Kinderpsycholoog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Kinderpsycholoog worden: Opleidingen tot Kinderpsycholoog

Wil je Kinderpsycholoog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Kinderpsycholoog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Kinderpsycholoog.

Hoe word je een Kinderpsycholoog? 

Om Kind- en Jeugdpsycholoog te worden moet je eerst een Bachelor Psychologie (WO, drie jaar)  of Toegepaste Psychologie (HBO, vier jaar) doen en daarna een master Kinder- en Jeugdpsychologie (WO). studie psychologie gevolgd worden. Eventueel kan je er voor kiezen ook nog de opleiding tot GZ-psycholoog te doen. Je kunt je registreren bij het NIP. 

De 5 best beoordeelde opleidingen Kinderpsycholoog

bijgewerkt op 30-11-2021

Kinderpsychologie
Kinderen zijn de generatie van de toekomst. Een generatie die nu geboren wordt, leert lopen, leert praten en voor het eerst naar school gaat. Die het leven en de wereld …
Kinderpsychologie
Kinderpsychologie - Inleiding
Wil jij graag met kinderen werken en ze helpen bij hun problemen? Maak kennis met kinderpsychologie! Soms zeggen kinderen precies wat ze denken, maar op andere momenten is hun psyche …
Kinderpsychologie - Inleiding
Ontwikkelingspsychologie Thuisstudie
Hoe worden kinderen groot? Volg de cursus Ontwikkelingspsychologie op HBO-niveauVan baby tot puber, het lichaam van kinderen groeit. Dat gaat vanzelf. Maar ook het denken, voelen en de manier waarop …
Ontwikkelingspsychologie Thuisstudie
Kinderpsychologie E-Learning
Kinderpsychologie: de kunst van het opvoedenSoms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig. Soms gedragen ze zich onverwacht. …
Kinderpsychologie E-Learning
Kinderpsychologie Thuisstudie
Kinderpsychologie: de kunst van het opvoedenSoms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig. Soms gedragen ze zich onverwacht. …
Kinderpsychologie Thuisstudie

Is het verstandig om Kinderpsycholoog te worden?

Voordat je aan een opleiding Kinderpsycholoog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Kinderpsycholoog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Kinderpsycholoog?

De actuele kans op werk voor een Kinderpsycholoog

Het beroep Kinderpsycholoog is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

43

Baankans Kinderpsycholoog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Kinderpsycholoog

Als je je wilt omscholen tot Kinderpsycholoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Kinderpsycholoog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Kinderpsycholoog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Kinderpsycholoog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kinderpsycholoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kinderpsycholoog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kinderpsycholoog

Als je Kinderpsycholoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kinderpsycholoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kinderpsycholoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kinderpsycholoog?

Competenties en Vaardigheden Kinderpsycholoog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Kinderpsycholoog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Kinderpsycholoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kinderpsycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Kinderpsycholoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kinderpsycholoog. Als Kinderpsycholoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kinderpsycholoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Kinderpsycholoog

Vakkennis voor een Kinderpsycholoog

Het is voor een Kinderpsycholoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Kinderpsycholoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Kinderpsycholoog

Kinderpsychologie E-Learning
Kinderpsychologie: de kunst van het opvoedenSoms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig. Soms gedragen ze zich onverwacht. …
Kinderpsychologie E-Learning
Ontwikkelingspsychologie
Leer kinderen en jongvolwassenen beter begrijpen en begeleiden. De opleiding Ontwikkelingspsychologie is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en meer uit de opvoeding van kinderen willen halen. Veel problemen …
Ontwikkelingspsychologie

Werkervaring Kinderpsycholoog

Het is voor een startend Kinderpsycholoog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kinderpsycholoog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Kinderpsycholoog, maar iets anders?

Is een opleiding Kinderpsycholoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Kinderpsycholoog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Kinderpsycholoog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Kinderpsycholoog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Kinderpsycholoog te worden?

Zou je graag Kinderpsycholoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Kinderpsycholoog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Kinderpsycholoog

Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

Leer kinderen en jongvolwassenen beter begrijpen en begeleiden. De opleiding Ontwikkelingspsychologie is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en meer uit de opvoeding van kinderen willen halen. Veel problemen in het leven van volwassenen zijn te herleiden tot hun …

  • Onderwerp opleiding Kinderpsycholoog
  • Lesmethode E-Learning
  • Prijs € 465,00
  • Duur 0 uren

Ga direct naar