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Weet je nog niet of je Kandidaat-gerechtsdeurwaarder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kandidaat-gerechtsdeurwaarder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Met wie werkt een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder samen? 

Het netwerk van een kandidaat-gerechtsdeurwaarder bestaat uit de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd en de mensen die hij met hun juridische problemen moet helpen en begeleiden.


  • Mensen
  • Gerechtsdeurwaarder
Kandidaat-gerechtsdeurwaarder


Organisaties waar een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkzaam is

Waar werkt een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder meestal? 

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je toegevoegd bij een gerechtsdeurwaarder en meestal werkzaam binnen een gerechtsdeurwaarderskantoor of een incassobureau.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Waar kun je het beste werken als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Hieronder vindt je de best door de Kandidaat-gerechtsdeurwaarder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder:

Welke competenties heeft een een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig? 

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder moet geduldig en stressbestendig zijn. Hij komt in aanmerking met mensen met problemen die niet zomaar op te lossen zijn en moet daarom goed naar deze mensen luisteren, vriendelijk zijn en kunnen overtuigen dat hij de juiste persoon is om de mensen te helpen. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder is behulpzaam en wil de mensen helpen met hun juridische problemen (loyalist, perfectionist, succesvolle werker).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan grote verantwoordelijkheden op zich nemen en hiermee omgaan, kan voor de gerechtsdeurwaarder werken en acties en werkzaamheden verklaren. (bemiddelaar)

Bekijk de persoonstypen voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder iets voor je?

Zou je graag Kandidaat-gerechtsdeurwaarder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar