Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kandidaat-gerechtsdeurwaarder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kandidaat-gerechtsdeurwaarder wordt.

 

Wat is een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkt als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder voor een gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder verricht ambtshandelingen namens de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd. In principe is dit beroep vrijwel gelijk aan het beroep van gerechtsdeurwaarder. Het enige verschil zit dus meer in de organisatorische dan in de uitvoerende kant (zoals bij bijvoorbeeld notaris en kandidaat notaris, alhoewel daar wel andere regels gelden).

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je openbaar ambtenaar en zelfstandig ondernemer ineen. Je roept (namens de gerechtsdeurwaarder) mensen op voor de rechtbank en brengt gerechtelijke vonnissen ten uitvoer. Meer informatie over het beroep vindt u bij gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan als gerechtsdeurwaarder worden benoemd als hij minimaal een jaar voor een gerechtsdeurwaarder heeft gewerkt. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder schrijft vervolgens een ondernemingsplan en levert dit in bij de Commissie Van Deskundigen, dat uit gerechtsdeurwaarders bestaat. Als de commissie het met het plan eens is, en er geen rechtszaken tegen de kandidaat-gerechtsdeurwaarder in kwestie lopen (of als de kandidaat-gerechtsdeurwaarder geen gedragsregels heeft overgeschreden en dus een tuchtzaak tegen zich heeft lopen) kan hij benoeming aanvragen bij het Ministerie van Justitie, waar eerst de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) vragen of er bezwaren tegen de benoeming zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de kandidaat-gerechtsdeurwaarder benoemd tot gerechtsdeurwaarder.

 

Past het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Werk je al als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Mensen
  • Gerechtsdeurwaarder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wat verdient een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Afhankelijk van de aantal jaren werkervaring en gevolgde opleiding kan de kandidaat gerechtsdeurwaarder tussen de €1500,- en €4000,- bruto per maand verdienen.

Salarisschaal Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Er zijn geen vacatures Kandidaat-gerechtsdeurwaarder aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wat zijn de baankansen voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Het arbeidsmarktperspectief voor een kandidaat-gerechtsdeurwaarder is gemiddeld; er zijn altijd wel vonnissen die ten uitvoer moeten worden gebracht maar de werkgelegenheid is ook afhankelijk van het economische klimaat (omdat er in tijden van crisis meer mensen met schulden zijn en er dus meer mensen zijn die geholpen moeten worden).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan, na minimaal een jaar werkervaring, tot gerechtsdeurwaarder worden benoemd.

De actuele kans op werk voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder is onderdeel van de beroepsfamilie Deurwaarders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Deurwaarders is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden: Opleidingen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wil je Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Hoe word je een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? 

De opleiding voor kandidaat-gerechtsdeurwaarder is in de meeste gevallen een afstudeerrichting van een HBO studie Rechten. Deze studie is over het algemeen vierjarig.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Recruitment Marketing & Automation
Recruitment Marketing Automation is de meest ideale combinatie tussen inbound arbeidsmarktcommunicatie, recruitment tech, data en sourcing. Door relevante content weet je de doelgroep te verleiden om op je vacature en/of …
Recruitment Marketing & Automation
Werven & Selecteren van Nieuwe Medewerkers
Kandidaten worden vaak aangenomen op hun kennis en expertise (IQ), maar onderzoek laat zien dat dezelfde kandidaten veelal hun baan verliezen op basis van hun beperkte emotionele intellectuele ontwikkeling (EQ). …
Werven & Selecteren van Nieuwe Medewerkers
Certificering TMA talentenanalyse
Heb je professioneel te maken met duurzame inzetbaarheid en ben je HRM manager, P&O-, re-integratiemedewerker of coach? Wil je je deskundigheid op het gebied van persoonlijkheidsvragenlijsten, 360 graden feedback, talent- …
Certificering TMA talentenanalyse
Help! ... Mijn kandidaat liegt
CV FRAUDE … MEER DAN U DENKT! Onbestaande extralegale voordelen, verzwegen arbeidsconflicten of rammelende referenties: één op drie van alle sollicitanten speelt het spel niet eerlijk. Meer zelfs … onderzoek …
Help! ... Mijn kandidaat liegt
Veilig werken met de Orderpicktruck
De cursus is bestemd voor de beginnende of gevorderde warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerker, die met de Orderpicker (OPT) werkt of wil gaan werken. De opleidingsduur bedraagt 1 dag van 07:00 tot
Veilig werken met de Orderpicktruck

Omscholen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Als je je wilt omscholen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Als je Kandidaat-gerechtsdeurwaarder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kandidaat-gerechtsdeurwaarder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Competenties en Vaardigheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder:


zie volledige beschrijving persoonstype Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Vakkennis voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het is voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

ISTQB Foundation - Software Testing eLearning & Online examen
ISTQB Foundation - Software Testing eLearning & Online examen Leer de grondbeginselen van testen gedurende de gehele levenscyclus van softwareontwikkeling OVER DE CURSUS Deze Software Testing Foundation-cursus is bedoeld om deelnemers …
ISTQB Foundation - Software Testing eLearning & Online examen
Nederlands niveau 2F
Wat houdt het Nederlands niveau 2F​​​​ in​​​? Als je jezelf verder wil ontwikkelen, is het van belang dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst. De opleidingen van De Laat Kenniscentrum, met een referentieniveau …
Nederlands niveau 2F
TMA Talentenanalyse - assessment
TMA Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA competenties. Het invullen van de …
TMA Talentenanalyse - assessment
Debiteurenbeheer
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Wat doe je, en wat kun je als jouw klanten laat, te laat, of helemaal niet …
Debiteurenbeheer
Een succesvolle medewerker worden
Organisaties zijn regelmatig nieuwe medewerkers aan het werven. Wat bedrijven vaak zoeken in een goede kandidaat is een kandidaat die goed kan samenwerken. De wervingsmanagers van vandaag weten dat een …
Een succesvolle medewerker worden

Werkervaring Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het is voor een startend Kandidaat-gerechtsdeurwaarder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kandidaat-gerechtsdeurwaarder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gerechtsdeurwaarder .

Iets anders leren?

Is Kandidaat-gerechtsdeurwaarder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Je kunt als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder is onderdeel van de beroepsfamilie Deurwaarders. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Verwante beroepen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Mogelijke specialisaties voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder


Hoofd beroepsgroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Met wie werkt een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder samen? 

Het netwerk van een kandidaat-gerechtsdeurwaarder bestaat uit de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd en de mensen die hij met hun juridische problemen moet helpen en begeleiden.


  • Mensen
  • Gerechtsdeurwaarder
Kandidaat-gerechtsdeurwaarder


Organisaties waar een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder meestal werkt.

Waar werkt een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je toegevoegd bij een gerechtsdeurwaarder en meestal werkzaam binnen een gerechtsdeurwaarderskantoor of een incassobureau.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Waar kun je het beste werken als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Hieronder vind je de best door de Kandidaat-gerechtsdeurwaarder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Welke competenties heeft een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig?

Een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kandidaat-gerechtsdeurwaarder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder nodig? 

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder moet geduldig en stressbestendig zijn. Hij komt in aanmerking met mensen met problemen die niet zomaar op te lossen zijn en moet daarom goed naar deze mensen luisteren, vriendelijk zijn en kunnen overtuigen dat hij de juiste persoon is om de mensen te helpen. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder is behulpzaam en wil de mensen helpen met hun juridische problemen (loyalist, perfectionist, succesvolle werker).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan grote verantwoordelijkheden op zich nemen en hiermee omgaan, kan voor de gerechtsdeurwaarder werken en acties en werkzaamheden verklaren. (bemiddelaar)

Bekijk de persoonstypen voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder iets voor je?

Zou je graag Kandidaat-gerechtsdeurwaarder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar